Цветан Василев: Главния прокурор Гешев го държат с много яки Компромати! Пеевски е назначен от Службите!

Днес бизнесменът- банкер Цветан Василев даде най-откровеното си интервю, преливащо от множество скандални разкрития за дълбоката държава в България и овластеното мафиотско задкулисие. Вижте го:

„Мечтата на Делян Пеевски винаги е била България да стане прокурорска република. И с кръгът около него си я изградиха с назначен от тях главен прокурор – кукла на конци. Крепостта на българската мафия в момента е Висшия съдебен съвет.

Успехите на Пеевски са благодарение на Борисов. Борисов му даде тази голяма сила. Не Пеевски вече е тотално дискредитиран и осветен и виждам кой управляващ от тук нататък ще посмее да се обвърже така тясно с Пеевски и да му изпълнява всички желания. Срещу комисионна, разбира се. Голяма част от известните фирми на Пеевски са отдавна фалирали и продадени, но малко известен факт е, че той държи с бланкови джира други фирми, които на документи не са негови, но той ги контролира. Тези фирми имат договори с държавни предприятия и институции – като се започне от кетърингови фирми, мине се през такива за варовик и се стигне до охранителни. Затова на Пеевски му е жизнено важно точно Борисов да е премиер. Защото дойде ли друга власт – ще му прекрати „златните“ договори и той вече няма да „печели“ обществени поръчки, финансирани от ЕС, както и от държавния и общинските бюджети.
Главния прокурор Гешев е равно отдалечен от Пеевски и Борисов. И герберския, и депесарския бизнес кръгове държат Гешев с много яки компромати.

ББР всъщност не е държавна, това е „банката на Делян Пеевски“. Такива се и ПИБ, и Общинска банка, а както е известно, Дебелото момче до каквото се е докоснало, всичко е унищожило. Унищожи КТБ, „Булгартабак“, „Водстрой“, след това бастиса и „Лафка“… и като не можа да изнуди Васил Божков да му плати 150 или 200 милиона за тази изтърбушена компания от тенекиени павилиони, реши да я ликвидира.

Някой да му потърси сметка на Пеевски за фалита на „Лафка“?! Когато Гешев говори, че разследвал приватизациите, най-напред да разследва „Булгартабак“. Ще излязат чудни неща. Но няма да го направи.

Моята битка с мафията в България през 2014 година беше удобно представена от властта като „война между двама олигарси“ – визирайки мен и Пеевски. Така беше удобно за западните ментори на тукашната мафия ГЕРБ, както и за самата ГЕРБ. Но моята битка не беше с Делян Пеевски, а с „Дълбоката държава“. Защото, ако беше само с Пеевски, сега той щеше да е бедно, безработно момче.

След фалирането на КТБ и нейното разграбване, Пеевски успя до голяма степен да се еманципира от Ахмед Доган. Не бих се учудил, ако Пеевски в момента не крои планове да посегне и на лидерството на Доган в ДПС.

Имам сериозни основания да смятам, че Пеевски е зависим от хора от службите, които са част от дълбоката държава, за която споменах вече. Именно тези хора го лансираха на преден план и му създадоха условия да обладае такава голяма икономическа мощ. Покрай връзките си със службите, той и майка му са поели ангажименти и към западни служби.
Гешев е сляп за над 50 сигнала за престъпления на Делян Пеевски, свързани с КТБ. Дори има наглостта да каже, че колкото Пеевски има общо с КТБ, толкова имат и Обама, и Путин. И се прави на умряла лисица, когато става въпрос за очвидните доказано компрометиращи снимки и записи на един премиер – Бойко Борисов, с пачки по 500 евро и кюлчета злато в нощното му шкафче.

Затова хората протестират и искат и неговата оставка – на главния прокурор, освен тази на Бойко Борисов и правителството му с втори премиер в сянка Делян Пеевски.

Съгласен съм с оценката, че протестите постигнаха своята цел. Те първо изкараха кирливите ризи на Борисов и на задкулисието, което го дирижира извън България в западна посока. Никога досега България не е била в центъра на международното полезрение за толкова дълго време и толкова отблизо.

Борисов и Пеевски са скачени съдове. Макар че Пеевски в първия удобен момент, когато има възможност и решение, което включва отстраняването на Борисов, за да спаси себе си, ще го направи с най-голямо удоволствие, без изобщо да се замисли. С две думи: Считайте, че Борисов вече е приключил като политик, но колко време ще трае агонията до окончателното му отстраняване – не знам. По-важно е какви ще са резултатите от изборите.

Интересен за мен ще бъде дебатът на 5 октомври, при очакваното, разбира се, отсъствие на Борисов и Гешев от Европарламента. Мисля, че резолюцията на ЕП, която ще последва, ще е лебедовата песен и на двамата. След което ги чака затвор. За Пеевски обаче не съм сигурен.“ Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *