бТВ с поредна фалшива новина: Набеди Елена Йончева за заем от КТБ в размер на 25 млн. евро

Телевизията на властта БТВ пусна фабриката за фалшиви новини срещу опонентите на ГЕРБ. Явно кабинетът „Борисов-3“  е пред тотален срив, след като днес медията пусна фалшивата информация, че Елена Йончева е получила кредит от 25 млн. евро от КТБ, по лично настояване на Цветан Василев.

Около 15.58 часа бТВ публикува на сайта си новина, че срещу подсъдимия изпълнителен директор на КТБ – Александър Панталеев, е било повдигнато второ обвинение – за неправомерно отпускане на кредит в размер на 25 млн. евро на Елена Йончева. Подсъдимият твърдял, че бил принуден към заема от Цветан Василев. След което същата новина бе съобщена и по бТВ новините.

Два часа по- късно, в 18.03 часа бТВ премахват изречението с лъжливото си твърдение срещу Елена Йончева. Репортерката Канна Рачева, която подготвила тв. материала за Александър Панталеев, също останала изненада от допълнението за Йончева: „Не е възможно такъв кредит да бъде отпуснат на Елена Йончева. Това може да стане само на фирма. Станала е грешка в сайта на бТВ“, коментира с изумление Рачева.

„Грешките“ от такъв фейк характер обаче подозрително много зачестиха в последно време в най-гледаната телевизия. Skandalno.net припомня, че преди 20 дни същата медия излъчи репортаж, в който набеди 15- годишния син на президента Румен Радев, че участвал в масов бой в столично заведение. Отново ставаше въпрос само за едно- единствено изречение, вплетено в 1,50 – минутен репортаж за сбиване между тийнейджъри в столичен бар. Ден по- късно, БТВ йезуитски се оправдаха, че станало „грешка“ и информаторите им ги подвели.

Сега мишена на подобна „грешка“ стана Елена Йончева, която съвсем „случайно“ утре ще оповести данните от свое мащабно разследване за корупция по високите етажи на властта, което ще засегне една дозина министри от кабинета „Борисов-3“. Става въпрос за крупна корупционна схема за милиарди, в която са замесени и лично са се облажили 2 министри и техни заместници.

Журналистката е обект на безпрецедентно мръсни атаки от страна на ГЕРБ заради поредицата от разкрития за корупция, които направи през последната година. А за капак, Йончева осъди и премиерът Бойко Борисов за лъжа и клевета.

„Шокирана съм. Ако искате, разстреляйте ме“. Така журналистката коментира поредната клевета по свой адрес. И добави: „Нямам кредит от КТБ. Нямам никакви средства в КТБ. Единствените ми отношения с банката са свързани с производството на филми“. Срещу Елена Йончева вече е повдигнато абсурдното обвинение за пране на пари. Така прокуратурата нарича финансирането, с което снима безумно смели филми в едни от най- опасните точки на света през последните години – Украйна, Сирия, Турция… Кой нормален човек ще пере пари като излага живота си на риск, коментират в подкрепа на журналистката нейни колеги.

Йончева се закани, че опитите на ГЕРБ да я тормозят и тероризират, няма да я пречупят.

А ето и фалшивата новина на бТВ:

„Изпълнителният директор на КТБ Александър Панталеев е с второ обвинение. Специализираната прокуратура го обвини в присвояване в особено големи размери за отпуснат кредит 

Обвинението е било повдигнато по делото на Елена Йончева.

Според обвинението, Панталеев е действал в съучастие с другия изпълнителен директор на фалиралата банка – Георги Христов, който още не е получил обвинението си. Двамата вече са подсъдими по мегаделото за КТБ.

Специализираната прокуратура твърди, че Панталеев е бил подбуден от Цветан Василев, за да отпуснат на Елена Йончева 25 милиона евро.

Наложената мярка за неотклонение на Панталеев е 50 хиляди лева, но ще се обжалва.

Обвиненият отказа коментар.“

В 18:03 ч. информацията беше поправена. В нея вече липсва фразата, свързваща Елена Йончева с кредита за 25 млн. евро. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Елена да подава жалба срещу скапаната фейк телевизия, СЕМ да се самосезират!

  2. Както се казваше в една от вашите статии, това не са новинари и журналисти ,a долни манипулатори на хранилка, изобщо не разбирам хората които ги гледат,аз лично имам физическа и психическа непоносимост към тях..
    Как изобщо могат да се наричат Българска национална телевизия, като са проамерикански , англосаксонска турска мангалска измет. Без извинение

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *