ГЕРБ: Изборите във Венецуела са нагласени, народът е беден! За България или за Венецуела говорят и каква е Истината за кризата в Каракас! Виж Тук:

„Във Венецуела положението е „глас или глад. С такива заклинания Мадуро е спечелил последните президентски избори там. Затова той е нелегитимен. Откакто е на власт, вече втори мандат правителството на Мадуро раздава на бедните едни пакети с храни. Същото правеше и предшественикът му Чавес. И бедните си знаят- ако не гласуват за президента-социалист, ще останат гладни. България не може да подкрепи такива незаконни и нелегитимни избори“. Този невъобразим буламач от фалшиви новини и малоумни заключения изплещи в предаването „Панорама“ по БНТ външната ни министърка Екатерина Захариева… под благосклонно-разнежения поглед на соросоидния наемен журналист Бойко Василев.

Освен, че са 100 % лъжливи, твърденията на бившата секретарка на Росен Плевнелиев предизвикаха и бурен смях сред опозицията.

„Впечатляващо е самочувствието на ГЕРБ да клеймят бедността във Венецуела. Впечатлява и амбицията им да се борят за провеждането на честни избори в латиноамериканската държава. Особено на фона на подготвяните от тях противозаконни промени в изборния кодекс, които тотално ще стъпчат честността на изборите и демокрацията в България“, коментираха от БСП.

Ето обаче каква е истината за Венецуела: 

Въпреки огромните си подземни богатства, допреди 20 години Венецуела бе една от най-бедните държави в света, а 90 % от народа й бедстваше. Причината беше в това, че почти цялата икономика на страната – от находищата до търговията, се държеше и ограбваше от американски компании. След идването на Чавистите на власт обаче, нещата се промениха коренно -народът живна. Въпросните пакети с храна се раздават всеки месец на 6-те млн. най-бедни семейства и нямат нищо общо с изборите. Това е традиция още от първия мандат на покойния днес президент – социалист Уго Чавес.

А доколко са „гладни“ и „бедни“ днес венецуелците разказва журналистката и най-изтъкнат специалист по Латинска Америка у нас Къдринка Къдринова. Тя е била във Венецуела през 2017 и през 2018 г. като международен наблюдател на изборите, които САЩ и Западна Европа днес оспорват.

Откакто преди 20 години социалистът Чавес взе властта и издигна благосъстоянието на бедстващия дотогава народ, Венецуела е подложена на икономически санкции от САЩ. Янките не могат да се примирят с икономическите си загуби от социалистическата революция в тази най-богата на петрол и злато страна в света. Покойният вече Уго Чавес одържави петролните залежи и изгони американските компании, вследствие на което стандартът на живот на венецуелците рязко скочи. През последната година обаче икономическата и санкционна преса, налагана от САЩ срещу Венецуела, стана повече от брутална: на 30 януари САЩ блокира международните разплащателни сметки на венецуелската държавна петролна компания. А дължимите 7.6 млрд. долара вместо на държавата, преведе на личната банкова сметка на самопровъзгласилия се за президент техен агент Гуайдо. Европейска финансова компания задържа незаконно други едни 2 милиарда, които правителството на Мадуро бе превело, за да закупи медикаменти и храни. И за капак, Великобритания отказа да върне златния резерв на страната, който се съхранява в тамошна банка.

Въпреки пресата на САЩ и Западна Европа обаче, социалистическото правителство на Мадуро работи добре и продължава на 100 % да изпълнява социалните си програми. Над 6 млн. бедни семейства всеки месец получават безвъзмездни пакети с храни и продоволствия. Държавата построи 2 млн. безплатни жилища за бедните и им ги подари, при това напълно обзаведени.

Западът ни залива с фалшиви новини за Венецуела. Покъртителните кадри с „опразнени магазини“, които заляха социалните мрежи и бяха разпространени от всички медии, се оказа, че са правени в САЩ след урагана „Катрина“. Що се отнася до твърденията на западните медии за 2 млн. емигранти, избягали „от глада“ в съседна Колумбия, тази информация също е доста манипулирана. Във Венецуела живеят над 5 млн. колумбийци, които са избягали от родината си преди години. Повечето от тях вече имат и венецуелски паспорти. Заради санкциите на САЩ част от тях са решили да се върнат в Колумбия, но изобщо не става въпрос за „милиони“, а за не повече от 150 хил. души.

Най-нагло оплакваната от Запада „бедна“ Венецуела всъщност е безумно богата на природни ресурси страна- първа в Латинска Америка по този показател. Тя е на първо място по запаси на суров петрол в света, и втора по златни залежи след Русия. И точно несметните богатства на тази държава са причината САЩ така ожесточено да я атакуват. Целта на Вашингтон е да си върне колониалното господство над Каракас.

Такова е положението в далечна Венецуела, но да се върнем у нас. Какво направиха ГЕРБ за 10 години, за да подпомогнат бедните и болните? За разлика от Мадуро и Чавес, нашенските пишман-демократи само увеличиха бройката им! Така че днес България е най- бедната и с най- голямо социално разделение държава не просто в Европа, а в света. И този внушителен антирекорд се дължи на 10- годишното управление на мафията ГЕРБ. Вярно е, резултатите им са наистина видими.

Да не говорим пък, че точно ГЕРБ да се изкарват видни поборници за честни и демократични избори, е тежка и патологична наглост. Всеки знае, че след падането на първия им кабинет през 2013 г. , изборните им победи се дължат на брутални изборни фалшификации и манипулации, които се извършват чрез т. нар. мъртви души в списъците, чрез подмяна на протоколи, манипулирано броене на бюлетини и пр.,и пр. А още едно доказателство в тази посока е, че сега напълно незаконно, в нарушение дори на Конституцията и въпреки съпротивата на опозицията, драпат изборите у нас през май да се проведат от старата корумпирана гербаджийска Изборна комисия, чийто мандат вече е изтекъл. С което не оставят и грам съмнение у народа, че партията им въобще не е избрана, а управлява незаконно. ГЕРБ отказват да спазят закона и да изберат нов състав на ЦИК. Отказват да изчистят списъците от мъртви души. Отказват да въведат машинното, невъзможно за манипулиране гласуване. И вместо това прокарват в последния момент закони, които да ограничат обжалването на изборните резултати.

Президентските избори във Венецуела през миналата година, за които сега Захариева се тюхка, че били манипулирани, се проведоха пред очите на хиляди международни наблюдатели от цял свят, сред които дори представител от България – нашата Къдринка Къдринова. Но Западът пак им ги оспори, защото резултатът никак не му харесва- Венецуела си остава независима социална държава, в която подземните и надземни блага са собственост на целия народ. 

Парадоксът е с комични елементи: Диктатурата на ГЕРБ, която загроби България и нейния народ, сега плаче на гроба на една богата, суверенна, демократична и справедлива държава с огромно бъдеще, каквато е Венецуела. Смешен плач е това, Захариева! Смях през сълзи! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

19 коментара

  1. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ САМО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА СЪС ПРЕЗИДЕНТА НА НАРОДА ГЕНЕРАЛ ГУМЕН РАДЕВ Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ СЛАВА ВЕЛИКА СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  2. Този път плана на американската помия няма да успее, зад тях застанаха Русия,Китай, Куба, Боливия ,Иран и др.
    Кога ще стигнем индианците от латинска Америка..

  3. Ами след като е била наблюдател на изборите във Венецуела нека г-жа Къдринова да обясни защо Мадуро забрани на опозицията да участва в изборите за президент.След това да обясни защо инфлацията е вече хиперинфлация – над 120 000 %.Да обясни защо според СЗО 75 % от народа на Венецуела гладува при страхотната социална политика на боливарското правителство.

    • Искаш ли вместо Къдринова, аз да ти обясня на теб, Петър, защо си долен трол. Отговор: Защото пишеш неадекватни на статията горе простотии и задаваш малоумни въпроси. Но ще се прежаля и ще ти отговоря и на скудоумните питанки: Първо- Мадуро не е забранил на опозицията да участва в изборите и това е общоизвестно. Опозицията отказа да участва по поръчка на американците и по причина, че всички опозиционни партии във Венецуела имат обща подкрепа от 16 % от избирателите. Останалите са за социализма на Мадуро. И това опозицията много добре го знае. Във Венецуела има в момента хиперинфлация по описаните в статия причини, тъпако Петър. Но ти вероятно въобще не си прочел материала, защото си долен платен трол и американците не ти плащат да четеш, а да коментираш лъжи и простотии. И отговора на третия ти, последен и най-малоумен въпрос отново е в същата статия горе, за която вече стана ясно, че не си чел. Хайде със здраве, боклуко долен соросоиден Петър. Въпреки че едва ли се казваш така.

    • Петреййй,тролче загубено. Аре у лево и се пръждосвай с тези опорки малоумни.

  4. Защо отиваме във Венецуела , че в България не е ли същото? Ако не гласуваш за ГЕРБ администрацията няма да има повишение от 10%. Ако не гласуваш за ГЕРБ няма да можеш да крадеш . А тез които не гласуват за ГЕРБ глад и мизерия.

  5. Този Хуан Хуайдо ще бъде като Пиночет в Чили 1973 г. Ще потопи страната в кръв и терор с одобрение на американците.

  6. Ето как стоят нещата според конституцията на Венецуела
    ла :
    1.Избори за президент се провеждат СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА МАНДАТА НА ДЕЙСТВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ А НЕ ПРЕДИ ТОВА.От което следва че изборите р
    през 2018 са нелегитимни защото МАНДАТА на Мадуро изтича през януари 2019 а не през 2018.
    Докато няма законно проведени избори длъжността президент се изпълнява от председателя на парламента.
    С други думи – Мадуро е нелегитимен , а опонентът му е законния временно изпълняващ длъжността президент.

    • Петърчо, тролче просто! Що не коментираш съботния протест на жълтите жилетки във Франция. Пише ли във френската Конституция, че властта има право да ослепява десетки протестиращи с халостни патрони, като се цели в очите им и има ли право да къса ръце на протестиращи с халостни гранати. Щото такива неща с случват сега във Франция. И ти що не си възмутен от това, че Макрон продължава да е президент на Франция с подкрепата на едва 15 % от обществото. За сравнение- Мадуро го подкрепят около 70 % от венецуелците. Прост платен трол си ти, Петърчо. Чак в конституцията на Венецуела си се зачел, в стремежа си да изкараш някоя опорна точка изсмукана измежду алчните ти за доларчета пръстета.

  7. Макрон бе избран на ЛЕГИТИМНИ СПОРЕД ФРЕНСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ИЗБОРИ С ПОВЕЧЕ ОТ 65 % ОТ ДЕЙСТВЕТЕЛНИТЕ ГЛАСОВЕ.
    Относно жълтите жилетки – гледайки на живо дивотиите които правят това което им се стовари им е даже малко.

  8. Във Франция полицията действа силово срещу жълтите жилетки само в следните случаи :
    1.Отклонят се от обявения от тях маршрут
    2.Рушат частна или публична собственост.
    3.Нападат органите на реда.
    Всяка събота сутрин във Франция е денят на занаятчиите и селскостопанските производители – има открити пазари да могат хората да си продават стоката.И заради жилетките- не могат .Идете питайте тези французи за мнението им за жилетките – ще се убедите че не ги харесват.
    А за венецуелската конституция – ами четете и проверете преди да пишете.

    • Не се пъни, тролче нещастно! Опорните ти точки изобщо не стават. Никой вече не ви вярва на просташките про-американски манипулации като за малоумници. Не вървиш. Еби се в гъза и се скрий някъде.

  9. Веско провери и чети преди да пишеш.
    А да кажа и нещо за администратора на сайта – да си върши по-съвестно работата и да санкционира непрестанното поведение на дискутираните а не само да трие дописки с които не е съгласен.

    • Чел съм много. Затова и не намирам смисъл да опонирам на глупостите на платена американска шушумига като теб, Петърчо. Старо интернет правило е, че с платени тролове не се спори. Затова и не ти оспорвам платените лъжливи опорни точки, както виждаш. Просто те обиждам с кеф. Няма смисъл да се хабя да ти обяснявам неща, които са ти пределно ясни, но пишеш обратното, защото си платен боклук. За разлика от теб, на мен никой не ми плаща да си кривя съвестта. Свободен съм и затова свободно си те псувам, платена герберска отрепко.

  10. Веско
    Провери фактите и ще видиш че са верни.А това че псуваш не означава че си свободен ,а че си прост и невъзпитани.А като си даде човек сметка че псуваш в анонимното интернет пространство – се получава образа на един истински комунист- прост , невъзпитани и страхлив.

  11. Да така беше в Чили.Познат сценарйи за сваляне на неудобни правителства,които сега се разиграва и във Венецуела.Да си спомним от близкото минало какво се случи с Югославия,Афганистан,Ирак.После доиде арабската пролет в Либия и Сирия и видяхме какво се случи тия държави.Минахме и през Украинския маидан за да стигнем сега до Венецуела.След 2-3 години това ще е една опоскана и още по-бедна и зависима икономически от САЩ държава,но държава с демокрация.За пример може да дадем и демократична България.

  12. Ясен си Петърчо – десен олигофренясал талибан. Маргарет Тачър ще ми цитира!!!Леле майкоооо… Платените тролове на ГЕРБ по това ви различаваме – абсолютно неадекватни на действителността както в България, така и по света. Пълен крете си. Но Господ ще те съди за това, че си платен продажник и дращиш манипулативни простотии по форумите.

  13. До Петър:

    Достатъчно проамериканска и гербаджийска пропаганда. Този сайт е за хора със свободно мнение, а не поле, на което платени тролове като теб да си изкарват парите с пропагандни клишета.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *