Волфганг Ишингер: Руснаците са убедени, че във Войната ще издържат по-дълго и от Украйна, и от Запада

Според бившия ръководител на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер войната в Украйна ще продължи вероятно още дълго. „Ако сме реалисти, не би следвало дори да таим надежди, че тази война ще приключи до края на лятото или през есента на 2023 година“, цитира германският вестник Die Zeit думите на бившия немския дипломат и експерт по сигурността Волфганг Ишингер.

„Двете страни ще седнат на масата на преговорите само когато и в Москва, и в Киев преценят, че по-нататъшните военни действия няма да им донесат никакви предимства“, обясни Ишингер.

На този етап обаче той не вижда признаци за подобни намерения в руското правителство: „Напротив: в Русия са убедени, че страната и народа им може да издържи в тези военни условия много по-дълго както от Украйна, така и от Запада. В Москва са решили да победят Запада, като го изтощят. Затова и военната им стратегия в украинския конфликт е такава – позиционна“.

По думите му Русия може би очаква и резултатите от президентските избори в САЩ през ноември 2024 година. „Ако бъде избран президент, различен от сегашния, това може да означава много решителен обрат в по-нататъшния ход на войната, вероятно по-положителен за Русия“, заключи Ишингер.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Може, може…
    Още много може.
    А ти пускаш ли вече кафево в памперса?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *