Велизар Енчев: С промените в Изборния кодекс партията на Слави обслужва ДПС

„Концертите ви с възрожденски песни само примамка за народа ли бяха?”, попита Велизар Енчев депутатите от партията на Слави Трифонов.

„През 2016 г. 43-тото Народно събрание реши за страни, които не са членки на ЕС броя на избирателните секции да бъде ограничен до 35 секции в държава. Това предложение беше подкрепено от ГЕРБ, БСП и тогавашния Реформаторски блок. Но днес по инициатива на „Има такъв народ“ се предлага да върнем старото положение отпреди 2016 година. То предвижда да се облекчи процедурата и да се занижат критериите за разкриване на избирателна секция в страните извън ЕС. Вследствията на действията ви на следващите избори у нас ще гласуват стотици хиляди турски граждани, повечето от които дори не говорят български език. Кого обслужва това ваше предложение, г-да от ИТН? То обслужва единствено и само ДПС. То отново превръща република Турция в решаващ фактор за българския изборен процес. То ще позволи на Анкара да търгува с депутати и да налага политики в 45-ия български парламент и всички следващи такива. Защо давате на ДПС този електорален подарък? Наистина ли ще позволите на турската държава да има решаваща дума в изборния процес в България?“ Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Велизар Енчев на днешното заседание на Народното събрание при дебатирането на инициираните от ИТН промени в Изборния кодекс.

По думите му това решение си е чисто национално предателство и даде пример: ако този парламент приеме отпадането на ограничението на броя на секции за страни извън ЕС, то на следващите избори откритите секции в Турция само с 40 заявления ще се умножат до хиляда, а гласувалите в тях стотици хиляди. Огромната част от тези хора нямат никакво отношение към живота в България и дори не говорят български език.

„Вие много добре знаете, че при гласуване те не упражняват свободната си воля, а са манипулирани почти като феодално притежание на една партия. Да не говорим, че от Турция могат да дойдат и още над 100 хил. гласа от т. нар. “мъртви души”, посочи Енчев.

Народният представител от БСП припомни, че на 4-ти април благодарение на кадри, заснети от български наблюдатели в Турция, се е видяло как в секциите там, в нарушение на закона декларацията да се попълва лично от гласуващия, представители на ДПС в комисиите масово са попълвали декларации на хора нито говорещи, нито пишещи на български език.

„Вие,  депутати от “Има такъв народ”, осъзнавате ли какво предложихте и какво ще подкрепите след малко. Предлагате отпадане на ограничението за броя на секциите в Турция? И ако го съзнавате, не се ли срамувате от това, което се каните да извършите?“, попита Велизар Енчев.

Енчев зададе и още въпроси към депутатите от партията на Слави Трифонов: „Какво стана с дългогодишните ви флиртове с патриотизма на стотици хиляди наши съграждани, благодарение на които спечелихте половин милион гласа? Концертите ви с възрожденски песни само примамка ли бяха?”.

Велизар Енчев се обърна и към депутатите от ГЕРБ и “Демократична България”, много от които през 2016 г. гласуваха за ограничението в страни извън ЕС да се откриват до 35 избирателни секции: „Защо, уважаеми колеги, тогава подкрепихте разумното предложение за намаляване на броя на секциите, а сега не. И значи ли това, че в момента най-безсрамно обслужвате ДПС и неолибералните възгледи за малцинствата и схващането, че националната държава е вредна, на едно западно посолство? Ако държите на своите принципи и убеждения, които заявихте преди 5 години, какво ви накара сега да се отметнете, какво ви пречупи? Не позволявайте партийната ви и американско-турска директива да стои по-високо от националните интереси на България”, призова Велизар Енчев. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Гласуват български граждани не само в република Турция, но и в много други страни по света!
    Госпожа Мика Зайкова го каза много ясно и точно, стига да има кой да чува и разбира, а не да се опитва да манипулира!

    • Там е работата братчед, че извън ЕС, големи групи български граждани има само в САЩ и Турция. Знаеш ли колко българи в САЩ гласуват на избори – не повече от 5-8 хил. човека. А знаеш ли колко български турци излизат да пуснат вота си оттатък Босфора?! Така че не демагогствай и не си прави труда да защитаваш Слави – феса!

  2. МОЛЯ РЕДАКТОРИТЕ–НЕ ГУБЕТЕ ЧУВСТВОТО ЗА РЕАЛНОСТ. ВРЕДНО Е.ДНЕС ПРОСЛЕДИХ ДЕБАТА С УЧАСТИЕТО И НА В. ЕНЧЕВ ЗА БРОЯ НА СЕКЦИИТЕ.АМИ НАПРАВИХА ГО РАЗНОГЛЕД С ДАННИ ,ФАКТИ, ЛОГИЧНИ АРГУМЕНТИ. ЗАКОВАХА ГО ОТ ВСЯКЪДЕ ОПОНЕНТИТЕ МУ.И СЛЕД КАТО ГО РАЗПЛЕТОХА ,ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ, КЪДЕ СЕ ПОПЪЛВАЛИ ДЕКЛАРАЦИИТЕ В ТУРЦИЯ. ТА ХАЙДЕ СЕГА ДА ГО ВИДИМ,ЧЕКИСТА,МАНДАТА Е ВАШ…КАПАНА ЩРАКНА. НИНОВА Е НА ХОД.

    • Турция трябва да престане да се меси в управлението на България и в политиката на ЕС включително и чрез България!
      Вижте бившите руски републики,който попаднаха под турска власт и влияние,това бяха светски културни хора от европейски вид и християни,днес са под турско влияние,мюсулмани,привличани в джамиите с лъжи и биват използвани и убивани и дори Ердоган ги използва за пушечно месо,отделно Турция е сложила ръка върху тях с влиянието си и ги е превърнала в свои анклави чрез ислямизацията и исторически лъжи, вижте на картата в какво огромно чудовище се е превърнала Турция,като включите и тези републики в които е турското влияние,малка Армения им пречи да особобят окончателно новата си турска империя, затова нападнаха арменците и не го крият дори. Отделно самите турци са лицемерни и двуличници,но въпреки това се изпускат,как щели да си връщат Османската империя и щели да превземат Виена,това са болни фанатици,не трябва да се допуска тяхна намеса в ЕС!

  3. Какъв капан, какви пет лева бе Симеонов. Велизар Енчев го слушам от много години, той събра електората на оня шебек Валери Симеонов, той остана принципен и непроменен през дългия си стаж като дипломат, журналист, депутат. БСП го разсипаха парите на Гергов, дадени му от Бойчето, завистта и злобата на старите партийни кримки, които искаха съюз с ГЕРБ. Няма досега по-борбен и по разумен водач от нея.Първанов, Калфин, Румен Петков откъснаха от БСП хиляди избиратели и умряха. Дончева тръгна по същата линия. Един куп около Гергов предпочетоха партията да загуби, за да махнат Нинова. Вие или не следите събитията, или не ги проумявате, или сте зомбирани и неспособни за оценка. И както каза Вацев, в една колония каквато се превърнахме доброволно, Козяк няма да допусне една БСП да управлява. Не виждате ли какъв груб диктат прави САЩ, не виждате ли каква бясна медиийна русофобия се разгръща срещу Русия и Путин. Ами той Елцин беше най-добрия,с него се подпичкваха явно. Какви капани , какви простотии, или ще мразим Путин, ма ще си говорим за Достоевски, сякаш Русия е празен чувал като нас, който не може да стои прав.

  4. ЗДРАВЕЙТЕ Г–Н КОЛЕВ.РУСОФОБИЯТА Я ОСТАВИ ЗА РУСОФОБИТЕ.ОТ ТРИ СЕДМИЦИ Т.Е. СЛЕД ИЗБОРИТЕ ,ВСЕКИ ПЕТЪК ГЛЕДАМ В. ЕНЧЕВ. ДО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ,ПРЕДАВАНИЯТА БЯХА С НОРМАЛЕН ТОН,АНАЛИТИЧНИ И ПОДКРЕПЕНИ С ФАКТИ. СЛЕД ИЗБОРИТЕ ,ОБАЧЕ ТОНА СТАНА ,ЗЛОБЕН ,НАПАДАТЕЛЕН КЪМ ВСИЧКИ ОПОНЕНТИ,ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В ИЗБОРИТЕ….И СЕГА ..БСП ИМА 43 ДЕПУТАТА,А В 44 НС, МИСЛЯ БЯХА 79 Т.Е.МИНУС 36– ТОВА СА ФАКТИ…. И ЛОГИЧНО ИДВА ВЪПРОСИТЕ ЗАЩО?САМО ,ЧЕ НИКОЙ НЕ ДАВА ОТГОВОРИ??? 1.!ДАЛИ ЗАЩОТО ПОДКРЕПИХА ИЗБОРА НА ГЕШЕВ? 2 ДАЛИ ЗАЩОТО ИЗБРАХА ЦАЦАРОВ?3 ДАЛИ ЗАЩОТО ЗАМЪЛЧАХА ЗА КЮЛЧЕТАТА НА БОЙКО И ЗА ЗАПИСИТЕ ,ВМЕСТО ДА ГО РАЗПЪНАТ НА КРЪСТ? 4.ДАЛИ ЗАЩОТО НЕ ПОДКРЕПИХА РАДЕВ?5%ДАЛИ ЗАЩОТО НЕ ИЗЛЯЗОХА ОТ ПАРЛАМЕНТА ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ? 6 ДАЛИ ЗАЩОТО СЛЕД ВНАСЯНЕТО НА РЕГИСТРАЦИЯТА В ЦИК ЗА ИЗБОРИТЕ НИНОВА ,КАТЕГОРИЧНО НЕ ОТГОВОРИ ДАЛИ ЩЕ СЕ КОАЛИРА С ГЕРБ ?7 ДАЛИ ЗАЩОТ ИВАН ГРАНИТСКИ ВТОРИЯ В ЛИСТАТА СЛЕД НИНОВА В СОФИЯ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ЗА ПРОГРАМНО ПРАВИТЕЛСТВО ,ВЕДНАГА СЛЕД ,КАТО ГО ЗАЯВИ ДПС?8 ЗАЩО БЕ ЗАБАВЯНЕТО НА РЕГИСТРАЦИЯТА НА НОВИЯ НАЦ. СЪВЕТ??9 НЕПРЕКЪСНАТОТО ВЗАИМНО ПЛЮЕНЕ ПО МЕДИИТЕ ОТ ХОРА В РЪКОВОДСТВОТ И ОТ ЕВРО ДЕПУТАТИ ? И НА ТОЗИ ФОН, ТОЧНО В. ЕНЧЕВ В ТРИ ПРЕДАВАНИЯ ,ЗАДАВЕН ОТ ЗЛОБА ПЛЮ ВСИЧКО НАРЕД–НЕ СА ДРУГИТЕ ПРОБЛЕМА НА БСП,ПРОБЛЕМИТЕ СА ВЪТРЕ…АКО ИМА ЗАВИСИМОСТИ СТАВАШ И КАЗВАШ ,ПЪРВО ,ВТОРО ,ТРЕТО. И ИЗЧИСТВАШ. КРИЕШ ЛИ ГИ ТЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ В ЕДИН МОМЕНТ – В НАЙ– НЕПОДХОДЯЩИЯ И ЩЕ ТЕ СРИНАТ. ЗАМИТАНЕТО НА ПРОБЛЕМА ,НЕ ГО РЕШАВА! ЗА КАПАНА – 1БСП ВЗИМА МАНДАТА– С КОГО ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО? С ГЕРБ И ДПС ИЛИ С ПОДКРЕПА ОТ ТЯХ–КАКВО СЛЕДВА–БСП Е ПАРТИЯ НА СТАТУКВОТО И СРИВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА. БСП ВРЪЩА МАНДАТ И НЕ МОЖЕ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО – КАКВА Е РАЗЛИКАТА С ГЕРБ И ТРИФОНОВ? Г–Н КОЛЕВ ПОГЛЕДНИ НЕПРЕДУБЕДЕНО НА РИТОРИКАТА НА ГЕРБ И БСП,ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА–МНОГО СА БЛИЗКИ ,ПОЧТИ ЕДНАКВИ,И ПОГЛЕДНИ ПОВЕДЕНИЕТО НА ДПС ,МАЗНИ ,ВИЕВАТИ ,ФАЛШИВО ЗАГРИЖЕНИ???ЗА РУСИЯ–РУСИЯ Е ЕСТЕСТВЕНИЯ НИ ИСТОРИЧЕСКИ СЪЮЗНИК И ПАРТНЬОР, В НАТО НЕ НИ
    Е МЯСТОТО..ТАКА е КАКТО ПРЕЗ 1943– ПОЛИТИЦИ РУСОФОБИ, НОРОД РУСОФИЛ. НО И ПО ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НИЩО ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО ОТ БСП..НЯМА ЯСНИ ПОСЛАНИЯ ,НЯМА КАТЕГОРИЧНИ ДЕЙСТВИЯ, А РАЗНОПОСОЧНОСТ ,ДВУСМИСЛИЕ И БОРБА ЗА ВЛАСТ ВЪТРЕ В БСП…КАКЪВ ДА БЪДЕ РЕЗУЛТАТА?ПРОБЛЕМИТЕ СА ВЪТРЕ А НЕ ВЪН ОТ БСП…..

  5. Нашето общество е опростачено в голяма степен, нещо което може да се потвърди с множество факти. То е и атомизирано в степен да се изтрепем взаимно. За солидарност не може и да става дума, защото корупцията стана жизнената среда за голяма част от населението. Аз няма да спра да се чудя на тази властова интелигенция, която не само крепи един доказан илитерат, тя го следва по начин, който е позорен за всяко съсловие. Да съсипваш страната ежедневно да раздаваш милиони на свои хора, да консесионираш без съгласието на парламент, който и без това е само присъствен без дебати, да затваряш болници и училища, и да слушаш всекидневни хвалби и медийни манипулации, това е кошмар, абсолютен. Колкото до Нинова, тя наследи една партия с дългогодишно разложение, с (либерални) и корупционни издънки в изобилие. Да държиш един криминален олигарх като Гергов и Джендър агитатора Станишев, че и куп други принцове е против всякаква соц. логика. Всеки ден се убеждавам, че сме едно мръсно племе, факта че Херо Мустафа тръгна да ни пази от Русия е върха на колониалното ни безумие.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *