Владимир Путин със сензационно изявление за България! Шайката се свря в миша дупка:

България може да получи нова възможност да се превърне в ключов фактор за преноса на руски газ към Европа. Това изненадващо признание направи лично руският президент Владимир Путин. Вчера той прие акредитивните писма на новия български посланик в Москва – Атанас Кръстин.

„За съжаление, преди време България се отказа от проекта за газопровода „Южен поток“, сега обаче се отваря нова възможност“, коментира Путин, без да издаде повече подробности по темата.
В началото на тази година президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов един след друг отидоха в Русия за срещи с президента Путин.

Първи с руския си колега се срещна Радев – в лятната резиденция на Путин в Сочи. Там българският президент заяви, че е време двете страни да помислят за доставки на руски газ директно към България, за да не изпада страната ни в зависимост от съседна Турция.

Няколко дни по- късно в Москва отиде и премиерът Борисов… за да поиска от Владимир Владимирович… тръба от „Турски поток“ към България. Путин обаче посрещна молбата му с ледено мълчание, а Борисов скоропостижно се изниза от срещата и се прибра в България с един ден по- рано от предвиденото.

От онова злополучно за Баце московско посещение през май месец… до настоящия момент обаче ситуацията на Балканите силно се промени. Стана ясно, че от „Турски поток“ твърдо ще се пусне втора тръба към Европа. Но беше почти сигурно, че ще минава през Гърция. Поне до миналия месец, когато отношенията между Ципрас и Путин рязко се влошиха. Под мощния натиск на Вашингтон, Гърция набързо се разбра с Македония за новото й име… така че да отвори пътя на бившата югорепублика към НАТО. А Русия всячески се бори да спре експанзията на Алианса към Македония и Сърбия – последните две про-руски „крепости“ на Балканите.

Доверието между Москва и Атина се влоши допълнително и от това, че американците, след разправиите с Ердоган, започнаха да изтеглят от военните си бази в Турция техниката и войниците и ги позиционират в Гърция. И така, Гърция за броени месеци се превърна в основна US-военна база и рязко смени про-руския си курс с такъв- в полза на Вашингтон. Което значи, че руснаците за нищо на света няма да прекарат втората тръба от „Турски поток“ през територията на Гърция.

Така единственото възможно трасе за руската тръба остава това пред България. Пред страната ни се отваря нов шанс да си върне поне частично позициите на ключов енергиен и газоразпределителен фактор на Балканите и в Европа. След бойкота на Бойко Борисов по „Южен поток“ през 2014 г., и след като най-безцеремонно спря строежа на АЕЦ Белене, България се оказа в задънена улица – лишена от сигурни и евтини доставки на газ и ток. Изгуби енергийната си значимост и най- вече … независимост.

Дали обаче про-западаното американско статукво у нас ще се възползва от този последен шанс, който ни дава Русия? Отговорът е: Категорично Не! Това става ясно и от поведението на слугинските медии на властта, които се направиха, че Путин нищо не е казал. Управляващите от ГЕРБ също мълчат като пукали и се правят, че не са чули за предложението на Путин. Воглаве с Борисов, който преди месеци дори излъга, че е договорил тръба от „Турски поток“. И той сега се прави на ударен. И забележете – вече втори ден нито една медия не го е потърсила за коментар на думите на руския президент.

Шайката на Борисов се е свряла в миша дупка и с притаен дъх чака какво ще кажат по въпроса западните й господари. Защото не й стиска да им се опълчи. Чака да чуе дали Вашингтон все пак няма да се смили над клета България, като й позволи да спечели нещо от едно малко руско проектче. Но и тук отговорът е: Категорично Не! Западът ни е определил ясен статут на колония. А когато си роб – то е до гроб! … Освен ако не счупиш оковите… за което обаче се искат топки. Но не само Борисов, явно и ние, българите, ги нямаме… щом го търпим! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Днес.бг.беше публикувал новината.По другите сайтове-нищо!Аз имам въпрос,Скандално!Положението в БЪЛГАРИЯ ми се струва пред ескалация.Причините са доста.А въпросът ми е-дали според Вас ще се промени нещо откъм смяна на правителство,или се лъжа,защото така ми се иска?Моля за отговор,Благодаря!

    • Промяна на статуквото и модела на управление в България може да се случи само в контекста на радикални промени в САЩ и най-вече в ЕС (Брюксел). България е колония на Запада. Ако там нещата започнат да се обръщат- ще се обърнат и при нас.

  2. Добре,но хората искат да са с Русия!Тя си ни е близка!За да бъдем с нея,ЕС трябва да се разпадне,така ли да го разбирам?Това ли е единствения начин?Благодаря за търпението и отделеното време!

  3. Хората искат да вървим с Русия, но съвременния неолиберален свят не се управлява от хората, защото глобализма опорочи и компрометира демокрацията – За справка НПО-тата на Сорос, които го играят гражданско общество, а всъщност са платени организации, които с едно натискане на бутона скачат да защитават интересите на мултинационалните компании, които ги финансират. Хората у нас искат да вървим с Русия по причина най-вече че Путин отстоява интересите на националната държава. Нашата българска национална държава ни беше отнета от Запада, който ни наложи своя иновативен, но унищожителен неолиберален модел- живот без държава. И тъй като сме колония на Запада, не можем да мръднем от този модел докато Запада не фалира – примерно.

  4. Скандално,току-що прочетох Ваша статия за НПО Сорос от 17.02 2017.Казвате,че от половин Европа е изгонен, и че САЩ и Русия са против него.В такъв случай,може да бъде изгонен и от другата половина,в която сме ние,нали така?

    • Държавата САЩ е против Сорос. Но не и мултинационалните корпорации, чиито управленски центрове са на територията на САЩ. Всъщност те го създадоха- Сорос е тяхно оръжие за разбиване на националните държави по света, за да станат териториите им по-лесни за овладяване от мултинационалния бизнес. Благодарени на избирането на Тръмп за президент държавата САЩ подхвана битка и е на път да победи мултинационалните корпорации. Този процес предстои да се прехвърли и в Европа – в ЕС, който към момента е единствената крепост на неолиберализма, глобализма, мултинационалните корпорации и изчадието им Сорос с неговите НПО-та. Тоест- Скоро Сорос ще бъде забранен със закони от повечето европейски държави, а специално в България ГЕРБ ще паднат от власт- защото по никакъв начин с проповядвания от тях неолиберализъм не са мили и драги на Тръмп. А както казахме- България е колония на САЩ. Както и целия ЕС. Но вижте, има много източници от които можете да научите повече подробности. Каквото имаме да кажем ново по тези въпроси, ние го пишем в статиите си.

  5. Не,в1коменаречен се казва,че е изгонен,а Вие казвате,че България ще го гони.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *