Бойко Борисов към гърците: Викахте победа, а сега защо търсите и пари!

БорисовСитуацията с гръцките банки у нас е стабилна и спокойна, заяви Бойко Борисов

Премиерът негодува срещу искането на гърците да вземат още пари за спасителни мерки. Борисов вещае тежки дни за гърците след референдума. Радваха се, че са победили, а сега пак искат още пари. Защо искат още пари, като са победили, недоумява премиерът.

Гръцките банки в България реално не са изобщо свързани с южната ни съседка и събитията там няма как да им влияят, тъй като работят според българското законодателство. Борисов успокоява, че Европа обещала да ни помогне, ако възникне проблем. Това обещание изглежда подозрително кухо, като се има предвид миналогодишния фалит на КТБ, в която много общини и големи предприятия държаха парите си.

Тогава Брюксел не даде и стотинка за спасяването на банката, а правителството трябваше да се чуди откъде да търси пари. Бойко Борисов се хвали, че намерили 3,6 млрд. лева от бюджета, за да се разплати държавата с вложителите в КТБ.

Това обаче буди друг любопитен въпрос: Защо тогава изтеглихме държавен дълг от 16 млрд лева? На този въпрос всеки ден представителите на правителството и на управляващата коалиция даваха различни отговори, но така и не стана ясно защо ни беше необходимо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Въпросът е, ти, тъпако, ЗАЩО НЕ ИСКАШ ПАРИ, не разбра ли, че ние искаме да сме като гърците…

    • Като искаш пари отивай на магистралата, ма простакесо смотана! безплатен обяд на тоя свят няма! И това, че ти искаш да си като гърците…ми върви да викаш ОХИ – БОХИ с тях!

  2. Те поне победа викат. А ние – ни победа, ни пари. Мрачно робство само.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *