Боян Чуков: ВСУ избиват цивилното население в Донбас с РСЗО и касетъчни снаряди, руснаците отвърнаха с термобарично оръжие

Термобаричното оръжие на Русия е само с една степен под тактическото ядрено оръжие

Боян Чуков, Фейсбук

След като през последната седмица ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) започнаха целенасочено и безмилостно да избиват гражданското население на Донецк с РСЗО (реактивни системи за залпов огън) и да обстрелват жилищните райони на гр. Донецк с касетъчни снаряди, чиято единствена цел е да убиват колкото се може повече цивилни, от руска страна очевидно са взели решение за по-малко хуманизъм в сраженията с украинската армия. От три дни ЧВК „Вагнер“ вече използва термобарично оръжие, което е с изключителни възможности за унищожаване на живата сила на противника.

Термобаричното оръжие е само с една степен под ТЯО (тактическо ядрено оръжие). Руснаците направиха тази крачка, особено след като Франция достави на ВСУ касетъчни боеприпаси с кумулативно-осколочни елементи, чиято употреба води до много тежки жертви сред цивилното население. С такива ВСУ от една седмица обстрелва Донецк и взе живота на над 200  цивилни. Това наложи и екстрените контраатаки на „Вагнер“ срещу солидните бетонни укрепления на украинската армия в съседния на Донецк гр. Авдеевка, откъдето ВСУ обстрелват столицата на Донбас. Целта на украинците и американските им куратори е да провокират руската армия в опита си да защити цивилното население от убийствата да атакува стихийно добре изградените бетонни позиции на ВСУ в Донбас и по този начин да й нанесат неприемливи щети. През май 2008 г. на международна конференция в Дъблин беше приет текстът на конвенция, имаща за цел забраната на използването, производството, складирането и трансфера на касетъчни боеприпаси. След като „Вагнер“ започна да използва термобарично оръжие, тактическата инициатива на фронта в Донбас плавно се изземва от ВС на РФ.

Забележка: Термобаричното оръжие се състои от два експлозивни заряда. При освобождаване на оръжието (пускане от самолет, ако е бомба или изстрелване от оръдие, ако е снаряд), се задейства механизъм, който детонира първия заряд на определена височина. При тази детонация във въздуха се разпръсква голямо количество летлива течност или фин прах, който се смесва с атмосферния кислород. След като облакът от въпросното вещество се разшири достатъчно, се задейства вторият по-мощен експлозивен заряд, който го възпламенява и така се получава изключително мощна експлозия. При самото възпламеняване околният въздух се засмуква от огъня, образувайки вакуум, откъдето идва и другото наименование на термобаричното оръжие – вакуумна бомба. (Уикипедия)

Азовците в „Азовстал“, Мариупол, се предадоха веднага след като руснаците употребиха термобарично оръжие, за да ги изкарат от катакомбите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Кой избива цивилното население на България?
    Българи- съвземете се от комата!
    Автора е прав.
    Въпросът е кой избива нас и докога?!
    Задачка-закачка.
    Кой ни избива с унищожение на земеделието и индустрията ни?!
    Кой ни пръска като хлебарки?!
    Кой пръска децата ви и съгласни ли сте?!
    Познавам и такива изроди.
    Зануляват ни енергетиката и убиват средния бизнес. Мачкат ни, газят ни, а ние припяваме в хор!
    Либерастите узаконяват педофилията и принтират порно- книги за деца!
    Наистина ли това искате?!
    Ако да- идете си сърбайте попарата.
    Това мина всички граници!

    • Щом търпят 33 г. значи им се нрави.
      Аз на моменти след 2012 г. се опитвам да дращя тук-таме, та белким някой се събуди, но очевидно съм некадърен в обясненията и най-многото, което спечелих е някоя псувня.
      В края на краищата кой съм аз да спирам някой, който твърдо е решил да се самоубива заедно с децата си.
      Реално погледнато това са си чисто и проста машини за л@йна, които чакат ТВ-то да им каже как да живеят.

      • Между другото наистина им се нрави. Това е някакъв пълен абсурд, но е факт.
        То няма самостоятелна мисъл. Има нужда телевизора да му казва какво да мисли и да прави.
        Никакъв шанс.
        Излагаш му факти- след което ставаш негов най- върл враг.

      • Откакто свят светува осемдесет процента от населението е дебилно и овчедушно,това не означава,че опитите ти са напразни.Просто от тяхната порода няма как да се очаква друго. Който има очи и уши ще те разбере, който няма,каквото и да му обясняваш ще е безсмислено.

      • Николай, във всеки народ има 10% мислещи, 10% тотални дебили и 80% колебаещи се. След като попаднахме под сорсоидно робство, процентите на дебили разко нарастват от година на година. Знам го, но какво да направим като ми е болно да гледам как мръсните предатели затриват родината ми, за която мои близки родственици са давали живота си и са били на фронта дълги години.
        Като ми писне от предателските пачаври се изключвам за определен периоди, но все не издържам и прописвам наново.

        IYI, да абсурдно е, но си е реалност. Аз така след 15 г. спорове и убеждения почти съм останал без приятели, познати и дори роднини. Странното е че имам един братовчед 120 кила як българин, който убеждавах да не се ваксинира. Нафарфальока се и сега трепери целия и не може да държи чашата да пийне вода, като на всичко това пак не вЕрва. Беше здрав прав, но сега твърди, че не било от ваксата …. Еми да вярват в каквото искат и да се кланят на сатаната.

  2. За тези боклуци от ВСУ не трябва да има прошка. Всичката нацистка измет се е събрала там.Не само от Украйна но и от цял свят,затова руснаците не трябва да ги щадят и да очакват да се осъзнаят и сложат оръжие. Смърт на фашизма и свобода на народа!
    Бог да пази България и Русия!

  3. Този път България ще си получи заслуженото и всички ние,които живеем тук. Дано Бог е по-милостив към нас.

  4. При такова видно превъзхотство тактическите и стратегическите оръжия допускането на толкова много жертви е глупост и недалновидност- казано меко.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *