Борисов е в Тежък Конфликт със Създателите си. Немските фондации му биха шута! Държи се като бито куче и трепери за живота си!

Създателите на Борисов масово започнаха да се дистанцират от него. Наблюдавам с любопитство как напоследък много от хората, които искрено обслужваха Борисов, сега правят остър завой и от негови довчерашни слуги, днес вече бясно го атакуват. Политолози, социолози, журналисти, НПО-храненици – хората, които произведоха Борисов, вече се отръскат от него като патка след дъжд. Но най-любопитен е конфликтът на Борисов с истивнските финансови и интелектуални създатели на клиентелистката му партия ГЕРБ. Това са двете немски фондации „Ханс Зайдел“ и „Конрад Аденауер“, които финансират и партията на Ангела Меркел ХДС.

Този анализ направи в ефира на БНР журналистката Копринка Червенкова.

Тя заяви, че протестът сам по себе си няма да успее да предизвика оставката на Борисов, но създава условията това да се случи.

“Борисов ще седи на власт докрай… В момента се държи като бито куче, много е уплашен. Той е абсолютно смачкан. По цял ден обикаля с джипа си из България – депресиран и напълно нефелен. Съзнава, че говори пълни глупости, но не може да спре логореята си, няма и какво друго да направи. Държавата се цепи по шевовете, а той говори някакви несвързани и абсурдни неща. В момента единствената мисъл в главата му е как да оцелее физически. Само властта го пази… Инак, самият Борисов е приключил, няма повече никакъв капацитет и възможност да управлява държавата”, посочи Червенкова.

Тя коментира и загадъчните и безпокоителни процеси, които текат в ДПС в последно време. По думите й, турците ще си върнат властта в партията, като разгонят българите. Причината – напоследък те са доста лаконични, а в изказванията си ползват езоповски език. Но дори от оскъдната информация, с която разполага Червенкова, можело да се отсъди, че в ДПС текат силно обезпокоителни процеси.

Копринка Червенкова

А иначе – протестът, по думите й, силно наподобявал вълненията от началото на 90-те години, когато у нас се говореше за радикална промяна.

“И сега се форсира подобна промяна – за няколко месеца се случват грандиозни промени в състоянието на обществото ни… Няма да се изненадам, ако и следващите избори бъдат спечелени от ГЕРБ. Тази победа на Борисов обаче ще е последната. Тя ще е вследствие на набраната през последните 11 години инерция, вследствие на създадената клиентела, на създадения от ГЕРБ комфорт за определени икономически и административни кръгове – вързани, предани и благодарни на хранилката, която тази мафиотска и корупционна структура им осигури“, посочи Червенкова.

И добави, че ако Борисов има поне малко акъл в главата си – би следвало да се откаже от участие в следващите избори. Защото макар все още 20 % да го подкрепят, останалите 80 % го мразят неистово, защото бяха репресирани, ощетени и унизени от него и шайката бандити, които се спотайват зад гърба му. И тези 80 % са върло амбицирани да го разкъсат. В такава обстановка държава не може да се управлява, а и чисто физически е опасно за управляващия, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Копринке, ни си права: за Борисов, освен подкупнят електорат, за него масово гласеват женита, а те са повече от поровината от избиратели. за тях той е мачо. Вижде с какъв телешки възторг го посрещат навсякъде. Един мой познат психолог ми каза, че често неговите пацентки му се доверяват ча мастурбират докато го гредат по ТВ.
    Ей, хора, ако не искати той да печели шзбори, озаптете жените си: майки, сестри, дъщери, тъшти, пршятелки, любовниди…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *