Ген. Леонид Ивашов от Кремъл: САЩ Пуснаха Ковид-19, но Пандемията не ги Спасява от ФАЛИТА! ОЧАКВАЙТЕ ВОЙНА!

„Ковид-19 е изкуствен вирус, създаден от американски учени в полза на САЩ. Разполагаме с информация, че предполагаемият създател на този щам вече е арестуван. Това е лекар на име Чарлз Либерен, който е ръководител на катедрата по биология и химия в Харвардския университет. А работата по КОВИД-19 е започнала още във времето, когато Барак Обама беше президент на САЩ.

Но коронавирусната пандемия няма да помогне на САЩ. Единственото им спасение от сигурния скорошен фалит е ВОЙНАТА! Само че – къде и срещу кого? Разбира се, няма да е срещу Китай и Русия. Това каза в интервю за в. „Завтра“ Ген. проф. Леонид Ивашов, Директор на Главно управление „Международно военно сътрудничество“ в Министерството на отбраната на Русия. Той е една от най-близко стоящите фигури до президента Владимир Путин, затова медиите по цял свят винаги с огромен интерес следят интервютата и коментарите му. Ето цялото сензационно интервю с една от най-важните фигури в Кремъл:

– Доскоро беше невъзможно дори да си представим, че руски военно-транспортни самолети с медицинска помощ ще кацат по американските летища. На Америка в борбата срещу Ковид-пандемията скочи да помага и Китай, въпреки че Пекин и Вашингтон са в горещата фаза на безпрецедентна търговско-икономическа война. Не мислите ли, че пред очите ни рухва еднополюсното устройство на света, а на негово място вече се създава нов „троен съюз“, който както след ВСВ ще си раздели света на зони на влияние. Когато пандемията отмине, разбира се.

– Може би в момента се заражда някакво подобие на съюз между трите велики сили, но той ще е нетраен. Защото причината и за пандемията от коронавирус, и за предстоящата икономическа криза, ще го кажем пряко, е една – петролът. След като взе изборите в САЩ, Тръмп, зад който стои мощното индустриално лоби, основано на науката и на иновациите, започна активно да помпа реалната икономика за сметка на банките и хедж фондовете, особено нейния индустриален компонент. Американците зад Тръмп наричат себе си „бялата“ Америка и те са уверени, че имат бъдеще.

– Очевидно финансистите от Уолстрийт недолюбват Тръмп.

– Така е. И за това си има дълбока причина. От началото на предизборната си кампания та до ден-днешен Тръмп и идеологията му за „бяла“ Америка е под бруталните удари на финансовия глобалистки интернационал, който е създал световна финансова империя – много по-силна от легитимната власт в Америка, по-силна дори и от Китай. Тя изгради властта си, вегитирайки първо върху разлагащата се американска империя, а после започна да вегитира върху целия свят, разчитайки че доларът е световна резервна валута.

И не е изненадващо, че американските финанси изтекоха в онези страни и региони по света, където има повече печалба, а самата САЩ изостана както индустриално, така и военно. Затова с идването си на власт Тръмп си постави свръхамбициозната задача да върне Америка в потока на реалната, а не финансово-виртуална икономика. Направи го, за да избегне надвисналия над страната му фалит. Но май не успя.

– Освен ако не спечели втори президентски мандат през следващия месец…

– Тръмп всъщност имаше всички шансове да избегне фалита на Америка, защото вследствие на управлението му реалната икономика на САЩ започна да расте, откриха се нови работни места, спечели индустриален потенциал и част от финансовия капитал се върна в Америка. Вярно, не достатъчно, но първият му мандат беше едно добро начало. За да получи по-голяма независимост от мултинационалните финансисти, тоест от международния финансов глобалистки интернационал, на Тръмп му бяха необходими истински пари, а не заемите от Федералния резерв, на които САЩ кретат и гаснат вече 30 години. Но тия истински пари могат да се спечелят само чрез износ в чужбина. А там трябваше да влязат в пряк сблъсък с търговския си конкурент и производствен мастодонт Китай.

– САЩ в момента разполага с две конвертируеми стоки, от които би могъл реално да печели. Това са долара и шистовия петрол.

– Американците започнаха да инвестират в производството на шистови нефт и газ още при Барак Обама. Инвестираха колосални суми, появиха се много „шистови“ компании… така че Америка зае първо място в света по производство на петрол. Който обаче трябваше да се изнася някъде. Но свободни пазари нямаше. Да, американците успяха да притиснат партньорите си в ЕС и увеличиха доставките си от скъп шистов газ за Европа, но тук те се сблъскаха с Русия и петролните арабски държави от Близкия изток. Въпреки търговската си война с Китай, те успяха да придумат някакси Пекин и увеличиха доставките си от втечнен шистов газ и нефт за Поднебесната империя. Но на последната сесия на ОПЕК не можаха да се споразумеят с китайците и цените на нефта и газа им паднаха главоломно. В резултат на това много американски петролни компании вече фалираха, а други ще фалират през следващите няколко месеца. В същото време правителството на САЩ не може да ги подкрепя безкрайно, защото перспективите на целия шистов отрасъл не са никак ясни.

А вътрешният американски пазар – не е ли някакво решение за тези компании?

– Не. Първо, защото масовото производство на петролни продукти в САЩ спря. Заради свободния пазар компаниите в САЩ предпочитат да купуват венецуелски петрол, който е по-евтин от шистовия американски.  В Америка, както знаете, има две мрежи от рафинерии за нефт – северната и южната. Южната буквално спря работа заради конкуренцията на тежкия сероводороден венецуелски нефт. За това здраво поработиха Русия и Китай, които инвестираха във венецуелските рафинерии огромно количество пари по договори първо с Уго Чавес, а след това с Николас Мадуро. Така южната мрежа от американски рафинерии спря работа, а компаниите им масово фалираха.

Китайският пазар също хлопна врати пред американските износители на шисти. Случи се когато петролът поевтиня. Тогава Пекин увеличи доставките от Саудитска Арабия и, както знаем, от Русия чрез новия газопровод „Силата на Сибир“ и новият, който сега строим. В същото време в най-близко бъдеще „Северен“ и „Турски поток“ ще изхвърлят американския петрол и извън Европа. Следствие на всичко това през последните няколко месеца индустрията на САЩ се срина. И Тръмп, и тези зад него, прекрасно разбират, че ако не спрат този спад, съвсем скоро Америка ще фалира, а той персонално ще загуби изборите. Вече имаме информация, че кандидатът на демократите Джо Байдън леко изпреварва Тръмп …

– Но ако Тръмп загуби изборите това значи – сбогом на проекта „бяла“, суверенна и изолационистка Америка и нов опит за глобализиране на света от финансовата олигархия. А демократите няма да оставят пенсионера Тръмп на мира. Тяхната борба с индустриалното и оръжейно лоби зад него не е на живот, а на смърт.

– А какво може да направи Тръмп в тази тежка ситуация, как да увеличи цените и рентабилността на основния износен продукт на САЩ – шистовите нефт и газ? Тая фикция с коронавирусната пандемия няма да му помогне, каквото и да си е мислел. Единственото спасение за САЩ от сигурния скорошен фалит е ВОЙНАТА! Само че – къде и срещу кого? Разбира се, няма да е срещу Китай и Русия. Най-подходящият „кандидат“ за това е Иран. Още повече, че Вашингтон трябва да предизвика война, така че и Саудитска Арабия задължително да влезе в нея.

– Враждата между сунитите и шиитите е легендарна. Смятате ли, че тази религиозна непоносимост ще е достатъчна да накара Рияд да се включи във войната срещу Техеран?

– Това би била наивна причина. Саудитите са не по-малко заинтересовани от американците цените на петрола да скочат. И на първо място, кралската фамилия Сауди наскоро приватизира голяма част от активите на държавната петролна компания. Но за да се вдигнат сериозно цените на петрола, военният конфликт с Иран трябва да е мащабен и кървав. Затова смятам, че е възможно американците да използват в него дори тактическо ядрено оръжие.

Освен това се виждат още две потенциални зони за война. Първото е Европа:

В Европа за американците ще е достатъчно да предизвикат дори незначителен сблъсък между руски и, да речем, естонски или полски граничари, за да се вдигне информационно-медийната им машина, да нагнети страх сред европейските народи от Русия… А след това да свикат Съветът на НАТО и да затегнат допълнително антируската политика. Тогава газопроводите “Северен поток-2” и “Турски поток” автоматично ще бъдат замразени. А янките ще продават толкова шистови нефт и газ на Европа, колкото си решат.

Второто възможно направление за евентуален военен конфликт са Ормузкият и Малакският протоци. Ако там САЩ провокират въоръжен конфликт, арабският петрол от Персийския залив, включително и този от Саудитска Арабия, няма да може да стига до Китай, Япония и Корея и цената му ще скочи. За Америка това е идеално.

– Капитализмът винаги е прибягвал до Войната като радикален изход за излизане от особено тежките и остри циклични икономически системни кризи – така работи капитализмът. Но последствията от COVID-19, няма ли да са сравними с опустошенията след една световна войната. Виждаме, че днешната пандемия е на път да занули световната икономика. Тия поражения върху планетата не са ли достатъчни за американците да избегнат фалита?

– Не. Пандемията от Ковид-19 започна изкуствено. Беше замислена като средство, чрез което да се нанесе удар върху основния конкурент на САЩ – Китай. Китай обаче доста чевръсто и организирано се справи с коронавируса, докато в Съединените щати предизвика масов мор. И сега тези, които пуснаха пандемията, трябва да си признаят, че това беше грешка. Освен това, вследствие на пандемията цените на петрола не само не се вдигнаха, ами напротив – сринаха се. Затова и към момента единственото спасение от фалита за Америка си остава войната.

– Да не би да казвате следното: Че на Тръмп КОВИД-19 му е бил необходим, за да постави Китай на колене и „да направи Америка отново велика“, но същата тази пандемия се е оказала неконтролируема и в един момент започва да играе в полза на противниците му – финансовия сектор?

– Да кажем – на демократите. И с наближаването на датата на изборите сблъсъкът между демократите и републиканците ще се засили.

Казвам, че Ковид-19 е изкуствен вирус, създаден от американски учени в полза на САЩ. Разполагаме с информация, че предполагаемият създател на този щам вече е арестуван. Това е лекар на име Чарлз Либерен, който е ръководител на катедрата по биология и химия в Харвардския университет. А работата по КОВИД-19 е започнала още във времето, когато Барак Обама беше президент.

Дали Тръмп е знаел за този проект не е известно. Но не се и съмнявам, че сега демократите ще обвинят екипа на Тръмп за аферата с коронавируса. Като цяло идват интересни времена! Прави ли ви впечатление колко е изнервен Тръмп. Изненадващо се скара със СЗО, обяви, че САЩ спира вноските си за организацията, хвърли обвинения срещу Китай, че укрили данни за коронавируса… Действия на гузен и притеснен човек. Притеснен, че е хванат в афера.

– Да, в момента САЩ винят за пандемията китайците. Обвиненията им стартираха, когато стана ясно, че Китай вече се справя с пандемията и ще има всички шансове за добър старт в новата икономическа ситуация.

– Вижте, китайците нямаха никаква нужда от пандемия. Най-малкото защото възходът на Китай се дължи на глобализацията, а коронавирусът удря именно по нея. Дори и без вируса те уверено си вървяха към лидерство в световната икономика. Тази година те задминаха САЩ по реален БВП.  В същото време американците разбраха, че само след година ще са на дъното и реалният юан ще се превърне в световна валута, сривайки изкуствено напомпаният долар.

– Значи с Ковид-19, САЩ са се целили в Китай, но вместо това са се „простреляли в крака“, а с това застреляха и партньорите си от ЕС, на които дори и НАТО в момента не е в състояние да помогне?

– Европейците вече са напълно наясно, че НАТО е само инструмент на американската политика. Дори не на американската държава, а на големите американски компании. Това стана ясно още преди епидемията, когато серия от терористични атаки предизвика истерия в Европа. НАТО не си мръдна пръста да спре и  мигрантските потоци към Стария континент. Защото САЩ искаха те да продължат. Нека ви напомня, че въпросът за финансирането на НАТО в европейските парламенти винаги е бил труден. Но колкото и да беше, на определен етап парламентаристите успяваха да убедят гражданите си, че Алиансът ще ги защити от всякакви нещастия. В резултат на това увеличението на разходите за отбрана, което Тръмп поиска от ЕС, беше удовлетворено, но страните от Европа се принудиха за намалят разходите си за полиция, разузнаване и други вътрешни служби.

Още тогава помолих европейските колеги да ми обяснят как една механизирана дивизия, въздушно крило или военноморска ударна група могат да се борят с наркотиците и нелегалната миграция. Или с коронавируса? С други думи, НАТО изсмуква онези средства, които са така жизнено необходими на Европа да се бори с реални заплахи, каквато е и днешната епидемия от коронавирус. Европейският съюз е на пъд да се разпадне.

– Новините от САЩ са доста тревожни – спад на доходите, рекордни нива на безработицата, срив в икономиката, срив на фондовите им борси… И вие смятате, че в такава тежка за страната ситуация тя би започнала пълномащабна война?

– Цяло чудо ще е ако не се случи. Skandalno.net

Превод: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Игор Острецов има доста интересна поредица от беседи по близка до тези съждения тема, в която САЩ са само фигурант, а не основен играч и фокусът е на Китай. Съгласете се, Китай вече е лидер на света, но те са били и си остават загадка за останалите. Единствените, които в едни или други моменти са ги подкрепели са руснаците. Дори сега Русия спасява Китай от суровинни недостатъци, хранителни и водни кризи. У много руснаци тази политика на Путин изглежда като предателство. Определено голямата политика е нееднозначна игра и винаги е била такава. Хората попаднали в точките на досег обикновено са размазани. Ние боравещите само с бит от всичката информация, която е нужна за да я осъзнаеш, често се лутаме в любовта и омразата си към даден лидер. Не се отчайвайте, трудната задача винаги показва високо ниво на изпита, а той за всеки е индивидуален. За това всеки трябва да достигне до своята убедена позиция и да я отстоява, като ползва логиката и познанията си максимално и се стреми да ги усъвършенства.
    Най-жестокото китайско проклятие е „Да живееш в интересни времена!“

    • Осъзнах, че в последните дни търся и очаквам мнението ти, за да се ориентирам по-добре в ситуацията. Благодаря ти, че го изказваш писмено тук, защото затвърди съмненията ми в обстановката. Бъди здрав и ни ориентирай, както си го правил досега!

      • Благодаря за доверието! Обмяната на мнения обогатява всички участници в един форум, дори когато тези мнения са противоположни.

  2. Жалки комунистически манипулации – от най-евтините. За дебили!

    • А на Боко по-скъпи ли са манипулациите или са като цената на петрола-даже отрицателни,неуместно,ресто,не струват.

  3. ВИЕ ,ЧИСО МИЧО,КЪМ КОЯ ГРУПА СЕ ПРИЧИСЛЯВАТЕ:КЪМ ДЕБИЛИТЕ,ИЛИ КЪМ КОМУНИСТИТЕ? КАКВО МОЖЕТЕ ДА ПРОТИВОПОСТАВИТЕ СРЕЩУ «ЖАЛКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИПУЛАЦИИ»? МОЖЕТЕЛИ ДА НАПИШЕТЕ НЕЩО,ПОДКРЕПЕНО С ФАКТИ,ДОКАЗАТЕЛСТВА,АНАЛИЗ И ТАКА ДА НИ УБЕДИТЕ/МАНИПУЛИРАТЕ В СВОЯТА ПРАВОТА?ЕДВА ЛИ…

  4. За такива плиткоумни тиквеници като тоя по-горе не си струва да си губи човек времето и да обяснява или анализира ситуации и неща от които те стоят на светлинни години! Честит Великден и бъдете живи и здрави! Само тук човек може да прочете смислен и точeн анализ на ситуацията в света днес.

  5. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ДА СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ НА ЗАКОНИ КОВАНИ ОТ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ МАФИОТИ РАБОТЕЩИ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ДОКАТО НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯТ ФЛАГОВЕТЕ НА НАТО И ЕС ИСКАМИ СИ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕМ НАТОВЦИ НЕ ИСКАМЕ ЕВРОТО УБИЕЦ ВЪН КРАДЕЦА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

  6. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС РУСКИ БРАТЯ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ ОБИЧАМЕ ВИ БРАТУШКИ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ИСКАМЕ ОТНОВО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ

  7. МАФИЯ ГЕРБ УБИХА ВИКТОРИЯ МАРИНОВА И МИЛЕН ЦВЕТКОВ ЗА ДА ЗАТВОРЯТ УСТИТЕ ИМ КАТО В НОВИ ИСКЪР

  8. ТЕРОРИСТИЧНИТЕ ФЛАГОВЕ МРЪСНИТЕ СИНИ ПАРЦАЛИ НА НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ГИ ИЗГОРИМ ТЕ НОСЯТ КОРОНОВИРУСА

  9. СЛАВА С С С Р ТВОЕТО БРАТСКО ЕДИНСТВО Е СИЛАТА КОЯТО ПОБЕДИ ФАШИЗМА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *