Велизар Енчев: Защо Радев и Янев мълчат за новата военна база на НАТО у нас?!

Преди дни руският външен министър Сергей Лавров заяви, че САЩ ще правят военни бази на НАТО в България и Румъния. Българските институции към момента не са коментирали изказването на Лавров. Според правилата на дипломацията, ако подобно твърдение не е вярно или е манипулирано, то веднага държавните органи реагират и го опровергават. Когато обаче мълчанието след подобно изказване продължи дни наред, обикновено се приема като потвърждение, коментира бившия дипломат и топ разузнавач Велизар Енчев.

Изказването на руският външен министър беше в контекста на новината за поредния американски разрушител, който навлезе в акваторията на Черно море преди няколко дни, за да участва в учение на НАТО в региона. През лятото България беше домакин на анти-руската инициатива „Три морета“ под патронажа на президента Румен Радев. Очевидно е, че през последната година натискът на НАТО в Черноморието се засили неимоверно. Навлизането на разрушители в Черно море вече не са изолирани случаи, а съвсем редовни събития.

Притеснителен е фактът, че нито един от двамата генерали, които управляват в момента страната – президентът Радев и служебният му министър Стефан Янев, не обелват и дума след изказването на Сергей Лавров. Показателна за политиката на България по въпроса обаче беше срещата между началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов и турският му колега генерал Яшар Гюлер. Двамата се обявиха за повече присъствие на НАТО в Черно море заради нарастващата заплаха и съществуващия дисбаланс на силите.

Очевидно президентът Радев, който е и главнокомандващ на армията ни, оглушително мълчи по този въпрос с една-едничка цел – за да не загуби левия електорат. Но все пак Радев е натовски генерал – едва ли някой си представя, че ще се противопостави на военна база на НАТО в България. Също така, президентът не крие пристрастията си към „Три морета“. Само ще припомним, че Радев спечели изборите през 2016 с обещание, че ще стопли отношенията ни с Русия след трагикомичното крайно русофобско управление на Росен Плевнелиев. Е, оказа се, че това на Радев е десетократно по русофобско и слугинско към САЩ. Skandalno.net

Автор: Велизар Енчев

Редакция: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. „Приказка за стълбата“ на Смирненски е вечно актуална, но в този случай трябва да има и продължение, че като паднеш от стълбата долу вече само вълци са останали… и шестаци, които ги следят под прикритие.

  2. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИМАТЕ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОМРАЗА ИСКАМЕ СИ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ БЪЛГАРСКИ УПРАВЛЯВАЩИ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ МРАЗИМ ВИ НЯМАТЕ ШАНС ДА ВИ ИЗБИРАМЕ БОКЛУЦИ МАХАЙТЕ СЕ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ ТЕ НИ УБИХА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ МАСОВО ЗА НИКОЛАЙ МАЛИНОВ

  3. Този материал иде навреме, за да разсее някои съмнения, щото много наши манипулатори се хвърлиха да оплескат Нинова.Повече от ясно е, че нито Радев, нито ректора не трябва да бъдат избрани за президент, още по малко шефа на ДПС, но има поне трима други, които са достойни-Костадинов, Малинов, че и други по-избор.

  4. Ще се появят ли в нашите медии такива факти на методично засилване на напрежението около руските граници, на заемането на бившите военни бази на СССР в прибалтийските държави от Щатите. Платените по 200 милиона американски Ф-16 на чертеж бяха предпоставка да се разшири нашето летище за нуждите на американски самолети. Докато средната цена на “Бойнг” 737 е около 100 милиона долара. Бъдете щастливи роби, светът няма да свърши с нас, някакви 5 милиона дебили. “ Une ancienne base soviétique en Lettonie devient une base de l’Otan“, на щатите собствено.

  5. Братя не гласувайте за тези предатели.Остава ни да бъдем унщожени заради тези подлоги.

  6. Братя не гласувайте за тези предатели.Остава ни да бъдем унщожени заради тези подлоги.

  7. Трябва да се гласува.Като не гласуваме какво ще стане ,пак ще има президент избран с по малко гласове.Велизаре ако те изберем за президент и ти ще си подвиеш опашката, както и Стойчо си я подви.Той танзанийския президент направи тест на папагала,мангото и т н и вече го няма.
    Радев не може да спре някои процеси ,но може да омекоти провеждането на други и да се опитва да търси по-доброто за България ,защото има характер и не е оцапан от мутрите.

  8. В България от една година се провежда един шампионат за купата(благоволението) на американското посолство. Най-жалкото и най-абсурдното е, че такава 100 годишна партия, като БСП се оказа въвлечена в този шампионат. Цяла плеяда от личности от БСП, които уважавах и на които се възхищавах се сринаха пред очите ми до обикновенни плазмодии. Последен в списъка бе проф. Иво Христов! За сега само Велизар Енчев удържа на възгледите и достойнството си!Желая му много здраве за да удържа фронта на Истината!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *