Виктор Орбан сравни Сорос и сина му с мафиотите от „Кръстникът“

Унгарският премиер Виктор Орбан реагира на съобщенията, че международния финансов спекулант и собственик на фондации Джордж Сорос, който от унгарски произход, предава контрола върху своята финансова империя на стойност 25 милиарда долара на сина си Александър. Орбан в понеделник сравни баща и син Сорос с мафиотите от трилогията на Франсис Форд Копола „Кръстникът“.

На страницата си в Twitter Орбан публикува епизод от филма, в който главата на мафиотската фамилия Дон Вито Корлеоне, изигран от Марлон Брандо, целува сина си Майкъл (Ал Пачино), давайки му благословията си за сериозен незаконен и мръсен бизнес. Унгарският премиер придружи публикуването на тези кадри с надпис „Сорос 2.0“.

Създадената от Сорос фондация „Отворено общество“ в един период е била използвана за подкопаване на позициите на правителството на Орбан и неговата партия FIDES – Унгарски граждански съюз. Освен това Унгария продължава да разследва финансирането на опозиционни партии през 2022 г. от американската фондация Action for Democracy, която е пряко свързана със Сорос.

На 11 юни The Wall Street Journal съобщи, че Александър Сорос е избран за председател на борда на директорите на семейните фондации и ръководи някои от другите организации, които 92-годишният му баща доскоро управляваше. Беше отбелязано също, че скоро се очаква значително попълване със свежи милиарди на фонд „Отворено общество“. В интервю, след като беше избран на ръководна позиция, 37-годишният Александър Сорос изрази намерението си да продължи да подкрепя либералните политици в САЩ и отбеляза, че неговите възгледи и тези на баща му изцяло съвпадат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Възраждане са по-страшни от сорос, сина му и цялата хазарска мафия, затова въставай народе да ги избием.

    • Ава така, както си го написал, все едно призоваваш Възраждане да избием. :)

      • Кой друг е виновен за убийството на България и българите?
        Като чета по форумите, те са главните виновници. 33 г. крали и избивали българи, сега да си плащат :)

    • Гласувалият за Възраждане да не се измъква по тъча с неуспешни опити за сарказъм, а да каже подкрепя ли това, което правят Възраждане; доволен ли е, че Делянчо Пеевски ще ни прави новата Конституция, че вместо да работят за народа те гледат кой на кого да натриел мутрата – Христо Иванов да си го получи, на ПП да им влезе. Когато ги пращахте в парламента това ли имахте предвид, че ще вършат.Нали уж нещо за България говореха преди да ги изберете?

      • Вече няма сарказъм. Реших активно само да наблюдавам, как пасивният дебилитет напълно ще се пребори с евроатлантическите и натовски ценности и ще гътне империята на злото.
        Просто вече не виждам смисъл да се помага на същества функция на дебелото си черво.

      • Затова предлагам комплекти против зомбита от ножове, брадви, сатъри …… с която да бъде отстранена.
        Ако си кандидат, заповядай да ти ги подаря.

  2. Унгария се позапази единствено след като изгони тая неолиберална чифутска измет.

    • Да, но преди това Орбан си изплати всички държавни дългове към джендър-банките. Ние не може да ги изгоним НПО-тата с тази партийна мърша, която се храни, чрез източваните пари от България от тях.

  3. ДОКАТО БЪЛГАРИЯ НЕ ИЗГОНИ СОРОС НЯМА БЪДЕЩЕ !
    СОРОС УБИВА БЪЛГАРИЯ !

    • Дори генералния щаб на българската армия бе заменен от частна хазарска фирма. Да не говорим че всички партийки, министри и администрация е тяхно.
      Изгонването става само и единствено с реки от кръв, а като виждам раята, няма изгледи за това без външна намеса.

  4. Тая грозна костенурка още ли е жива! Как може евреин да върши такива неща, забрави ли за холокоста и т.н, кой го сътвори, СССР ли или германия и фашагите от украйна?!

  5. Все повече се убеждавам, че без барикади няма да мине, няма смъртно наказание, със „со кротце со благо“ ще минат още 500 години. Те затова я измислиха тая уродлива „демокрация“ за да векуват! Първо махнаха смъртното наказание, без да ни питат ни вкараха в нато, европа, аз не съм гласувала за тези уродливи организации, не ги признавам! Анатема за тези, които ни вкараха в тоя бълвоч! Надеждата ми е във велика Русия да сложи ред в света! СЛАВА РУСИЯ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *