Борисов и Пеевски са на кръстопът – клиенти на патоанатомите или при бай Ставри

Разкритията и скандалните факти за Бойко Борисов, извиращи в публичното пространство постоянно свалят доверието в ГЕРБ и в негивия банкянски вожд и учител. Това, че тези кошмарни данни за кражби и злоупотреби ще се отразят на изборния резултат на партията, обаче е малката беда. Голямата е, че това, което научаваме за корупцията в управлението отравя и малкото останало уважение към институциите и държавата по принцип.

Дали това може да се формулира като закононарушение е предмет на правото, но в морален план пропадането е гръмовно. Никакви ПР-номера на Борисов не могат вече да го върнат на обществената сцена, защото той в очите на българите вече е един напълно деградирал тип. Дори тези, които все още го поддържат (държавната админитрация и някои от облажилите се от властта му бизнесмени) го правят, защото са зависими и принудени да го крепят, за да не потънат и те. Или пък са хора, оперирани от каквито и да е ценности.

Защитните реакции на хора от кръга на Борисов и опитите им да отвръщат на изнесените от служебното правителство и разследващи независими медии, факти… опитите им да се бранят са все по-нескопосани и лишени от аргументи. Даниел Митов, Деница Сачева, Томислав Дончев, Тома Биков и др. са напълно неефективни, а защитата на хора като Стъки за ГЕРБ си е направо прострелване в крака. С вродения си животински инстинкт Борисов може и да осъзнава това, но силата, която го помита е толкова мощна, че той не може да й противодейства с нищо по-добро и смислено. Отборът му е вял, старомоден, скучен и най-вече фалшив. Защото участниците в него знаят, че 99% от изнесените данни за престъпленията на Борисов и Хунтата им са 100 % верни. И защитават Борисов не заради качествата и харизмата му, а за да спасят собствените си кожи, защото им е ясно, че много от тях ще го отнесат заради водената 12 години от Вожда им гробокопаческа политика спрямо населението и страната.

В момента Борисов е най-голямата тежест за ГЕРБ. Дали той и Пеевски ще са прегърнати като Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет на палубата на техния криминално-корупционен „Титаник“, не е ясно. Но потъването е неизбежно.

Фалиралата корпорация ГЕРБ обаче няма шанс без своя създател. Осъзнаването, че Банкянския се е превърнал в Диктатор и е ограбил до шушка не само страната, но и собственото си творение, не им помага. Без него те са скучен сбор от „калинки“, събирани и подбирани на принципа на слугинажа. Те не могат да предложат нищо смислено, а дори и да съставят някое послание, нямат аудитория, която да им повярва.

Ситуацията с ГЕРБ се движи към летален изход. И никакви опити за реанимация от страна на някакви пратеници на ЕНП не могат да помогнат. Борисов ще закопае своята партия, защото тя без него не може. Дори най-големите сатрапи в историята не са успели да запазят режимите си, когато народите са се отвратили от тях.

Няколко думи и за случващото се в ДПС. И там, като в ГЕРБ, ситуацията е за обредния дом. Жалкият ултиматум на ДПС срещу САЩ да им предоставят доказателства и обяснения защо са наложени санкции на техния любимец Делян Пеевски отначало предизвика почуда, но после стана ясно, че босовете в движението са се сблъскали с влак…

Започналото триумфално и завършило траги-комично посещение на лидера Карадайъ в Турция не допринесе за укрепване на авторитета на движението, а тъкмо обратното – даден бе повод в България много хора да възнегодуват срещу намесата на турския президент Ердоган във вътрешните работи на страната ни. Не че го прави за първи път, но този път го стори крайно нагло. Скандалът и уточняванията за грешка в превода на думата „родина“ и „прародина“ бе сол и пипер в прегоряла манджа.

В същото време САЩ дадоха няколко индикации, че са готови да намалят влиянието на доскорошните си любимци от ДПС.

Именно в такъв сюблимен момент, когато ДПС спешно трябва да реши как по-незабележимо да се раздели с Пеевски, от Кърджали дойде новината, че изселнически организации и местни турци замислят смяна на лидера на ДПС Карадайъ с Неджми Али – в момента кмет на Джебел. Заговори се също, че известният с доброто си образование и опит Али е кадър, издиган от Ахмед Доган. Вероятно това е начин почетният председател да даде ход на голямата промяна в партията, която е натрупала цяла планина от негативи покрай Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и още неколцина мерзавци от неговия кръг.

Ако ДПС не предприеме решителна стъпка сега – ще последва съдбата на ГЕРБ. На шията на движението висят като воденични камъни стари, обрасли с корупция водачи, които ще го завлекат на дъното.

Най-забавни са пумпалите около Борисов и Пеевски, които все още се надяват, че славният им дует ще си върне господството в държавата. Няма да стане, но вече започват да потъват и ортаците им по кражби. За да се спасят, Бойко и Делян ги накисват по всевъзможни начини пред наши и чужди власти.

Но и това няма да спаси Борисов и Пеевски. От едната им страна са патоанатомите, а от другата – бай Ставри… Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Всяко начало има и край. Всеки предопределя краят си ,чрез действията и поведението си по пътя.
    Така,че!?

  2. А ДАНО ДАЙ БОЖЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ГЕРБ И ДПС ДА СЕ РАЗЛОЖАТ И ИЗЧЕЗНАТ ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *