Боян Чуков: Войната Приключва до 3-4 седмици

Международният анализатор Боян Чуков заяви в студиото на „България сутрин“, че засега не вижда условия за постигане на споразумение между Русия и Украйна. Причината е, че правителството в Киев не е суверенно и решенията му зависят от това, какво ще го изкомандват от Вашингтон.

„В последното си интервю, буквално от тази сутрин, Зеленски заяви, че Украйна всеки момент ще нанесе тежък и съкрушителен удар на Русия. Декларира също и ме страната му никога няма да се откаже от Крим и Донбас. Освен това за пореден път обвини НАТО и ЕС, че са го изоставили. Явно украинският прозападен елит не е преценил адекватно докъде ще стигне помощта на тези организации. Няма да бъде затворено небето над Украйна. НАТО е категорично, че няма да влезе в директен конфликт с Русия“, обясни експертът.

По думите му, в момента върви втората фаза от военната операция на Русия, а украинските войски почти не се командват от своя генерален щаб, повечето от тях са обкръжени.

„Неонацистките батальони не се предават, продължават да се сражават и най-вероятно в огромната си част ще бъдат унищожени от руската армия. Обикновените украински войници обаче започнаха масово да се предават и споделят страшни неща: как националистите от „Азов“ и „Айдар“ разстрелват в гърба всеки редови войник, който реши да сложи оръжие. Руснаците няма да се откажат от прочистването на Украйна от неофашизма“, подчерта Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Той цитира френски експерти, според които националистите от „Азов“ са прекрачили много червени линии – принуждават ранени руски войници да се обаждат на майките си и да ги карат да организират протести и да манифестират, за да спрат войната. Има и много данни за кастрация на пленени руски военни.

Украинската армия е на предела на силите си, а руската военна тактика е гениална. Виждаме как с минимално количество войници и по един доста безкръвен начина, руската армия буквално парализира и заобгради 80 % от украинските военни сили. Тактиката на руските сили щади едновременно и цивилните, и противниковите войници. Такова нещо се прави за първи път в света.

80 % от работата по овладяването на Украйна вече е свършена и смятам, че до 3-4 седмици специалната военна операция на Русия ще приключи.

Путин би се срещнал със Зеленски само при едно условия, смята Боян Чуков – ако предварително е ясно, че украинският президент ще подпише пълната и безусловна капитулация на Украйна. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Нацисти, сър!
    В Мариупол нацистите убиха родителите на две непълнолетни деца и прикривайки се зад същите тези деца, се опитаха да се измъкнат през хуманитарния коридор с кола, принадлежаща на семейството.
    На контролно-пропускателния пункт бдителните антифашистки бойци успяха да идентифицират бандитите.

    https://ic.pics.livejournal.com/gmorder/36603042/3543547/3543547_800.jpg

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *