Вижте смразяващата истина за Валери Симеонов и снимките му в Бухенвалд!

Скандал тресе цялото правителство заради една снимка.

И по-точно не заради една снимка, колкото заради бруталната си кадрова политика, отношението към избирателите, медиите, политическите партньори и цяла България!

Зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев подаде оставка заради своя снимка, на която се е щракнал в поза мирно и вдигната ръка  с нацистки поздрав. Донякъде можем да приемем, че е сбъркал. Самият той обясни, че е искал да вкара хумористичен елемент в снимката. В музея на мадам Тисо в Париж видял восъчна фигура на нацистки войник, поздравил го, а жена му стояла зад фотоапарата. Бил си направил шега.

Добре, но подобна шега е за личен архив и се показва само на семейството и на близки в подходяща компания. Да качиш такава фотография обаче в профила си във Фейсбук и тя да остане там дори след като си назначен за зам.-министър, показва две неща – или си напълно безхаберен и не знаеш, че социалният ти профил е част от теб и изразява мисленето и същността ти, а той е публичен, или че наистина изповядваш подобни идеи, което вече е страшно.

Тенев се разкая, махна фотоса и си подаде оставката. Е, не веднага, а след три дни, когато скандалът излезе извън пределите на страната и стигна до европарламента. И където възмутено скочиха не само от ПЕС, но и от ЕНП и настояха България да вземе мерки и да се извини.

Обадих се на Валери Симеонов, обадих се на Бойко Борисов и им казах, че ще подам оставка, обясни Тенев. Грешката е моя, трябваше да махна снимката от профила си като ме назначиха, измънка той.

Тенев е от квотата на „Обединените патриоти“, въпреки че не е член на нито една от партиите. Аз симпатизирам на много партии, обясни козируващият пред восъчната фигура. Познавам Симеонов от две години и той ми предложи този пост.

И всичко щеше да свърши дотук, а случаят да се превърне в поредното недоразумение, като недоразуменията във всички правителства на Борисов – къде калинки, къде хора хванати от пътя, или срещнати по бензиностанции, къде  някой в поза „Хайл Хитлер“, само че нещата не приключиха, защото се намеси лично вицепремиера Валери Симеонов, който се хвърли с голи гърди да защити кадъра си.

„Глупости! Нацистки ли е поздравът наистина? По каква причина да го оттеглим Тенев? Че е хитлерист ли?Или тайно членува в нацистка партия? Пълна тъпотия! Това са атаки към мен и правителстото“, заяви лидерът на НФСБ. И бодро допълни, че през 1979 година бил на студентска екскурзия и го завели  в лагера Бухенвалд.

„Кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там…, не помня, не си ги пазя. Нима сега някой ще ми каже:  „Подавай оставка и се прибирай на село! Ами няма да стане“, каза вбесено  Валери Симеонов.

Абе, г-н Симеонов, някой казвал ли ви е, че е най-добре да си мълчите?

При всяко отваряне на устата, от нея капва „бисер“. Често с горчив вкус и кафяв на цвят!

Как изобщо можете да си помислите, че някой ще отиде в лагер на смъртта, където още стенат сенките на милиони човешки души, изгорени в пещи и уморени от глад и бой и ще започне да си прави майтапчийски снимки? Къде? В крематориума ли, или в килиите на нещастниците? Прегърнал скелет? Хванал в ръка черепа на детенце? Или на старец с изтръгнати зъби?

За това ваше изказване още вчера трябваше да си хвърлите оставката!

Близки на жертвите още са живи! Изгледайте поне един филм за Буханвалд или Освиенцим, преди да дрънкате подобни безумия!

Майтапчийски снимки в лагер на смъртта!

Доживяхме!

Това потресе дори ЕНП и те излязоха с декларация към Бойко Борисов да махне от вицепремиерския пост господина, който се гаври с паметта на милионите жертви на нацизма. И оправдава тези, които го правят.

От БСП припомниха, че това не е първият човек на Симеонов, уличен в симпатии към нацизма.

През 2015 г. патриотите  предложиха Иво Антонов за зам.-министър на отбраната и  оттеглиха кандидатурата му заради подобен скандал. Тогава  излязоха снимки, на които Антонов гордо позира  с поздрав към Хитлер.

Скандалът тепърва ще се разраства. От ЕНП са категорични – оставка.

Борисов беснее, защото коалицията му се разпада.

А ние питаме.

Кажете, господин Симеонов – как се нарича поведение, в което:

Защитавате човек, който или е сглупил, или нарочно е оставил нацистка снимка в профила си във Фейсбук!

Дърпате и блъскате старица на границата, за да не влезе в България да гласува.

Защо не задърпахте някой по-млад мъж, а немощна баба?

В колко часа давахте заплатите на служителите си в „Скат“, защото десетки се оплакват, че е ставало в полунощ, само и само да ги унижите?

Колко души напуснаха?

Къде абонаментът  да гледаш телевизия струва 12 лева на месец, когато другите оператори отдавна намалиха цените, а абонатите на СКАТ наистина са предимно пенсионери?

Кой дръзна да постави предавателите на СКАТ на покрива на болницата в Бургас и години наред да облъчва пациентите вътре?

Кой прекара в МБАЛ кабелна и иска по 3 лева на ден от всеки болен, който иска да гледа телевизия?

Как се грабят пари от немощни стари хора  и в същото време се говори за борба с бедността?

Кой е наблъскал мотела си с войници и взима пари от държавата за частния си бизнес?

Кой обеща 300 лева пенсии, за да го изберат, а после каза – няма пари?

И още, и още, и още!

А сега този човек е вицепремиер по демографските въпроси.

Пълна гавра с България!

Ако Борисов държи да има правителство, трябва да махне господина от стола му!

Защото мирише…

Много мирише на…сапун!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ЕНП не е призовавала за оставка на Валери Симеонов – поне не европейската ЕНП. Единната на Мария Капон е друга работа

  2. Оставка! Борисов заложи на куц луд кон! Реформаторите поне имаха политическа култура, тези са селяни!

  3. КИФЛИ/ ГОЛЯМА ИЪЛАГАЦИЯ. КАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ТОЛКОВА ГИ ЗАКРИЛЯ, ЕВРЕИТЕ КЪДЕ СА НИЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА ГИ НЕ ИСКАМЕ

  4. Нали знаете че, според нацистка идеолагия, циганите бяха следващите след евреите подлежащи на пълно унищожаване, а ние славяните да им служим за тор. Напоследък такива „партийни“ другари като Каракачанов, Симеонов, новото светило А.Джамбазки и др. публично си изказват срещу „циганизация“. Медиите с наскриваемо злорадство показват как багери рушат цигански къщи посред зимата.
    Не, че не съм се патил от тях, но и те са хора.
    Това е чист расизъм.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *