БСП може да ПРОМЕНИ България, но…! Трябват ДВЕ много ВАЖНИ неща! Вижте КОИ! Истината ще ви ШОКИРА!

На 28 октомври в НДК се състоя заседание на 49 конгрес на социалистите. Форумът бе под мотото „БСП – алтернатива за България“. На него трябваше да се дискутират политиките на червените, които ги правят алтернатива на ГЕРБ.

Другият акцент бе политическата визия на столетницата за бъдещето на Европейския съюз и мястото на България в него.  Отделено бе време и за критика на съставения от ГЕРБ бюджет за 2018 г.

Общото впечатление е, че лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи ясно проблемите на България. Един от най-големите проблеми, които Нинова открои е, че за 8 години ГЕРБ окупира всички власти в страната и задуши всяка критика и инакомислие. И нейният извод е логичен: Трябва герберите да бъдат свалени от власт. Но за да стане това, е необходимо социалистите да предложат алтернативна политика.

Продължавайки анализа, Корнелия Нинова попада точно в десятката като твърди, че огромната бедност, в която са потънали две трети от гражданите в България, е в основата на непрекъснато възпроизвеждащата се власт на Борисов. Защото бедният човек е зависим от този, който държи парите. В случая от Борисов и структурите на ГЕРБ по места. И съвсем на място, тя прави  извода, че бедността трябва да бъде ликвидирана.

Дотук добре. Как, обаче, лидерът на БСП предлага да стане това? Ами чрез данъчна реформа. Да се махне плоският данък и да се замени с прогресивен. Това е много лесно. Само че лесното не винаги е решение на проблема. Защото данъчна реформа може и да доведе до някакво облекчение в живота на хората. Но НЯМА да разкрие нови РАБОТНИ МЕСТА. И бедните ще си останат пак бедни.

После, държавата ни е още много слаба и не може да се пребори с олигархията. Тоест, с онези стотина хиляди души, които имат много пари. И които ще трябва да плащат повече данъци. Затова те винаги ще намерят начин да скрият истинските си доходи.

Другото предложение е да се премахнат делегираните бюджети в училищата. Това също ще донесе някаква справедливост. И за еднакъв труд педагозите ще получават еднакво заплащане. Но за да може държавата да си позволи да плаща на всички в образованието високи заплати и периодично да ги увеличава, е необходима развита икономика. А такава ние в момента нямаме.

Следващото предложение на левия лидер е също примамливо. Болниците да не са търговски дружества. И държавата да се заеме със здравеопазването. Защото здравето на нацията не може да бъде обект на търговия.

Но за да стане това предложение реалност се изискват огромни средства. Които всяка година да се заделят в бюджета на държавата именно за здравеопазване. Можем ли да си позволим да отделяме средства за здраве в бюджета? Можем, но трябва да имаме много държавни предприятия. Трябва да работи селското стопанство. И трябва да има къде да изнесем произведеното. За да получим свежи пари от българска икономика. Защото видяхме, че от германските, австрийски, френски и прочие други молове, нашата страна вместо да забогатее, обедня още повече.

С други думи, всичко опира до едно нещо, без което никоя държава не може да функционира. Това е реално действаща икономика. Изключително важно е да възстановим и развиваме както промишлеността, така и селското стопанство. Но възстановяването и развитието е само половината от работата. Защото другата половина е да намерим пазари.

На пазарите на ЕС не ни пускат вече 27 години. С различни измислени предлози и правила. Нещо повече. Същият този ЕС не ни дава да изнесем нашите стоки и на огромния руски пазар. Същият този ЕС, заедно със САЩ, стопират всяка търговска инициатива, която би създала възможност за развитие на нашата икономика. Съвсем пресният пример е пред нас. Трима американски сенатори спряха огромните руско-български енергийни проекти Южен поток и АЕЦ „Белене“. Които освен транзитните такси, щяха да дадат мощен тласък на българската икономика. Защото щяха да ни осигурят евтин ток и евтин газ. А това е мечтата за всяка икономика.

Но Вашингтон и Брюксел не искат развита българска икономика. Точно обратното. Те убиват в зародиш всеки импулс за развитие в страната ни. Нинова констатира и това в доклада си. Макар и с други думи, тя говори за двойните стандарти на Еврокомисията, както и за желанието на върхушката в ЕС, да узакони бедността на мнозинството държави в Евросъюза,  чрез така наречения проект „Европа на две скорости.“

Тоест, констатациите на соц. лидера са верни. Но липсват изводите, които могат да превърнат верните констатации в политически решения. Анализът на Корнелия Нинова очертава онова, което отдавна е известно на всички.  България е на смъртно легло.

Ето защо, ние от екипа на Skandalno.net смятаме, че са необходими не палиативни, а КАРДИНАЛНИ решения. За да се спасим като държава и като народ, трябва да възстановим и развием икономиката си. И особено държавния дял в тази икономика. Трябва да върнем на държавата всичко награбено от олигарсите.  Трябва да възстановим и развием политическите и търговски отношения с Русия във всички области. Трябва да напуснем веднага Европейския съюз, защото той ще продължава да пречи на развитието на България. Трябва да се присъединим незабавно към Евразийския съюз, защото за 27 години всички разбрахме, че Западът, меко казано, не ни мисли доброто.

Това са решенията, които могат да спасят страната. Обаче такива решения, ръководството на БСП не предлага. Точно обратното. В доклада на председателя се говори, че ние не трябвало да сме в периферията, а в центъра на ЕС. Че трябвало да влезем в Шенген и да приемем еврото. Че трябвало да отстояваме правата си вътре в ЕС.

В какъв „център на ЕС“ ще ходим, когато ние сме най-бедната страна в Европа? Ще се мерим с Германия ли? Или с Франция?

Какви права ще отстояваме, когато ни блокират профилите във Фейсбук, само защото сме се осмелили да критикуваме Борисовото правителство, Евросъюза или САЩ?

Затова Skandalno.net смята, че БСП има историческата възможност да промени България. Но ръководството трябва да прояви твърдост и смелост. И НАЙ-НАКРАЯ да изпълни исканията на членовете и симпатизантите на БСП. А те са: Излизане от ЕС, присъединяване към Евразийския съюз, възстановяване на икономиката и просперитет за гражданите на България. Защото няма друг съюз, който иска, и може да осигури спасението на страната и народа ни. Другото е от лукаваго!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. НАТО И ЕС ИСКАТ ДА ПОГРЕБАТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ПРОМИШЛЕНОСТ И СЕЛСКО СТОПАНСТВО Е НЕВЪЗМОЖНА ИКОНОМИКАТА ЗА ДА СМЕ ДЪРЖАВА И НАРОД ГОСПОД НИ Е ИЗБРАЛ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕ САМО БРАТСКА РУСИЯ МОЖЕ ДА НИ СПАСИ КАКТО ВИНАГИ СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО НЯМАШ ЛИ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО ЧОВЕШКИ КАКЪВ ПРИМЕР ЩЕ ОСТАВИШ НА ДЕЦАТА СИ ГОСПОД Е ПОСОЧИЛ ПЪТЯ НИ И ТОЙ Е САМО С БРАТСКА РУСИЯ МАФИЯ ГЕРБ КАКВИ РАБОТНИ МЕСТА ЩЕ ПРЕДЛОЖИ НА ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИОНА БЪЛГАРИ КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ЗАВЪРНАТ ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ В РОДИНАТА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ НИ ПРОКУЖДА И УБИВА УНИЖАВА ПОРОБВА ОБЕЗЛИЧАВА ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА НАТО ЕС ШЕНГЕН ЕВРО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ИСКАМЕ БЪДЕЩЕ НА ДЕЦАТА НИ ИНАЧЕ Е ИЗЛИШНО ДА ГИ СЪЗДАВАМЕ ЗА РОБСТВО

  2. “ А те са: Излизане от ЕС, присъединяване към Евразийския съюз…“
    Иво, веднага ти давам ноу-хау. Организираш гражданска война, вместо да мрънкаш, и тогава ще се разбере кой – кого. Както е станало в Испания през 35 – 36 година. И сега, позволи ми да обогатя общата ти болшевишка политическа култура: По време на гражданската война в Испания, по време на коридите, воюващите страни са си оставяли картечниците и другите огнестрелни оръжия на „стюардите“ при входовете на стадионите. Много социалдемократично звучи, нали? Къде избяга болшевизмът налаган от „съветските“ инструктори?

  3. Малко преди промените в България слушах по американското радио изказването на един европейски политик който казваше следното: Европа ще помогне на Полша Чехия и Унгария, а България и Румъния ще бъдат превърнати в гето за Европа. Но, не каза каква е причината за това. Но, това което каза явно се сбъдна. Така че, единственото спасение за България е, да се върне обратно към Русия. България сама не може да се пребори с Европа, защото няма сили за това. А комунизмът не може да се върне в България, защото ако не се лъжа, той дори в Русия вече не съществува. А на Веселин Илков който задава въпроса, къде избяга болшевизма, ще му отговоря следното: Болшевизма не избяга, а беше победен от човешката алчност. Последните „комунисти“, предателите на комунизма, смениха системата, за да станат милионери и милиардери като техните колеги на запад. И за нула време успяха, като ограбиха населението и действително станаха милиардери. Ето как болшевизмът избяга.

    • Не е точно така.Гледах документален филм от онези времена.Първоначално не е имало предателства,а управниците им измират един след друг и така няколко поред,убити по някакъв начин,следва и аварията в Чернобил,следват и предателства принудителни или непринудителни.
      Нещата не са толкова прости,процеса е много дълъг,но накрая Горбачов предава всичко и останалите след него. Горбачов и Елцин направо продават всичко на безценица,дори руска земя раздават на съседни държави.Появяват се и олигарсите.И т.н.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *