БТВ признаха, че пускат Фалшиви Новини! Ето как се оправдаха за Фейка със сина на президента Радев:

Два дни, след като съобщиха, че синът на президента Румен Радев, Георги е бил задържан от полицията във връзка със сбиване в столична дискотека, вероятно заплашени със съдебно дело от президентството, БТВ бяха принудени да си признаят лъжата. А именно, че съобщената от тях „новина“, за която твърдяха, че е от техен доверен източник, „не отговаря на истината“.

Ето какво съобщи медията вчера: „В новините на 7 януари бТВ излъчи репортаж за спречкване между две младежки компании в столично заведение. В него се позовахме на информация от наши източници, според която 15-годишният син на президента Румен Радев е бил отведен за обяснения в полицията. След последвала проверка, бТВ установи, че информацията в тази й част не отговаря на истината. Синът на президента не е задържан и отвеждан в полицията. БТВ се извинява за грешно поднесената информация“, заявиха от медията. А причината бТВ да признае подобно нещо е в закона, според който ощетената от клевета страна има право на отговор.

На бТВ изобщо не им е за първи път да разпространяват фалшиви новини. Но пък е абсолютен прецедент телевизията да се извини. Вероятно защото про-правителствената поръчкова телевизия този път нагази в прекалено дълбоки води. А от йезуитското им обяснение (като за идиоти) става ясно, че изобщо не са си направили труда първо да проверят информацията от източника си. Направили го чак след като излъчили репортажа. Класическо обяснение за видиотена публика от платени подлоги.

Ето и как БТВ предадоха самата случка:

В известно столично заведение станало масово сбиване между две тийнейджърски компании. Участниците в мелето са над 40 души, всички непълнолетни, а сред тях е бил и синът на президента Румен Радев, обявиха от БТВ, като се позоваваха на свои източници. Репортажът е с продължителност 1,50 минути, а това е единственото изречение, в което се споменава синът на президента. Типичен пропаганден трик.

Шокиращата им информация обаче не е подкрепена с абсолютно никакви факти. За сметка на това към новината пришиват интервюта с двама „свидетели на инцидента“, които обясняват как младежите се биели и къртели улуците на сградите. Целта беше да се постигне индиректното внушение, че и синът на президента е такъв хулиган. Платена и поръчково-преднамерена новина!

Дори без принудителните самопризнания на бТВ, за зрителите манипулацията беше очевидна. Най-малкото защото я предхождат цяла поредица от ченгеджийски атаки на властта срещу Президента. С всяка своя публична изява, Румен Радев хвърля властта на ГЕРБ в шок и ужас и все повече подкопава основите на мафиотската им организация. Затова е и войната срещу него. Война, в която Борисов и щайката му хвърлят службите, медиите и целия останал ресурс на държавата срещу Президента, жена му, баща му, а сега и сина му… Защото ГЕРБ не са обикновена политическа партия, а мафиотска организация. Която има своя тату де тути капи. Но така е в държава, която си има за премиер мутра от СИК.  Затова и независимите сайтове, като Skandalno.net, подминаха с презрение и въобще не отразиха мръсната поръчка на бТВ. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Босфор ТВ пак се проявиха като една „национално отговорна медия“

  2. Гледа ли ги нече изобщо някой тия продажни и лъжовни телевизии – Би Ти Ви, Нова телевизия и БНТ.

  3. Има ли някой,който да вярва на тия простотии срещу Президента и семейството му!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *