Велизар Енчев: Под знамената на евроатлантизма и русофобията реабилитират нацизма

Политнекоректно за ПСА, фашизма и антифашизма през Втората световна война

Какви са историческите факти в контекста на поругания паметник на съветската армия и охулването на  антифашистката съпротива през Втората световна война. Антифашистката съпротива в Европа през ВСВ е легитимен съюзник на Антихитлеристката коалиция, призната и подпомагана с оръжие от СССР, САЩ и Великобритания.

Партизаните, ятаците, ремсистите и политзатворниците в затворите на Борис |||, включил страната ни в Тристранния пакт на 1 март 1941-а, са не престъпници, а герои, защото са воювали срещу режим-съюзник на Нацистка Германия.

Само исторически неграмотни хора могат да твърдят, че съветската армия е влязла незаконно в България през септември 1944-а. По тази логика и Вторият фронт през Втората световна война, открит от САЩ и Великобритания, също е незаконен, а десантът в Нормандия е агресия срещу германското управление на Франция.

Във всеки учебник по международни отношения може да се прочете: на конференцията в Техеран (28 ноември-1 декември 1943) Сталин, Рузвелт и Чърчил започват разговори по решението в кои държави да влезе съветската армия в похода си към Берлин, кога и къде да бъде открит Втория фронт, какво да е следвоенното  устройство на Европа…

Тези дни в сутрешния блок на БНТ десен политик нарече ген. Владимир Заимов руски агент и предател. След като десницата обявява ген. Заимов за предател, тогава какъв е майор Франк Томпсън, който ръководи британската военна мисия към партизанската бригада на Славчо Трънски? И герои ли са жандармеристите, които разстрелват пленения майор Томпсън и двама български партизани?

По дясната логика френските партизани /маките/ и бойните групи в Париж, които са агенти на британското разузнаване по време на войната, също са предатели. Но ако по френска телевизия някой си позволи да нарече борците от Съпротивата престъпници и да обяви за законен колаборaционисткия режим на маршал Петен, той отива директно на подсъдимата скамейка за пронацистка пропаганда. В България тази пропаганда е открита, дори се насърчава и от властта, и от медиите. 

Ще го кажа направо – под знамената на евроатлантизма и русофобията радикалната ни десница реабилитира пронацистката власт в Царство България. Затова спешно се нуждаем от Закон за денацификацията.

Велизар Енчев, Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Аз съм сатанистче и силна
    майка мене е родила;
    с хубости, блага обилна
    мойта родина е мила.

    Аз съм сатанистче. Обичам
    наште планини зелени,
    българин да се наричам
    първа радост е за мене.

    Аз съм сатанистче свободно,
    в край свободен аз живея,
    всичко българско и родно
    любя, тача и милея.

    Аз съм сатанистче и расна
    в дни велики, в славно време,
    син съм на земя прекрасна,
    син съм на юнашко племе.

  2. Cepиалът „Ало ало“. Култовите Рьоне и Мишел от съпротивата. Да ми поясните, моля, те от добрите ли са, или от лошите?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *