България става домакин на детската „Евровизия“

Крисия ЕвровизияБългария ще организира и ще бъде домакин на детската „Евровизия“ през ноември.

В музикалните среди усилено се говорело, че  Италия ще се откаже да организира конкурса, въпреки че й се полага, тъй като е страна победител. При това положение тя  ще бъде заменена от класиралата се на второ място България.

Проверка , че наистина Италия има сериозни проблеми с организацията, там се правят много детски конкурси и  италианците предупредили нашите още веднага след края на „Евровизията“ в Малта, че е възможно  да не се справят. Италианците имали проблеми не само от финансов характер, а и не можели да се разберат в кой град  да проведат конкурса. От международната централа обаче искат отговор от италианците до края на януари.

Шефката на българската „Евровизия“ Йоана Левиева-Сойър обясни, че още няма официално съобщение за отказа на Италия, но регламентът позволява победителят да се откаже. Тя призна, че имаме предупреждение, че може да ни бъде отправена такава покана, но все още не сме я получили.

Слави Трифонов обаче, който е продуцент на Крисия и направи почти всичко за подготовката й за „Евровизия“ казал на хората си да бъдат в пълна готовност за провеждането на конкурса у нас. БНТ също била готова да се включи в организацията, а Слави вече разговарял със спонсори.

Ако България е домакин Крисия, Хасан и Ибрахим също ще участват като почетни гости в шоуто, тъй като спечелиха второто място.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *