БХК се възмути: Убиха мигранта заради пропаганда и омраза към чужденците!

бежанец убитУпотребата на оръжие и даже изстрел във въздуха, е била незаконна в случая с простреляния мигрант, се казва в обръщение, изпратено до медиите от Българския хелзинкски комитет.

Напротив, до стрелбата се е стигнало в абсолютно мирна ситуация. Самият  главн секретар на МВР каза на брифинг, че задържаните мигранти не са застрашавали ничий живот  към момента на стрелбата.

БХК пише в позицията си,  че според  Закона за МВР приет през 2012 г. , се забранява употребата на огнестрелно оръжие срещу хора, когато тя не е абсолютно и доказано необходима и не е налице заплаха за нечий живот.

Според ръководството на комитета  в случая използването на оръжие  не е било нужно, тъй като бежанците не са били въоръжени и не са оказвали никаква съпротива. Те смятат, че вчерашното убийство на мигранта е   закономерно следствие от непрекъснатата пропаганда у нас срещу бежанците, а тази пропаганда залива България и даже се провежда от български официални лица и то  най-високо равнище с цел популизъм и лични облаги.

Официалната реч на омразата вече е прераснала в престъпления от омраза към бежанците, твърдят от БХК. Оттам напомнят, че насилниците се радват на пълна безнаказаност и даже ги героизират.   Няма нито един ефективно наказан  извършител на престъпление от омраза срещу чужденец, а скрита камера е показала, че  гранични полицаи  са били инструктирани да употребяват сила срещу бежанци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *