Велизар Енчев: Слави Трифонов осигури на ДПС рекорден брой секции в Турция за вота! Дългия вкарва Ердоган в българската политика!

Слави Трифонов и партията му инициираха промените в Изборния кодекс, които доведоха до разкриването на рекорден брой сенкции в Турция. Партията на шоумена, водена от алчността си да обере мизерно малкия вот на българите в Западна Европа и САЩ, направи всъщност огромна услуга на ДПС, заяви Велизар Енчев, който е водач на листата на БСП за град Кърджали.

По този начин на предстоящите избори за Турция се открива чудесна възможност за директна намеса във вътрешните дела на България. Не случайно преди месец лидерът на ДПС беше привикан на лична среща с Ердоган. Поводът е повече от ясен – изборите на 11 юли. След срива на ДПС на предходния вот, сега партията на Доган ще успее да си навакса с гласовете чрез секции в Турция, категоричен е Енчев.

Според него, в ромските гета изборният алъш- вериш вече кипи с пълна сила, като емисарите на ГЕРБ дори са изместили ромските търговци на гласове. Засега обаче от страна на МВР няма никаква реакция. Коалцията между ГЕРБ и ДПС в Кърджали вече 11 години властва, но основните проблеми на града и района си остават нерешени. В същото време, много общини в областта, населени с етнически българи обезлюдяват драстично поради липсата на добро управление през годините.

На предходните избори активността на избирателите в Кърджали и района се оказа рекордно ниска – дали заради страх от коронавируса, или от отчаяние, че нещо може да се промени. И именно заради рекордно ниската подкрепа от районите на Кърджали и Разград ДПС се оказаха пета сила. Сега обаче партията на Ахмед Доган ще се бори да измести „Да, България“ от четвъртото място и да си осигури по- добри позиции за преговори и извиване на ръце при бъдещото управление на страната.

За момента битката за първото място се очертава между ГЕРБ и партията на Слави Трифонов, но шоуменът продължава да мълчи за намеренията си какво ще прави ако стане първа политическа сила. Учиндолецът обеща, че няма да бяга от политическа отговорност, но ако иска да направи правителство, ще му е нужна подкрепата на поне една от трите големи партии, коитои той нарича „статукво“- ГЕРБ, БСП или ДПС. Слави обаче продължава да се зарича, че няма да се коалира с нито една от тях. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. И Т Н Е ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ И ДПС СЛАВИ ЩЕ ДОУБИЕ БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАЙ НАРОДЕ ЗА ЕДИНСТВЕНАТА НАРОДНА ПАРТИЯ БСП ПАРТИЯТА ЗА НАРОДА И РОДИНАТА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *