ВОЙНАТА НА ГЕРБ С ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ Доведе до СТРАШНИ ЖЕРТВИ! Вижте чии глави паднаха:

България започна война с фалшивите новини. Страшна война! Война по…български.

Пръв ревна Бойко Борисов и се изкара тяхна жертва, а след това всичките му министри. Тоз час се включиха да припяват и придворните сайтове. Всеки ден четем, че войната е жестока. Ще хвърчат глави, ще се смъкват кожите на непослушни журналисти, ще се закриват вестници и сайтове, ще се уволняват лъжеглашатаи, ще се блокират разпространители на фейкове във Фейсбук… и най- после ще се вдигне завесата на истината.

Ще се вдигне, ама друг път.

Защото: Производители на фалшиви новини у нас са първо самите управляващи, во главе с министър-председателя. Той толкова пъти излъга в изхвърлянията си пред журналисти, а на другия ден се „коригираше“, че щат не щат, те лъжеха читателите си, а после им се налагаше да замазват лъжите Бойкови. В създаването и разгласяването на правителствените фалшиви новини силно помага и вицепремиерът Валери Симеонов. Точно преди година той нарече Борисов „вреден за управлението на страната“, а сега твърди, че е най-добият премиер и човек. Е, на кое да вярваме? Преди това Валери нарече президента „обикновен шофьор на самолет“, Елена Йончева – „предателка на държавни тайни“ и още, и още, и още… Десислава Атанасова от ГЕРБ пък, колкото пъти се появи пред камери, или във Фейсбук, начева да бълва такива квалификации към опозицията, че за част от тях може веднага да бъде осъдена, а за други – да полегне в затвора. Но гербаджийските медии и телевизии охотно й дават думата и чрез лъжите на посредственото Деси промиват мозъци.

Самите медии пък първо декларират, че ще се борят с фалшивите новини… докато продължават самите те неспирно да ги бълват по цял ден, че и през нощта. Достатъчно е да се погледнат двата най-големи сайта на Пеевски и този на Бареков, за да ти избодат очите с помпозни заглавия: „Преборихме престъпността“, „Щастливи пенсионери благодарят на премиера“, „Страхотна финансова новина за родителите и децата“…

Когато обаче читателят зачете ситния текст под огромното бомбастично заглавие, разбира, че преборената престъпност всъщност са няколко хванати кокошкари и пуснати под гаранция, щастливите пенсионери са  тези, които ще получат 40 лева коледни добавки, а страхотната новина за родителите е, че детските се увеличават с три лева…

Изобщо всички новини, свързани с ГЕРБ са „страхотни“, предричат ни огромно щастие. Дори най-забатачените откъм корупция и злоупотреби дейности на правителството на Борисов, които бодат очите и на слепите – като кражбите, санирането и асфалтирането, в медиите се изкарват като най-великите победи на ГЕРБ срещу опозицията.

И не само това: Официозните медии денонощно громят всички ГЕРБаджийски врагове, измислят жестоки прякори на видни опозиционери, взимат интервюта и дават предимно думата на най-жалките отрепки в родината, стига да похвалят Бойко и сие и да хвърлят някоя гнусна кофа с помия по враговете му…

Бареков пък, явно е лапнал някакви евро-пари, защото през последния месец се е юрнал из страната да изнася лекции пред студенти за фалшивите новини. И го прави докато сайтът му Би-нюз неспирно бълва на конвейер квалификации и съмнителни разкрития срещу управляващите, защото се е засилил да влиза пък във властта.

В официалните медии на ГЕРБ – и телевизии, и вестници, и сайтове – няма почти нито една новина, в която да е дадено мнението на двете страни от даден спор. Не само да охулиш човека, но и да му дадеш задължителното право на отговор, което се прави от всеки уважаващ себе си журналист или медия.

Второкласни, продали се на властта срещу жълти стотинки сайтове пък драсват по едно помпозно заглавие, за да си увеличат читаемостта, а в текста – няма нищо, което да докаже съответното заглавие. Те са стотици и манипуират общественото мнение по свой си начин. А народът се диви и сляпо вярва на тиражираните в тях безумия.

На какво да вярваме тогава?

И кой действително се бори с фалшивите новини?

Правителството ли, депутатите ли, прокуратурата ли, истинските журналисти ли /една изчезваща порода не само у нас, но и в световен мащаб- б.р./… кой изобщо?

Ако действително имаше борба на властта с фалшивите новини – фейк нюз, то трябваше да са гласували и специален закон за това. Къде обаче е законът за наказание за тези, които лъжат хората? И има ли наказан поне един политик, журналист, медия?!? Отговорът е: Не!

Защото фалшивите новини са запазена територия и се произвеждат предимно от управляващата политическа мафия ГЕРБ. Те така ни управляват. С такива фейкнюзове и скоро ще ни загробят. 

И ако сега попитате защо ни е такова заглавието и до какви жертви е довела борбата с фалшивите новини в България, ще ви кажем. Заглавието на тази статия в Skandalno.net е нагледен пример как се прави всичко в България. Под помпозните лозунги на правителство, депутати и медии стои едно голямо нищо. А зад това нищо се спотайва огромна корупция и кражби в особено големи размери.

Така че не фейкнюз сайтовете са проблемът на обществото ни. Нито факта, че фалшивите им, стряскащи, безумни и апокалиптични новини са толкова близко до реалността, че подлъгват милиони да им вярват. Проблемът е, че истински безобразните, чудовищни и смъртоносни за обществото ни фалшиви новини се произвеждат от неолибералната управляваща върхушка на ГЕРБ! А това вече е трагедия! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. НАРОДА Е НАЯСНО ЧЕ ВСИЧКИТЕ МУ БЕДИ ТРЪГВАТ ОТ ЧЛЕНСТВОТО В НАТО И ЕС ЧЕ КОМАНДВАТ САЩ МАРТИН ШУЛЦ ЯСНО ЗАЯВИ ЧЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС МОГАТ ДА НАПУСНАТ АКО ЖЕЛАЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕНАВИЖДАМЕ ЕВРОМАФИОТИТЕ И УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ ГЕРБ И МАФИОТА БОРИСОВ ПРЕЗИДЕНТА Е ДАЛ ОБЕЩАНИЕ ДА СЛУЖИ НА НАРОДА ПРЕЗИДЕНТА ДА СЕ ПРИЗЕМИ ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ИСКАМЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ДА СЕ ВЪРНЕ НА НАРОДА ПАРЛАМЕНТА ЗАЕДНО С МАФИОТА БОЙКО ДА СЕ МАНАТ ЗАВИНАГИ АКО АРМИЯТА И ПОЛИЦИЯТА ЗАСТАНЕ СРЕЩУ НАРОДА ПРОКЛЕТИ ДА СА И ТЕ ОТ ПЪРВИТЕ ДНИ НА ЯНУАРИ 2018 ЗАПОЧВАТ ВСЕНАРОДНИ ПРОТЕСТИ ЗА ДА ЗАПОЗНАЕМ ЕВРОКОМИСАРИТЕ КАКВО ЖЕЛАЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НЯМА ДА СПРЕМ ДОКАТО НЕ БЪДЕМ ЧУТИ ОТ СВЕТА ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ ТЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА НИ ГОРДОСТ И НАДЕЖДА

  2. фалшивите новини са по нареждане на мафиота борисов за заблуда на народа борисов е ПЕРСОНА НОН ГРАТА заБЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАЙ МРАЗАНИЯ ОТ НАРОДА

  3. –Сретанеееееееее…….!
    –Сега е моментаааааааааааааааааа……….!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *