Свиленски: Мафиотският модел ГЕРБ-ДПС ще бъде продължен чрез модела Трифонов-ДПС (С ВИДЕО)

„Досега българите нямаха достъп до обективната истина за това какво се случва в държавата. Имахме един министър-председател, който непрестанно обикаляше с джипа си по различните магистрали… и платените му медии, които предаваха единствено неговата гледна точка и оставаха глухи и неми за чудовищните злоупотреби на властта. Сега на българите вече им се показват и тежките кражби и корупция, които са се случвали в различните министерства.“ Това каза водачът на листата на „БСП за България“ в 24-МИР Георги Свиленски в интервю пред Нова тв.

Той изтъкна факта, че именно от БСП 4 години са питали къде са договорите на „Автомагистрали“ и 4 години правителството ги е криело от парламента. Свиленски припомни, че когато БСП се е обърнало към 3 независими лаборатории за проверка на качеството на магистралите, строителните фирми на ГЕРБ изкарали цялата си механизация на „Цариградско шосе“ да стачкуват и да поискат оставките на депутати от БСП.

„Служебното правителство трябва да продължи да показва на българските граждани какво се е случвало с държавата им – за какво са харчени парите им, защо няма пари за пенсии, защо здравната система е на ръба на фалита и пред рухване. Това са все неща, за които ние от БСП предупреждавахме, опитвахме да предотвратим и се борихме в парламента и извън него през последните 4 години. Сега всичко това излиза наяве. Българското общество трябва да е наясно какво се случи през последните 12 години и да не допусне през следващите 12 на мястото на Борисов да управлява друг диктатор, защото има и такава опасност“, каза още Георги Свиленски.

По думите на социалиста, в момента има много основателни притеснения, че мафиотския модел на ГЕРБ с подкрепата на ДПС може да бъде сменен с друг такъв мафиотски модел – Слави Трифонов с подкрепата на ДПС.

„На г-н Трифонов му беше връчен мандата да състави кабинет – т.е. той имаше шанса да измете Борисов още на 15 април. Защо не го направи? Защото вероятно Слави Трифонов със задкулисната подкрепа на ДПС не искат смяна на модела. Когато внесохме предложението за мораториум върху концесии и сделки на правителството, нали си спомняте как ИТН извадиха от 100 кладенеца вода за да отложат гласуването и накрая най-неадекватно съобщиха, че не можело да се гласува в четвъртък. Трябвало това да стане в понеделник или вторник следващата седмица? Защо – не обясниха. Но аз ще ви кажа: ИТН даде рамо на ГЕРБ за да може до гласуването да раздаде концесиите и да направи назначенията на свои хора в държавните дружества в събота и неделя“, припомни Свиленски.

Той отбеляза също така, че ДПС в миналия парламент са подсказвали на председателката от „Има такъв народ“ как да прекъсне заседанието и да саботира разглеждането на второ четене на предложението на БСП за преизчисляване на всички пенсии.

„ДПС са тези, които дават своята подкрепа – отзад, отстрани… но никога явно. И сега са заложили на Трифонов. Аз съм сигурен, че следващото правителство ще е на ИТН с тайната подкрепа на ДПС. Моделът „Борисов“ продължава“, коментира Георги Свиленски.

Цялото интервю на Георги Свиленски виж тук! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Свиленски, по кротко с изказванията преди изборите. Тези изказвания няма да ви мръднат от третото място на горе , да не кажа четвърто. Освен това по този начин вие режете мостовете за преговори. Сигурен съм,че предишните схеми са в миналото. ИТН , няма да посмеят да влязат в колаборация с ДПС и ГЕРБ , защото ще бъдат пометени още първия месец.
    А пък вие, които сте с претенции – предложете дипломатичен вариант за разбирателство. Как? Няма да ви уча безплатно.

    • Да де, ама Свиленски е привел аргументи за твърденията си. А ти, Кирчо- не. Ти само вярваш сляпо на Славчо и десно-сектантските му шефчета и раздаваш наставления кой да я кара по-полека и кой- не. Сигурен съм, че сега ако напиша нещо лошо за САЩ, Байдън или Сорос- ще ме погнеш башибозушката. Щото ми е ясно за кой лобираш, тролино.

  2. Ще управляват тиква, чалга,чалма,кюстендилска кокичка,торба Била .На краварите им трябва мнозинство в парламата за промяна на конституцията за разполагане на ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ.

  3. Желая успех на БСП , най-добрата и социално ориентирана партия, полагаща грижи за българския народ!

  4. ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ БСП ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ НА НАРОДА И ЗА НАРОДА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИИ СА СТАТУКВО КРАДЪТ И ЛЪЖАТ НАРОДА РАЗТЯГАЙКИ ЛОКУМИ И ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ ВЕЧНА ЗАБЛУДА ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО ЗА БСП ЗА ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ В ИМЕТО НА ДЕЦАТА НИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *