Боян Чуков през 2015-а: САЩ подготвят България за въоръжен сблъсък в Украйна. Целта на Вашингтон е да откъсне Европа от Русия и по-скъпият им газ да превземе евро-пазара (С ВИДЕО)

През 2015-а година в интервю за предаването „Акцент“ на ТВ7 с водещ Валерия Касиян изтъкнатият наш геополитически анализатор Боян Чуков с изумителна точност прогнозира, че между Русия и Украйна ще избухне гореща война, в която България ще бъде пряко замесена от САЩ. През 2015 г. според Чуков, вътрешнополитическите процеси в България ясно показват какво ще се случи: Гостите от Вашингтон, които идват у нас, махат всички неудобни, които биха могли да имат някакво мнение, с което да защитават нашия български национален суверенитет и на тяхно място поставят да ни управляват некомпетентни и удобни хора. Още тогава, според анализаторът, повечето от министрите във втория кабинет на Бойко Борисов са на директно подчинение на Вашингтон.

Според Чуков именно геополитически са и рокадите в тогавашния кабинет. Оставката на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и поставянето на Румяна Бъчварова, натискът с постовете си да се разделят гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев са инспирирани зад Океана и са част от подготовката на всички страни от „Прибалтика до България“ за предстоящата тогава война в Украйна. 

Чуков прогнозира и овладяване на медиите, за да не пречат на голямата американска цел в Европа: „България ще върви към увеличаване на цензурата в медиите. Те ще започнат да бъдат ограничавани и ние ще тръгнем по пътя, разбира се няма да е като в Украйна – тази крайност, но в България ще има проблеми.“

Според Чуков голямата геостратегическа цел на САЩ още тогава – през 2015-та година – е съвсем ясна – да откъснат Русия от Европа, като прекъснат и свързващите ги общите газопроводи и нефтопроводи: „В момента се строят терминали за газ в Прибалтийските републики и в Полша. При това положение американският газ ще идва при тях и тези тръби, които са в Централна и Източна Европа, ще започнат да се пълнят с по-скъпия американски газ. Това също е част от глобалния план на американците да се наместят на европейския пазар и да продават тяхната газ, макар и по-скъпо.“

ВИЖ ВИДЕОТО:

Боян Чуков:  Предстои въоръжен сблъсък в Украйна. Страните от Прибалтика до Турция трябва да бъдат подготвени като страни, граничещи с въоръжен конфликт, който ще бъде в Украйна. За тази цел са всички тези истории с първоначално, уж учебен център във Варна, след което се оказва, че е координационен център на сили за бързо реагиране, сега виждате, че танкове вървят в България. Просто се подготвя въоръжен конфликт в Украйна, в който България ще бъде пряко замесена. Затова са необходими законодателни промени, за да бъде всичко „легитимно“ и с това пристигане на шефа на ФБР, с тези кадрови промени, сега знаете, че един от големите въпроси е защо си подаде оставката вътрешният министър Веселин Вучков. Всичко това показва следното нещо: В България имаме една официална власт, за която ние коментираме и говорим, но се създава и втори властови център, който започва да дублира официалната власт.

– Кой го създава? Къде е основата на този център?

– Създават го гостите, които идват в България, които махат всички неудобни, които биха могли да имат някакво мнение, с което да защитават нашия национален суверенитет. В България вече, например, министър-председателят Бойко Борисов, неговият министър на външните работи Даниел Митов, неговият министър на вътрешните работи Веселин Вучков, неговият министър на отбраната Николай Ненчев, неговият министър на енергетиката Теменужка Петкова – те не са на пряко подчинение на нашия премиер, те са на директно подчинение на Вашингтон. Това трябва да се разбере. Затова често виждаме, че няма координация в правителство, това често и по-често ще се повтаря.

– Това са сериозни критики от ваша страна. Няма ли начин да се противопоставим на този втори властови център или нашите управляващи не искат…

– Вижте, България има една крилата фраза: „Винаги с Германия никога против Русия“, сега тя е променена на „Никога с Германия, винаги против Русия“. България се подготвя именно към тази формула. Представете си, че единият от властовите центрове, който се оформя, е около президента Плевнелиев, който на практика се командва дистанционно от чужбина. Това е вторият център, който започва да управлява държавата.

– Но защо допускат това нашите управляващи?

–  Това е въпрос към тях. За да бъда още по- конкретен, ще ви дам един исторически пример. Представете си президента ни в ролята на Пилат Понтийски, а Бойко Борисов в ролята на цар Агрипа I. Царят си живее в палат извън столицата, където спокойно отговаря за някои неща, но за сериозни проблеми отговаря наместникът на Рим Пилат Понтийски, в случая президента Плевнелиев. Сега вече в чисто национален план започва един друг конфликт – кой ще стане президент на България следващата година. И тук се сблъскват интересите на министър-председателят Борисов и на сегашния президент Плевнелиев. Тези два центъра започват да готвят президентските избори и затова е много важна ролята на министъра на вътрешните работи Вучков.

– В такъв смисъл как оценявате оставката на Веселин Вучков и новата номинация на Румяна Бъчварова?

– На практика с промяната министър на вътрешните работи става премиерът Борисов, защото нали разбирате, че в един такъв сектор, един човек, колкото и да е интелигентен му трябват поне десет години за да разбере за какво става дума. Колкото и да е интелигентна госпожа Бъчварова, тя не може да влезе в час следващите шест години, ако постоянно е министър на МВР. Това означава, че тя се явява един интерфейс. Абсолютно същата позиция има другият силов вицепремиер – г-жа Кунева. Вие виждате, че и г-жа Кунева, и г-жа Бъчварова нямат никаква експертна подготовка да отговарят за тези сектори. Т.е. са хора, на които трябва да търсим къде е remote control-а (дистанционното управление), с който се управляват.

– Това че премиерът ще бъде и вътрешен министър добре ли е или не е добре?

– Моето мнение е, че това е по-добрият вариант, отколкото тази функция на МВР министър да се иззема от Пилат Понтийски, както ви казах преди малко.

– А цялата ситуация с оставката на Вучков, на фона на други две оставки, които се очакваха – на  Светлозар Лазаров (гл. секретар на МВР) и Владимир Писанчев (председател на ДАНС) и последвалите събития, как я анализирате?

– Разберете, разчистват се в момента абсолютно всички, които могат да се противопоставят на замисъла на САЩ след известно време, когато избухне въоръженият конфликт в Украйна. Чистят терена от хора, които могат да имат самостоятелно мнение и хора, които биха играли за националните интереси на България.

– Т.е. смятате, че дори Светлозар Лазаров (гл. секретар на МВР), Владимир Писанчев (председател на ДАНС) биха се противопоставили на американските интереси?

– Вижте, един истински професионалист винаги си дава сметка какво точно извършва, а когато сложиш човек, който не е професионалист, той за да направи някакъв ход в администрацията, чака някой да му обясни за какво става дума. И когато има до него човек, който постоянно да му обяснява за какво става дума,  на практика, както ви казах, имаме един интерфейс, нищо повече. А какъв е смисълът от цялата тази работа? Тези страни от Прибалтика до Турция всичко това ще започне да кипи след известно време. Идеята е Русия да се откъсне от Европа с газопроводи, с нефтопроводи… В момента се строят терминали за газ в Прибалтийските републики и в Полша. При това положение американският газ ще идва при тях и тези тръби, които са в Централна и Източна Европа, ще започнат да се пълнят с по-скъпия американски газ. Това също е част от глобалния план на американците да се наместят на европейския пазар и да продават тяхната газ, макар и по-съкпо. 

– Фактът, че в момента и МВР и ДАНС остават без ръководители, не е ли доста рискован в тази ситуация?

– Естествено, че е рисковано, но все пак при такива големи и мощни системи винаги има временно изпълняващ длъжността. Ако кадровата политика е правилна, липсата на един или друг човек, дори в ръководството, не би било някаква драма. Естествено драма е когато се разбере кой ще бъде поставен като ръководител, тъй като така се разбира как ще функционира дадената структура. Даже нещо повече мога да си позволя да ви кажа – България ще върви към увеличаване на цензурата в медиите. Те ще започнат да бъдат ограничавани и ние ще тръгнем по пътя, разбира се няма да е като в Украйна – тази крайност, но в България ще има проблеми. Ако забелязахте министърът на  външните работи, той се изтърва, понеже е млад и неопитен, преди десетина-петнайсет дни той каза: „Всеки, който ни критикува за нашата външна политика извършва национално предателство“. Виждате как започват да се криминализират всички мнения, които противоречат на външния министър, който, на практика, е поставен от Вашингтон и изпълнява на 100% това, което му кажат от там.

– Специално по отношение на външния министър Даниел Митов от опозицията твърдят, че той откровено лъже в последните си изказвания.

– Според мен, той не само лъже, той е изключително неопитен и човек, който е в общи линии кух резонатор- каквото му кажат, отива и го повтаря. Нищо повече.

– Бяхте категоричен, на два пъти подчертахте, че предстои въоръжен конфликт между Русия и Украйна…

– Разбира се…

– …в този смисъл, как ще коментирате новината от късно снощи, че наши военни отиват на учение в Украйна. Това учение ще е юни-юли, но най-вероятно ще съвпадне с евентуален въоръжен конфликт.

– Естествено, естествено. Опитват се да завият нещата в розов целофан, за да може общественото мнение да ги преглътне по-бавно и по-леко. Вижте какво се получи след Минск. Германия и Франция се усетиха и започнаха да играят своя собствена игра, колкото и парадоксално да звучи. В момента САЩ се опитват да вкарат всички тези страни, които изброихме от Прибалтика до България, да бъдат вкарани със свои въоръжени сили в Украйна, но под етикета „НАТО“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *