Виолета – съпругата на Даниел Лорер – пръв кадровик в ПП… Реди листите в цялата страна заедно с Лена Бориславова…

След почивка в Гърция, вече цяла седмица, семейството на  Лорер  е  във Варна и работи за предстоящите избори. Те са заедно с друга знакова „двойка- кадровици“ в ПП – бременната Лена Бориславова и Кирил Петков. Амбициите на Лорер да бъде издигнат за кмет на Варна от ПП  угаснали.
Лена  била категорична и настоявала Даниел Лорер да не бъде издиган. Разочарованието на Виолета Лорер било огромно!

В последните месеци семейство Лорер влошили отношенията си с Асен Василев. Въпреки, че продължават да съжителстват в „щаб квартирата“ на ПП на столичната улица „Чаталджа“. Лорер трескаво си търсел имот в центъра на София. Нетърпелив бил да се премести с жена си и трите си дъщери преди изборите. Явно отношенията с Асен Василев са изключително напрегнати.
Пък и  драмите в редиците на „променкаджиите“ избухвали ежедневно. Ивайло Мирчев и кака Цонка/ по-известна в публичното пространство/ били на нож.

Пътят на журналиста Георги Кузмов: От панелка в годините на соца в крайния софийски квартал „Баталова воденица“… до престижната ул. „Оборище“ в центъра на столицата.

Преди месец лично Виолета Лорер предложила, настоявала и издигнала  от  ПП / въпреки съпротивата на коалиционния партньор ДБ/ кандидатурата на Георги Кузмов за кмет на най-престижния район на София- „Оборище“!

Какво свърза Виолета Лорер и Георги Кузмов?

Преди години   журналистката Маргарита Михнева публикува  разследване за имотните далавери в район „Оборище“ на  бившият кмет-  Реформаторът Васил Цолов. Той беше „уредил“ с  евтини общински апартаменти свои служители- секретарки, юристи, архитекти, та дори и роднини…
Многоетажната, масивна общинска сграда на пъпа на София – бул.“Княгиня Мария Луиза“ № 16, беше буквално разграбена от служителите на район „Оборище“.

Иван Гешев, по това време Главен прокурор, се сезира от публикацията на Михнева и светкавично образува досъдебни производства в тогавашната специализирана прокуратура.
Резултатът до ден днешен е почти нулев. Дори плачевен!
Иван Гешев вече не е Главен прокурор…..
Специализираната прокуратура е закрита…
А журналистката Михнева се лекува от тежко онкологично заболяване…..
Само два от заграбените апартаменти са върнати след тежки съдебни битки. За останалите шест все още се водят безконечни дела и наглеците – общинари с висящи съдебни дела  продължават да живеят в тях.

Въпреки това срамно криминално ,кметско дело от преди години… днес „реформаторите“ Настимир Ананиев и Васил Цолов са с изпрани биографии и приютени в ПП.
Ананиев е виден кадровик в ПП, а бившият кмет Цолов е спуснат на престижна работа на летище София.
От това време е връзката на Кузмов с Реформаторския блок. Георги Кузмов дори е в предизборния щаб на бившия кмет Васил Цолов и заедно с другия „известен реформатор“ Настимир Ананиев  решават партийни въпроси в централата на ПП на ул.“Чаталджа“.
От  район „Оборище“ започва топлата партийна връзка на Георги Кузмов с ПП и семейство Лорер, Настимир Ананиев, Васил Цолов и Асен Василев.

Съпругата на Георги Кузмов – нереализирала се оперна певица  е обявила, че има успешна фирма за недвижими имоти. За последните няколко години Кузмови купуват и светкавично препродават няколко престижни имота  в район“Оборище“. Като междувременно през година местят адреса си все на топ позиции около „Докторската градина“

Ето два примера:

Това е  луксозен апартамент на цял етаж на  ул.“Върбица“ № 9. Имотът е в непосредствена близост до бившия „Дом на българо-съветската дружба“, по известен като „Дома на Цола Драгойчева“ в район „Оборище“. Имотът е купен  и препродаден от фирмата за недвижими имоти на фамилия Кузмови.

И още една врътка на фамилия Кузмови. Пак купуват и препродават баровски имот. Точно срещу БНТ…това е лъскавата сграда на „Сан Стефано Плаза – Подем“. Тя е построена на мястото на прочутата фабрика за бира на братята Прошек.

А това е последният адрес на ул.“Оборище“номер 9, където днес живее семейство Кузмови.Това е емблематичната сграда с катеричката, която се намира срещу „Докторската градина“

Завиден е и автомобилният парк на  Георги Кузмов… скъпи леки коли, джип, мотор „Харлей Дейвидсън“…

Георги Кузмов доста „украсявал“ биографията си когато се представял и разговарял с гласоподавателите от района. Твърдял, че дълги години е бил „голям“ директор в Българската Национална телевизия.
Но… паметливи журналисти от БНТ твърдят, че лицето е пребивавало в националната телевизия по-малко от година – като водещ на „Актуална антена“ – по СДСарска линия в първите години на демокрацията. А след това дълги години е бил главен редактор на първото… жълто списание „Хайлайф“.

Гласоподавателите в район „Оборище“ се питат…

Какъв административен опит има Кузмов, че да е така яростно пробутван от Виолета Лорер. Амбициите на Виолета Лорер да тика протежето си напред срещнали съпротива и неодобрение в ДБ и лично от генерал Атанасов.
Но…
„Некоалиция“- опонирала   Виолета Лорер и повтаряла:
„Такава е сглобката и договорката“.
Генералът мълчал и свивал рамене …

Хората в района  се питат:
За кого да гласуваме?

Изборът на ПП и Виолета Лорер е Георги Кузмов.

А изборът на ГЕРБ и Бойко Борисов за кмет на район „Оборище“  е певицата Йоана Драгнева.

Да им се чудиш на акъла на политическите ни лидери!!!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *