Галин стресиран и объркан: Защо слагат по три вилици в ресторантите, когато човек може да яде само с една?

Фолкпевецът Галин се оказа обикновено недодялано момче от провинцията, което няма нищо общо с медийния си образ.

Безкрайно наивен и неошлайфан в светския живот и безкрайно прям и непосредствен, дори когато е трезвен…

Участието му в „Черешката на тортата“ тази седмица напълно свали изкуственото светско лустро от селското момче и то блесна в истинския си облик. Така, че на всички зрители стана ясно, че Галин е момче, което някой опитен мениджър умело води за ръчичка по пътя към славата, а той самият се чувства като малко дете на панаир.

„Ох, как обичам манджичка, сготвена и със сос да го отопиш“, възкликна той  пред гулаша на главния редактор на „Плейбой“ и наистина си го отопи. „Не разбирам защо слагат по три вилици и три ножа на човек, когато на мен една ми стига и си вечерях само с нея“, запита наивно той на вечерята при Вили Марковска, която актрисата организира в ресторант.

За своя дебют като готвач Галин покани гостите в апартамента си, в който е наемател и призна, че обикновено давал на гостите си да пият от едни и същи чаши и вода, и вино. Но като видял как са се подготвили другите, разбрал, че за всяко питие чашите трябва да са различни. Затова изтичал до близкия магазин и си купил няколко комплекта, за да не се излага. Купил си и чисто нови чинии, тъй като се хранел предимно с храна за вкъщи и си я хапвал направо върху кухненския плот от кутийките.

„Не зная какви са тези глезотии, канапета, песто, средиземноморска кухня, паста и разни изчанчени ястия. Аз си обичам българското и не ми пука кой какво поднася. Ние сме българи от Добрич и ще им покажа с какво се храним“, категорично отсече младежът и набързо спретна менюто от салата, тас кебап и мляко с ориз. „И защо да се правя, че мога да готвя, като не мога“, запита певецът и бързо привика майка си от Добрич, да му помага.

Оказа се и че Галин не пие. Певецът купи една бутилка бяло вино и една – червено. Които на всичкото отгоре не знаеше как да отвори. А когато бялото бързо свърши, сви рамене и невъзмутимо каза на гостите си: Ще продължим на червено, друго бяло нямам!“. Без да му пука кое питие на кое ястие отива.

В края на вечерта певецът окончателно трогна гостите си, като им подари най-ценните си лични вещи: гривната, която цяла година го пазела от уроки, домашно приготвено мазило за болки в гърба, първия си часовник, който купил с първия си хонорар… А гостите му дадоха максимални оценки не за готвенето, а за топлината и първичността, с които ги посрещна, както и за смелостта да признае всичките си недостатъци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Za vilicite ne znae kak se polzvat,no za nargileto znae kak se polzva.Mnogo sme moderni!Do kolkoto znam nqkoi hore pushat narktotici ot tezi nargileta.

  2. На това чалгаджийче умствения багаж достатъчен ли му е? кога е бил в ресторант с пет звезди,знае ли как да борави с тези преднадлежности за консумация? защо не си стоив кръчмата а се прави на ,,баровец“ след като не знае че тези прибори са задължителни към менюто.

  3. Като прочетох статията се изненадах, че все още има истински българчета като Галин. И действително, защо са му нужни на човек три вилици, когато толкова много хора ровят в боклука за храна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *