Ген. Бен Ходжис: Украйна няма да оцелее заради празните складове за боеприпаси на страните от ЕС и НАТО

Кошмарният сценарий за Украйна се превръща в реалност, казва Бен Ходжис, бивш главнокомандващ на американските сили в Европа. Украйна почти е изчерпала боеприпасите си, а Европа и САЩ не желаят да увеличат производството си на боеприпаси, заяви американският генерал в оставка пред германската RND. От началото на СВО ген. Бен Ходжис, който е изтъкнат лобист за Киев, е източник на непресъхващ оптимизъм относно украинската победа, затова песимизмът, лъхащ от последното му интервю шокира мнозина. Ето какво каза той:

Докато Русия непрекъснато увеличава броя и мащаба на въздушните си и сухопътни атаки, украинската армия изчерпва боеприпасите си. Противовъздушните ракети за западните ПВО-системи са в недостиг, а артилерийските снаряди са ограничени, което означава, че украинската армия скоро ще започне да отменят планираните си локални контра- атаки в отчаян опит да задържи отбраняваните в момента позиции. Според украинската армия някои нейни части вече изстрелват дневно с 90 % по-малко снаряди спрямо лятото. Липсва всичко – и на много места по фронта командирите не знаят колко дълго още ще могат да задържат позициите си.

Фактът, че дори самото оцеляване на Украйна като държава вече е под въпрос, се дължи и на празните складове за боеприпаси на страните от ЕС и НАТО. От повече от година е ясно, че тази поглъщаща огромно количество боеприпаси война източва резервите от складовете на западните армии. И фактът, че САЩ и ЕС не направиха почти нищо за да увеличат производствения капацитет на своите военни предприятия, е необясним, заяви Ходжис: „Германия произвежда стотици хиляди коли годишно, но няма достатъчно боеприпаси и както твърдят от Берлин, не може да ги произведе? Това е смешно. Същото важи и за Франция, Великобритания, САЩ и други страни. Истината е, че липсва политическа воля“.

Резултатите от недостига на боеприпаси сега стават все по-ясни на фронта в Украйна. Без големи количества артилерийски боеприпаси украинската армия няма да може да отблъсне мащабни руски атаки като неотдавнашната в района на Авдеевка, казва Ходжис. „Това ще доведе до още териториални загуби и повече украински жертви“.

Сериозните дефицити в капацитета за производство на боеприпаси в страните от НАТО будят съмнения и в тяхната собствена отбранителна способност. „Това ни прави уязвими. Даваме сигнал на руснаците, че могат да нападнат страна от НАТО.“ Притеснение, което отново става все по-често срещано, особено в страните от Източна Европа.

В момента Украйна все още контролира около 80 % от територията си. Ходжис не вярва, че украинците ще успеят да ги запазят при липса на боеприпаси. „Те знаят зверствата, които Русия извършва срещу техните сънародници в окупираните територии“, казва той.

Но тези убийства и разрушения са резултат от провала на Запада, който не иска да помогне на Украйна да победи. От самото начало на нахлуването си в Украйна руснаците заложиха на стратегията, че Западът ще се умори и ще загуби волята си да помага на Украйна да спечели. „И сега, когато руснаците виждат как Конгресът на САЩ спори и как немския канцлер в продължение на месеци шикалкави, увърта и не доставя на Киев крилати ракети Taurus, тогава руснаците разбират, че тази тяхна стратегия работи“, посочва американският генерал.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ГЕНЕРАЛ КРАСТАВ,КАКВА УКРАЙНА БЕ? ВЕЧЕ НЯМА УКРАЙНА! ИМАШЕ ,АМА С ВАШВТО ЛЮБЕЗНО СЪДЕЙСТВИЕ ВЕЧЕ НЯМА! АМА И ВИЕ СТЕ ПЪТНИЦИ! ГЛЕДАЙТЕ ГЕРМАНИЯ,СЛЕД НЕЯ ВСИЧКИ ЩЕ СЧУПЯТ АМЕРИКАНСКИЯ ХОМОТ,ВИЕ ЩЕ СТЕ ПРОГОНЕНИ В АДА! ОТ ТОЯ АД НЯМА ДА СЕ ИЗМЪКНЕТЕ! НЕ,И ТОЯ ПЪТ! ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ КЪМ АДА,ГЕНЕРАЛ ЛАЙНАР!!

    • Краставият генерал е най-обикновено еврейско лайно.
      В Jewmerica живеят над 7 милиона чифути, а в Конгреса хазарите са мнозинство от над 60%.
      Централната банка (Federal Reserve Fond) е частна собственот на сатанистката еврейска династия Ротшилд.

      Америка е еврейска държава под тотален хазарски контрол, а тамошното население и хабер си няма за това. И в БГ повечето не го знаят.

  2. Тъпият краварски педерал признава открито, че краварите и техните укро-нацистки слуги и помияри СБЪРКАХА срещу кого да лаят и с кого да се заяждат.
    Един мой добър казваше, че не е умно да се заяждаш с някой, който е по – силен или ако е по – силен поне да не е по бърз от тебе, за да не може да те стигне.
    Тъпите кравари насъскаха укро-нацисткото бясно помиярче срещу Русия, която се оказа и по-силна и по-бърза от тях. А когато Русия доубие помиярчето БИВША украйна идва ред на неговите господари.
    Жална ви майка, кравари, ами дано вашият НАРОД ви линчува преди това за да спести ракетите на Русия и да се спаси от унищожение самият той.

  3. Говедаря нищо не спонава ли за изтощения човешки ресурс в укрорайха.

  4. А нищо ли не каза за тежката болест налегнала шефа на пентагона наречена Искандер.Печката е била поразена на секретно посещение в Укрорайха,докато се е чернеела на снега.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *