Войната с НАТО започва

Събитията в района на Харков освен всичко друго показаха, че прокси войната на колективния Запад с Русия вече е стигнала до качествено нов етап – премина в пряка, макар и ограничена, война на самия блок НАТО с Русия на територията на Украйна.

Прокси войната е посредническа война, в която САЩ и целият колективен Запад използват Украйна като инструмент. Но в същото време боевете се водят от украински войски.

Особеността на събитията в харковското направление е, че във военните действия от страна на Въоръжените сили на Украйна / ВСУ участват цели подразделения, изцяло съставени от чуждестранни наемници и служители на американската ЧВК Academy (бившата Blackwater). И всички тези прокси-НАТОвски подразделения са командвани от офицери на НАТО.

Някои експерти твърдят, че дори военнослужещи от страните от НАТО, временно прехвърлени в резерва или излезли в командировка специално за участие във войната в Украйна, са участвали в контраофанзивата миналата седмица по Харковското направление. Така наречените „отпускари“.

А настъплението на въоръжените сили на Украйна, според редица доклади, е планирано и контролирано от офицери на НАТО.

Има съобщения от местни жители на някои населени места в Харковска област, окупирани от Въоръжените сили на Украйна/ВСУ, че войниците говорят само на английски и полски. Тоест частите, които са окупирали тези селища, са съставени изцяло от чужденци.

В офанзивата са взели участие и подразделения на въоръжените сили на Украйна, съставени от украински военни, които обаче са обучени в страни от НАТО, по-специално във Великобритания. Съобщава се, че от 4 до 10 бригади от въоръжените сили на Украйна по харковското и николоавското направление са преминали обучение в страни от НАТО.

Да обобщим:

1. Значителна част от силите, участващи в настъплението в харковското направление, са съставени от чужденци, включително служители на ЧВК (частни военни компании) от западни държави и действащи военнослужещи от армиите на НАТО „в отпуск“.

2. Значителна част от ползваното военно оборудване е произведено в страни от НАТО и прехвърлено на Украйна като военна помощ. То не им е продадено, а е доставено специално за войната с Русия.

3. Планирането на операцията и командването на частите се осъществява от офицери (военни съветници) от страните от НАТО.

4. Обучението на значителна част от подразделенията на Въоръжените сили на Украйна, съставени от граждани на Украйна, също се е провело на територията на страните от НАТО.

Това вече не е прокси война.

Налице са елементи на директна, макар и все още ограничена война между страните от НАТО (САЩ) и Русия на територията на Украйна.

Засега това не може да се нарече пълноценна война между НАТО (САЩ) и Русия, тъй като Украйна продължава да води самостоятелни военни действия, като дори все още използва остатъците от собствената си военна техника. Следователно все още имаме някакви остатъци от прокси война.

Но в същото време на територията на Украйна вече има елементи на ограничена война между НАТО (САЩ) и Русия. Защото служители на ЧВК, цели полкове от действащи военни и наемници от страните от НАТО вече активно участват във военните действия с НАТОвска техника, доставена на територията на Украйна специално за воденето на тази война. А военните им операции се планират и ръководят пряко на терен от офицери от НАТО, използвайки разузнаването на НАТО.

В някои епизоди от тази война Украйна вече участва единствено като страна, която предоставя своята територия и раздава на чуждестранните военни нашивки за униформите с жълто-син цвят.

Можем да заключим, че участието на голям брой наемници, служители на ЧВК и военни „отпускари“ от страните от НАТО, доставката на военна техника на НАТО и планирането на операцията от офицери на НАТО най-съществено повлияха на резултатите от настъплението на въоръжените сили на Украйна/ВСУ в посока Харков. Може дори да се каже, че това определи тези резултати.

Без чуждестранните наемници, служителите на ЧВК и отпускарите от страните от НАТО, въоръжените сили на Украйна нямаше да съберат достатъчно собствени резерви, за да създадат численото превъзходство над руските войски в района на Харков, необходимо за успешна офанзива. А дори да се бяха решили на подобна офанзива, тя щеше бързо да затъне.

Ако не беше военната техника от страните от НАТО, която е доставена специално за войната с Русия „безвъзмездно“, тъй като Украйна няма средства да я закупи, офанзивата в Харковско направление щеше да затъне .

И ако тази офанзива беше планирана от украински генерали, а не от офицери на НАТО, които използваха своето разузнаване за това, включително сателитно разузнаване, което Киев просто няма, офанзивата щеше да затъне.

Успехът на настъплението на въоръжените сили на Украйна в харковското направление се определя именно от участието в тази конкретна операция на значителни сили и средства на НАТО.

Това означава, че войната вече е навлязла във фаза, в която участието на страните от НАТО вече е не само пряко, но и решаващо за крайния резултат на битките.

Вероятно това е причината за решението на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация да изтегли войските на по-задни линии, без да влиза в директни сблъсъци с нападащата армия. Може би първоначалният им отбранителен план не е предвиждал, че в настъплението ще участват цели части, съставени от ЧВК и военнослужещи от страните от НАТО, чиято тактика има свои специфики, а нивото им на бойна подготовка значително надвишава това на частите на въоръжените сили на Украйна.

Може да се предположи, че командването на Северния военен окръг на Русия, изправено пред тази ситуация, е наредило изтеглянето, за да преструктурира отбраната си и да се подготви специално за сблъсък с части, съставени от ЧВК и военни от НАТО.

Най-вероятно това е била целта на прегрупирането – да се спечели време за подготовка за новия формат на тази война и за новоа бойна стратегия срещу появилите се качествено нови и различни вражески части, оборудвани с по-нова техника и използващи специфична тактика на водене на война.

Прави впечатление също, че в Харковско направление настъпващите подразделения на Въоръжените сили на Украйна/ВСУ използваха нови тактически знаци, нанесени върху военната им техника – бели кръстове.

Познахте ли ги?! По време на Втората световна война Вермахтът използва същите. Това вече е много директен символ с послание.

Белите кръстове като тактически знаци върху военната техника на врага са много подходящ символ, който идва за да ни покаже, че войната придобива ново качество и преминава в нов етап. Пък и за да ни стане ясно на нас руснаците с кого точно воюва.

Прокси войната приключи.

Започва ограничена война с НАТО.

Война на територията на Украйна, но вече почти без участието на Украйна.

Алекс Русин

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. По този повод , декларация на Лавров.“Avertissements russes : Une guerre nucléaire est imminente“ Предупреждение на Русия, една ядрена война е сигурна.
    15 septembre 2022
    Тези, които трябваше да се чувстват виновни за геноцида на повече от 25 милиона руснаци по време на втората световна, не само не се чувстват виновни, решили са да повторят своето самоубийство. Като че ли разумът е напуснал политиците на цяла Европа, начело с немци и французи.
    И СЕ ЧУДЯ КАК В. ФОРУМ ИМА ТАКАВА АУДИТОРИЯ, А СКАНДАЛНО НЯМА, ПРЕДПОЛАГАЕМИЯТ ОТГОВОР Е ТЪЖЕН И ОБИДЕН ЗА НАС КАТО НАРОД.

  2. Ние сме слуги,не народ!И заслужаваме съдбата нс раята!Ние сме единствени в света по най бързо потушеното Априлско въстание!Повече коментари са излишни! Русия ще Победи и този път!Слава на Путин!Слава на Руската армия!Бийте ги Братушки,до дупка!

  3. Пробивът край Харков би трябвало да отрезви и да наведе на сериозни размисли руското командване. Те воюват срещу цялото НАТО. Непрекъснато ще има доставка на нови оръвжия и обучение на нови войници. Крайно време е да се започне да се действа сериозно срещу бандеровците – попиляване на транспортната им инфраструктура -летища, жп- гаро, главни пътни артерии, изравянване със земята на всички електроцентрали и петролнопреработващи заводи. Без транспорт, ток и комуникации, украинците са умрели прави. А ресурсът на руската армия е доста ограничен, като се има предвид, че противникът е с повече потенциал. Хуманността на руския народ пак му докара лоша поука. Вземете за примерт как англосаксонците воюват – Ирак, Сирия, Югославия…
    За съжаление ние също учавстваме в тази война – доставка на оръжия за Уркайна и американски бази. Никой обаче не знае какво точно има в тези бази. И се надявам руснаците да не започнат да ни пердашат и нас… Нещо, което сме си го заслужили и тази война ще платим наистина огромна цена. Нито имаме армия и въоръжение, нито полицити, нито гражданско единомислие по въпроса и консолидация. Единствено Бог може да ни опази!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *