Валентин Вацев: Очаквам България да се включи във войната до края на следващия месец! (С ВИДЕО)

След Путин няма да дойде Навални, а някой от от кръга на руските силовики, прогнозира той

„Истината е, че България все още не участва така, както може в тази война. На този етап не участва, но очаквам това да стане в рамките на следващия месец, ако войната не затихне в резултат на преговори“. 

Това прогнозира пред БНР външнополитическият анализатор Валентин Вацев.

„Това (че България не изпраща военна помощ на Украйна – б.р.) не е заслуга на проамериканското ни правителство, а е израз на тяхното дълбинно неспокойство, че опитът да се вкара страната ни малко по-навътре във военния конфликта в Украйна ще дестабилизира управляващата им коалиция. Става дума за предпазливост, да се избегне нещо много лошо, а не за добра воля… Идеята за българско икономическо, политическо и военно равноправие със западните сили, с които днес сме в съюзни отношения, се отхвърля от настоящия български политически елит. Днес в България е на власт едно истерично малцинство, което мисли само как да се хареса на големия брат (САЩ – б.р.). То затова е и назначено да управлява“, коментира той.

По думите на анализатора в тази война Русия воюва за правото си на съществуване като единна и суверенна държава. Което значи по нейните граници да няма бази на НАТО и американски ударни ракетни установки.

Според Вацев след края на Студената война Западът не се е интересувал от реалните процеси в Руската федерация, защото е бил твърде зает с чертаенето на стратегии как да я колонизира. Геополитическият анализатор подчерта, че в момента в Русия на власт е руският военнопромишлен и цивилнопромишлен капитал, което значи, че властта в Москва е славнително мека и диалогична:

След Путин очаквам в Кремъл да влезе не Навални. Очаквам някой от тези, които днес споделят линията на Путин, но го обвиняват, че е твърде мек. Това са хора от кръга на руските силовики. След Путин ще дойде такъв цезар, на фона на когото Владимир Владимирович ще изглежда като пухкав ангорски заек“.

Според доц. Вацев след 20-30 години историята ще говори за Путин като за политическият фактор, чрез когото на власт в Русия е дошъл руският промишлен капитал:

„Държава, в която е на власт промишленият капитал, воюва по друг начин, държи се по друг начин, води пропагандата си по друг начин. Руският промишлен капитал ще превземе света, а Русия ще е империя. И това явно в САЩ много добре го осъзнават. Осъзнават, че Китай е настоящата заплаха за статуквото им на хегемон, но много по-голямата утрешна е  безграничната откъм ресурси Русия“.

Вацев изказа теза, че има една голяма война, която вече е започнала и „напредва със скоростта на валяк“, и тя е битката между глобализма и регионализма. Победата ще е за привържениците на втората идеология – това са многополюсниците:

„След тази война очаквам не възхода на определени национални държави, а възхода на клъстери – регионални обединения на държави“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/g2xc_Y7Tgks

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. А ДАНО АМИН ДА ПОБЕДИ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *