Георги Кадиев: А защо Борисов не е в черния списък на САЩ!?

Бойко Борисов и Пеевски са в симбиоза и всеки знае това. Изглежда доста странно, че САЩ включиха в „черния си списък“ Делян Пеевски и протежето му Илко Желязков, а са „пропуснали“ свързващото звено между тия двамата – бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Така или иначе, след включването на Пеевски и Желязков в списъка „Магнитски“, българската прокуратура трябва да предприеме незабавни действия срещу тях, кагегоричен е Георги Кадиев.

Илко Желязков е назначение на ГЕРБ- бивш агент на ДАНС, бивш председател на съвета на директорите на държавната компания „Марица Изток-2“, към момента член на Бюрото за специалните разузнавателни средства – все държавно-партийни назначения като член на ГЕРБ. Той изпълняваше мръсните поръчки на Борисов, но в същото време е в близки отношения и с Пеевски. Явно е, че той е посредник между двете страни. Нещо повече. Да сложиш Илко Желязков, който е с далеч по- скромни възможности да корумпира някого, а да извадиш от списъка лидера на политическата партия, която управлява България 11 години, и корупция няма как да има, ако той не го позволи, е доста странно. Като цяло, е изненадващо отсъствието на имена на политици сред санкционираните от САЩ лица – Бойко Борисов, Владислав Горанов.

Според Кадиев, се очаква освен българската, е европейската прокуратура да предприеме действия. По- късно през деня обаче стана ясно, че засега ЕС няма намерение да санкционира българите от списъка „Магнитски“. А българската прокуратура дълго и оглушително мълча по случая и накрая излезе с витиеват коментар, в който обяви, че уж щяла да разследва нещо. Би било доста интересно да видим дали Гешев ще нареди ареста на шефа си Пеевски.

ГЕОРГИ КАДИЕВ – КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ ОТ КОАЛИЦИЯТА „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

Срамно е, че се надяваме някой отвън – било САЩ, било ЕС, да свърши това, което е наша работа. Срамно е, че институциите ни са докарани до абсолютна безпомощност и не могат да си свършат работата, а се налага представители на чужди посолства да се намесват. „Знайте, че намесатта на чужди посолства във вътрешните ни работи винаги е водела до един резултат – загуба за България“, коментира Кадиев.

Кадиев коментира и предстоящите избори. Според него, партията на Слави Трифонов трябва да си избере приоритет – или да се събере с ГЕРБ, или с БСП, тъй като няма как да се бори на два фронта. А и нищо смислено и добро за страната не би произлязло от такава една война. „Резултатът и от предстоящите избори ще е служебно правителство“, смята Кадиев. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. БЛАГОДАРИМ ТИ ГЕОРГИ КАДИЕВ ЗА ИСТИНАТА ИМАШ НАРОДНАТА ОБИЧ И ДОВЕРИЕ

  2. Защото този изпълни най важните неща на САЩ,
    унищожи история, образование, здравеопазване, енергетика, извърши геноцит на Българския народ и накрая докара 5 ам.бази.

    • Не „геноциТ“, а геноциД – аман от неграмотници с мераци да пишат коментари!

  3. Какъв списък, бе? Какъв Магнитски? Корупция ли? А далаверата с прибирането на 3 милиарда долара за само 8 допотопни самолета които ще бъдат сглобени чак след 5 години какво е? Един гаден червей с образование на даскал по физическо си скъса гъза да разтури почти готова сделка за други самолети и след десетина закускови инструктажа ни набута заедно с говедото от Банкя в световно невиждана неизгодна за страната сделка. И тия които изработиха и се облажиха от далаверата сега ще ни пробутват Магнитски? Ще крият и мълчат за същите двама непрокопсаници безродници – основни виновници да бъдат погребани златните за страната ни проекти Белене и Южен поток поради капризите тия дето сега ни пробутват Магнитски? Мърши вмирисани задокеански, лицемери отвратителни, покваряващи всичко до което се докоснете. Бъдете проклети с цветните си преврати, извратените си „ценности“ и опустошаването на света в който има само ваши интереси

  4. НАТО и ЕС нън от Бъргария, а Бойко и цялата му клика в загвора.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *