Две Министерства ЗАМЕСЕНИ в ПРЕСТЪПНИЯ ИЗНОС на ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ Лекарства?! Вижте ДАЛАВЕРИТЕ на управляващите!

С фалшиво гръмки изказвания и фалцетни изпълнения, вътрешния и здравния министри се опитаха да замажат избухналия като бомба в лицата им скандал, с мафиотския износ на скъпоструващи лекарства за онкоболни, деца, диабетици и възрастни хора в България.

Премиерът Борисов свика спешна среща в Министерския съвет за злоупотребите в болничните заведения. Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че с разбиването на тази престъпна група, правителството щяло да „дисциплинира“ системата на здравеопазването. Ами досега пълна анархия ли цареше в тази система, бе господа?

Здравният министър Кирил Ананиев пък, изскочи с още по-абсурдната теза, че самото залавяне на една престъпна група за износ на животоспасяващи лекарства показвало, че в България хората се лекуват с най-ефективните лекарства, които се продавали скъпо и прескъпо в цяла Европа.

Преди да разнищим тези смехотворни и нагли изявления ще припомним, че цялата тази шумотевица изобщо нямаше да се състои и мафията щеше да продължава да краде „мирно“ и „тихо“, ако не бяха протестите на онкоболните и майките. И ако не беше избухнала журналистката от Нова телевизия Нана Гладуиш, която също е онкоболна. След протестите обаче, изведнъж МВР залови една престъпна група? Ами другите?

А Нана Гладуиш в прав текст каза на счетоводителите в парламента от рода на Менда Стоянова, че бакалските сметки в здравеопазването водят непрекъснато до десетки и хиляди смъртни случаи. А това са хора, чиито живот можеше да бъде спасен, ако те бяха лекувани адекватно със съвременни и качествени лекарства. Ама лекарствата стрували много скъпо?! Ами КТБ по-скъпо ли струваше, че в нея бяха налети 4 милиарда лева, ей така, само за да се върнат парите на Вежди Рашидов и олигарсите, увиснали на клончето на злополучната банка?! Защото вложенията на обикновените граждани бяха толкова мизерни, че за да се върнат парите им, бяха достатъчни само няколко стотин милиона лева.

С други думи, ако само три, от тези четири милиарда, профукани, за да напълнят отново сметките на олигарсите в КТБ, бяха дадени за здравеопазване, щеше да бъде спасен живота на стотици и хиляди хора. Но кой ти мисли за хората?

Нека, обаче, се върнем на конвулсиите на управляващите гербери. Борисов бил свикал „спешна“ среща за противодействие на лекарствената мафия?! Всеки гражданин би се запитал защо са нужни подобни шумотевици като спешни срещи и панически приказки по медиите? Не трябваше ли компетентните органи досега да са се справили с мафиотите, които застрашават живота на милиони невинни хора? Не е ли възложил Борисов такава задача на министрите си? И защо не е наблюдавал лично процеса на разследване? Какво е правил Вождът 10 години в креслото на „Дондуков“1, че не се е справил с най-смъртоносната мафия? Безхаберие ли е това, нехайство или връзки с престъпниците? Нека Вождът си избере една от тези опции и да си подава оставката. Преди да му я поиска народът отново!

Вътрешният министър пък, щял да „дисциплинира“ здравеопазването?! Значи в системата на здравеопазването, която пряко отговаря за физическото и  психическо състояние, както и за живота на хората, цари пълна анархия! Това е изводът. А ако не е това, значи МВР е в комбина с престъпниците. Защото самият Валентин Радев признава, че четири месеца МВР било наблюдавало как лекарствената мафия изнася в чужбина, съвременни и качествени животоспасяващи лекарства. А българските граждани умират, защото тези лекарства ги няма на нашия пазар. Значи МВР „дисциплинира“ мафиотите като ги чака да изнесат всички налични лекарства и след това опитва да хване евентуално някой дребен престъпник?! А бездействието не е ли съучастие в престъплението?

Още по-нелепи са думите на здравния министър Кирил Ананиев. Който на всеослушание каза, че щом българските лекарства ги краде и продава мафията, значи те са много качествени. И хората се лекували с най-съвременните препарати. Всичко това щеше да е много хубаво, ако не беше пълно изопачаване на истината. Защото фактът, че мафията изнася нашите лекарства в чужбина означава само едно: Хората в България няма с какво да се лекуват. И умират от липса на съвременни и качествени лекарства! А щом министърът знае това, значи и той е съучастник.

Човек може да се чуди как хора, станали министри, могат да говорят такива нелепици. Но щом се сети, че Борисов ги е избирал за министри, удивлението му ще се разсее като дим.

Защото Вождът избира не министри, а послушковци. Пионки, които да четкат егото му. А народът нека мре! На никой не му пука. Нито на Борисов, нито на ЕС!

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. СЪБУДИ СЕ И ИЗЛЕЗ СЪС КАМЪНИ И СОПИ РАЯ ПОКОРНА ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА СА МАФИЯ ПОД ЧАДЪРА НА БОРИСОВ ЗА ДА ТЕ УБИЕ РАЯ ПОКОРНА КЪДЕ Е НАЦИОНАЛНОТО ТИ ДОСТОЙНСТВО ОГЛЕДАЙ СЕ ДА ВИДИШ ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ КАК СТАЧКУВАТ ИЗЛЕЗ РАЯ ПОКОРНА РАЯ

  2. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА АРМИЯТА И ПОЛИЦИЯТА СА СЪУЧАСТНИЦИ НА МАФИОТСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОРИСОВ ТАЗИ Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА БЪЛГАРИЯ ДА Е НА ТОЗИ ХАЛ СЪБУДИ СЕ РАЯ

  3. ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА В БЪЛГАРИЯ НА БОЙКОВОТО УПРАВЛЕНИЕ РАБОТЯТ ЗА УБИЙСТВОТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВЪСТАВАЙ РАЯ ПОКОРНА ЗАПОЧВАЙ ПРОТЕСТИ И РЕЗИЛИ ДА ЧУЕ СВЕТА КАК ПОЖАРНИКАР БОДИГАРД УПРАВЛЯВА 7 МИЛИОНА ДЕБИЛИ КАКТО СИ ИСКА СЪБУДИ СЕ РАЯ

  4. КРАЖБИТЕ НА ЛЕКАРСТВА НЕ МОГАТ ДА СТАНАТ БЕЗ УЧАСТИЕТО НА МАФИОТА БОРИСОВ ИЗАБЩО КРАЖБИТЕ ВЪВ ВЛАСТА СА НЕГОВО ДЕЛО НАЯСНО СМЕ СЪС СИЛОВОТО УПРАВЛЕНИЕ БОРИСОВ ЦЕЛИ ДА УБИЕ НАРОДА ПО БЪРЗО ЦЯЛОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ Е УБИЙСТВЕННО И НЕ СЕ НАМЕРИ КОЙ ДА ГО СПРЕ НЯМА МЪЖЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСИЧКО Е ПУТЕШНИЦИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *