Шок! Борисов обяви война на президента Радев! Вижте какво вбеси Винету! Само тук:

Борисов излезе от маротнките си и обяви война на президента Радев!

Досега премиерът стискаше зъби и се правеше на голям демократ пръв защитник на президентската институция и особено на човека, който отвя Цецка Цачева.

Но привидното примирие, или по-скоро примирение трая точно до мига, в който беше разсекретена стенограмата за КТБ. И до момента, в който българският военен хеликоптер падна в морето, а пилотът му загина. За пръв път Радев излезе от кожата си, защото пред очите му загина колега и спря да се държи „прилично“, по критериите на Борисов и пусна стенограмата за КТБ, за да отвори очите на народа какъв човек го управлява. И какви боклуци трета употреба купува за отбраната ни, които не само не ни пазят, но и убиват хора. Наши достойни мъже!

Разбира се, президентът запази хладнокръвие, не обвини директно премиера, че е купил ненадеждна летателна техника, а сведе глава пред нелепо загиналия си колега и после обяви, че разсекретява стенограмата. Срокът беше две седмици и до последно негласният говорител на Борисов – Плевнелиев виеше като койот, че е държавна тайна, но Радев беше непреклонен. В документа няма никакви тайни, освен глупостите, които някои участници бръщолевят вътре и между редовете се виждат лицата, които наистина са желали фалита на банката.

По повод нещастния инцидент Радев пък каза, че е настоявал неведнъж да се увеличат парите за отбрана. И настояваше за нов самолет. Всички помним, как Борисов отговори, че самолетите са последното, което ни трябва и ще си купим, но след години. Сега сме имали вертолети. Е, видя се какви вертолети имаме…Даже ги спряхме от движение.

Ние  сме купили най-добрия хеликоптер! – изрева Борисов. Загубихме вчера  50 милиона, като падна!   Тези пари са колкото коледните добавки на пенсионерите! – направи се на загрижен той и мимоходом спомена, че сме изгубили и пилота.

И веднага се нахвърли на президента. Искам да го питам аз Радев защо  единственият неговият шеф  – ментор  госпожа Корнелия Нинова, не подкрепи идеята за две процента от бюджета да отида за въоръжаване?  Защо единствените, които не искат нови самолети са БСП?

И излъга за кой ли път електората. Нагло и безцеремонно.

А Нинова му го върна с фин шут право в лицето. „Единствената ви грижа, господин Борисов е вашето лично оцеляване и това  на партията ви. Не е националният интерес.  При Плевнелиев единствената цел беше да свалите  законно избрано правителство и да се върнете на престола. При Радев сега е да шикалкавите и правителството ви за пръв път да изкара цял мандат.

На заседанието на КСНС пред всички отказахте да назначите 1000 души в МВР и 5000 В МО, защото нямало пари. Не ми отговорихте какво става с 3 млрд. излишък, въпреки че ви попитах къде са и защо  нямате 300 млн. лева, които да  осигурят  нормални условия за работа на полицаите. Отказахте да започне веднага модернизацията на армията и казахте, че това ще го правите през следващите  15 години поетапно.  Вашият министър Горанов заяви, че няма да даде  2% от БВП разходите за отбрана.

Защо тогава да участвам в лъжата? Защо да гласувам два процента, като казахте не? Спрете да лъжете народа и не ни въвличайте във вашите лъжи!

Попитах Ви – защо го правите. Защо говорите нещо, което изобщо  нямате намерение да изпълните. А вие ми отговорихте – „за да не излезе, че противореча на президента  и да изглеждаме пред народа приятели“. Какво е това, ако не е пак лъжа? Предупредих избирателите, че няма да ги лъжем и го направих! А вие си лъжете колкото поискате!“ написа гневно Нинова във Фейсбук.

Отговорът на Борисов дойде светкавично. „Вече ще участвам на КСНС само, ако медиите са вътре и слушат и си записват какво си говорим. От тук нататък ще влизам на заседания, само ако то се  предава по телевизията, каза премиерът.

Борисов прекрасно знае, че заседанията на КСНС са секретни и са държавна тайна, която не може да се излъчва където и да било, защото касаят националната сигурност. Направи се на разсеян и обиден, излъга народа, че е жертва и иска прозрачност, но всъщност призова за нарушение на Конституцията, нарочно или без да се усети.

С тези думи той официално обяви война на президента!

Ще бойкотира заседанията. А ако го направи, следва политическа криза и нови избори!

Само че правилно ли си е направил сметката?

Радев има 70 процента одобрение, а Борисов едва 33.

Има ли смелост да продължи войната, или утре ще се обърне като палачинка уж в името на народа?

Няма смелост! Сигурни сме!

Даже сме готови да хванем бас, че Винету ще клекне, защото иначе губи всичко!

И ще разчита на късата народна памет, че не е казал това, която каза!

Писна ни от лицемерие!

А на вас?

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. Няколко пъти в статията става въпрос за смелост,а смелостта няма нищо с премиер Борисов.Той е страхлив както в Брюксел,Турция и на всякъде навън, така и В България .

  2. ЕДИН ОБИКНОВЕН ПОЖАРНИКАР НИ ДАОКАРА ДО ТОВА НИВО КОГАТО ПИЛОТИ УМИРАТ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИЯТ СИ ДЪЛГ. НО МАФИЯТА КРАДЕ ПАРИТЕ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ЦЕЛИ. СЕГА ОТНОВО СЕ ВКАРВА КОРУПЦИОНИЯТ ЗАКОН ЗА КОНЦЕСИЙТЕ ЗАЩОТО КЪДЕТО ИМА КОМИСИОННИ ТОЙ И ОЩЕ ШЕПА ХОРА ОКОЛО НЕГО ОБИРАТ ПАРИТЕ , КАТО ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ЦАР. ВСЕКИДНЕВНО 70 – 80 ЧОВЕКА СЕ САМОУБИВАТ, В бЪЛГАРИЯ 7.0 МИЛИОНОНА БЪЛГАРИЯ СЕ ТОПИ, НО ЗА ТОВА ИМА 700.0 ХИЛ. ЧИНОВНИКА В ХОЛАНДИЯ СА 80.0 ХИЛ. КАКВО ЧАКА НАРОДА ДА СЕ ВДИГНЕМ И ДА ГИ ПОМЕТЕМ. КАКВО ИМАМЕ ДА ГУБИМ ЕДИН ЖИВОТ И ЗА КАКВО ВИ Е КОГАТО СИ ОБРЕЧЕН!!!!!!!!!

  3. То се оказа, че хеликоптерите и смазочно масло нямат. Така е като купуваме американските боклуци, предназначени за трети страни!
    Любопитно ми е докога ще се сърди Борисов, защото сега не са му нужни избори. Ще ги изгуби!

  4. mnogo mi haresva napisanoto stanislava s i k kostov ot r ivanova sasto az pisa ot garcia na 65 g sam rabotia nezakonno bez bez dokumenti bez registracia i bez pochiven den kato v zatvor tuk zabraniavat da vlizat chujdi lica vav vhoda niamam pochiven den za da izliaza niakade da me nauchat da pisa ne znam kak da pisa na kirilica ne znam izobsto moje li na tozi laptop toi e star ot parvite polski laptopi model 1990 niama balgari okolo men da me nauchat nimam komputarna gramotnost az ne sam ot pokolenieto izrastnalo s laptop vrace ako mojeh da imam rabota v rodinata zastoto i pensia niamam niamase da sam sluginia v garcia kak se jivee na 65 g v balgaria tuk v tozi zatvor iskah pone sas vas kontakt nauchete me da pisa napisete mi kak molia da me izvinite maria ot balgaria

  5. Все още политиците не зачитат, че прилагания (за националното стопанство) вреден модел на парична политика е водещия причинител за сегашните злокобни проблеми при сигурността.

    За стабилна сигурност е необходимо усъвършенствуване на сегашния, т. е. прилагане на (за устойчивото развитие) полезен модел на парична политика.

  6. Арогантно поведение на Премиера.Мислите и изказванията му се преплитат от тема в тема без съдържание.
    Харесвам статията Ви.

  7. ПОЛОЖЕНИЕТО С ВВС НА СТРАНАТА ВСЕ ОЩЕ НАРИЧАНА БЪЛГАРИЯ, Е ПОВЕЧЕ ОТ ПОДОЗРИТЕЛНО. НЕОБХОДИМ Е НЕЗАВИСИМ ПУБЛИЧЕН ОДИТ ОТ СТРАНА НА БРЮКСЕЛ, ЩОТО ПОД ПОКРИВАЛОТО НА СЕКРЕТНОСТ – МОЖЕМ ЕДИНСТВЕНО ДА ПОДОЗИРАМЕ ФИНАНСОВИ МАГИИ. ДОСТА! РАЗКАРАЙТЕ СИ-СЯ-БА!?!

  8. Най-грубата грешка на Борисов ще е, ако тръгне срещу Президента ни. Дано се осъзнае, че Радев е обичан от народа!

    • От КОЙ народ!!!От комунистическите отрепки ли???
      50 години ни ядоха като горчива краставица!!!
      БАСТА!!!

      • Не.От народа, който е все още останал в България и този, който не е там… А за комунистите, които са яли тези години, те продължават да ядат… Какъв е бил Б.Б.? Цецка Цачева? И т.н.

      • Чичо, а сега кои ни ядат? Същите, омазани с друга боя! Още по-зле!

  9. Борисов е като Юда Искариотски:Когато Симон от Витания,кани Исус Христос в своя дом,по време вечерята,Мария измива краката на Господ и излива върху него скъпо миро.Тогава Юда възнегодува и казва,че това миро е можело да се продаде за много пари,които да се раздадат на бедните.Но всъщност той не е загрижен за бедните. Юда краде пари от касата,която са му поверили учениците Му./Йоан 12/

  10. АКО НЕ ЗНАЕТЕ КОЙ Е НАЙ -ВЕЛИКИЯТ КОМБИНАТОР,МОГА ДА ВИ ПОДСКАЖА! НЕГОВОТО ИМЕ Е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ!ЩОМ КАТО ЗА ТРЕТИ ПЪТ УСПЯВА ДА ЗАБЛУДИ НАРОДА И СЛЕД ВСИЧКО ОНОВА КОЕТО ИЗЛИЗА ЗА ,,ПОДВИЗИТЕ ,, МУ,СЛЕД ВСИЧКО ОНОВА КОЕТО ПРАВИ И С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН ЗАГРОБВА БЪЛГАРИЯ И ПАК Е НА ВЛАСТ, ОСТАП БЕНДЕР ПАСТИ ДА ЯДЕ!

  11. Еее само комунисти ли коментират тук.Вие работа няматели стига сте оревавали Курабия Нинова и Радев

  12. Какво не му харесвате на Бойко, охранител бодигард пожарникар полицай професор футболист тенисист кмет премиер специалист по всичко и каквото още се сетиш няма по квалифициран от него,няма трети като него няма такава държава и във приказките няма такъв загубен електорат господ е българин – при това от Банкя

  13. И като си спомня колко много средноинтелигентни българки се възхищаваха на мускулите на тъпия пожарникар! То ако мъжествеността се изразява само със стойки?… Въпреки това с времето излезе на показ, че нашият мутант има заешки кураж! Междувременно добре се угои!…
    С това електорално блато България няма шанс да се оправи!

  14. Ние с нашето поведение сме си заслужили всичко, което ни се случва.Как може три пъти да се повери държавата на този човек и неговото обкръжение? Та това да не би да е детска игра? Първи опит – провал, втори опит- резил, третият ще бъде катастрофа. До кога?
    Браво на авторката!

  15. 1.Моля, не пишете на латиница – българи сме и живеем в България и имаме за наша гордост собствена писменост.
    2.Писането с главни букви не прави мнението по и най-важно и т.н.
    3.Но не маловажно, какво очакваме от една мутра, която случайно е, била учила за пожарникар?
    4.Единия генерал е, стигнал званието и поста си с труд и знания, другия от капитанче-мутрафон скоростно го издигнаха неправомерно като загинал геройски …..Разбира от всичко: ДА ама НЕ.Простака си остава простак.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *