Бойко Рашков: Милиарди от парите за АМ „Хемус“ са Откраднати и изпратени в чужбина през Банка на Бойко Борисов (С ВИДЕО)

„Над 1 млрд. лв., отпуснати от държавния бюджет авансово за строежа на магистрала „Хемус“, са преминали през една банка, собственост на бившия премиер Бойко Борисов. Със собственика на тази банка Борисов е имал и общи фирми“, каза днес в Симеоновград пред журналисти министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той допълни, че тези пари са изпратени в чужбина.

„Тази нощ арестувахме десетки строителни бизнесмени и свързани с тях лица по обвинения за злоупотреби около строителството на АМ „Хемус“. Те са участвали в схеми за нелегалното изграждане на магистралата. Тепърва обаче ще има още много арестувани. Това е процес и той се развива. Арестуваните са подизпълнители, а ние още не сме стигнали до същинските строители на магистралата, които са все още неизвестни. Изправени сме пред невиждана в света хипотеза строители под прикритие да изграждат такъв голям национален обект“, каза вътрешният министър Бойко Рашков, който бе в Симеоновград заради акцията срещу купуването на гласове. „Водно строителство“ е една от проверяваните фирми, които са усвоили авансово пари за аутобана. Според Рашков собственикът на дружеството е приближен на ГЕРБ. Предстои МВР да посети и офисите на други кухи фирми, които са получавали авансово пари за строежа на „Хемус“, а след това са превъзлагали строителството на други фирми.

„Събрали сме достатъчно информация. Срещнали сме се със стотици хора. Българският народ е ограбен под предтекст, че ще се строи магистрала. Ако се докаже това, което сме очертали в разследването, ще означава, че хората ще платят още веднъж за магистралата. Някои от фирмите заявиха, че отпуснатите им пари вече не са у тях“, каза Бойко Рашков и припомни, че един от собствениците на фирми, ангажирани със строителството е превел в Дубай 21 милиона лева още в началото на тази година.

„Ще поискаме от прокуратурата, вместо да бави разследването, да обърне внимание на доказателствата, които сме събрали и да предложи на съда да задържи някои лица. Става дума за над 1 млрд. лв., изтекли от бюджета. Тези средства са преминали през банка, свързана с Бойко Борисов“, каза още Бойко Рашков.

Съпругът и синът на кметицата на Симеоновград са арестувани по подозрение за купуване на гласове

Съпругът и синът на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова (ГЕРБ) са задържани за купуване на гласове, каза днес в града министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той уточни, че в цялата страна в момента вървят акции на полицията срещу такива схеми, като има и други задържани.

„Искам да изразя своето безпокойство от факта, че политическа партия ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите. ГЕРБ разчитат с помощта на престъпления, които вършат преди вота, да влязат отново във властта. Което е позорно за една политическа партия“, посочи той в отговор на журналистически въпрос.

В Симеоновград са открита голяма сума пари, както и списъци на избиратели. Предстои задържането на „известен политически активист, който чрез посредник и с осигуряване на финансови средства е ангажирал няколко десетки души, които да гласуват за партия ГЕРБ“, подчерта Рашков. Той изрази надежда кметът на Симеоновград Милена Рангелова да няма връзка с престъпленията, за които са заподозрени съпругът и синът й.

В село Малко Градище, община Любимец, също по подозрение за купуване на гласове са задържани кметът Мария Писарова, също от ГЕРБ, и нейният съпруг, който имал магазин за хранителни стоки. Рашков уточни, че до момента в района на Хасково няма данни гласове да се купуват от други партии. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Бойко нарежда от джипа, но съм сигурен, че подписите са на други лица. С независимият български съд и великото законодателство, предизборните арести ще платим в Страсбург. Толкова за „Хемус“. С купуването на гласове нещата стоят по-различно. Там се получава до някъде, но докато виновни са и двете страни, ще си остане само до някъде. Депутатите няма да си отрежат клона и да приемат по желание това, а мастити адвокати, съдии и политолози, ще ни обясняват, че не е честно. Може да не е честно, но е ефективно. Вредата която нанася купеният гласоподавател е един глас, а вредата която нанася купуващият е един бюджет, едно законодателство, една държава. Могат ли да се сравняват, та да е еднаква отговорността? На всички е ясно, че ако купуващият гласове се страхува от всеки, първо купените гласове ще са по-малко и второ, полицията по-лесно може да намери свидетели и от там прокуратурата ще трябва да задейства делото, а съдът да отсъди. Абсурдът всички да си мият ръцете с полицията, ще отпадне.

  2. А самото лице Бойко Методиев Борисов кога ще бъде арестувано. Какво значи няма доказателства, няма негов подпис. Той е бил начело на държавата 12 г. докато са се вършели всички тези престъпления. Ако приемем лъжата му, че не е знаел какво става, пита се какво е правил толкова време на върха на държавното управление. По време на неговото управление на държавата и населението са нанесени огромни щети и дали това е поради действие или бездействие няма значение. Квалификацията „престъпно бездействие“ съществува в НК. Макар, че от страна на Борисов става дума не за престъпно бездействие, а за много даже активно престъпно действие.

  3. Нали си спомняте как до триъгълника на властта една
    есен бяха се струпали стотици камиони, насъскани от Бойко. Хората си искаха парете за свършена работа. Къде потънаха парите? Бойко Рашков ви дава отговор къде са парите: – преведени, пренасочени присвоени знаете къде, от кого и за какво. А той има наглост да заявява че ще върне ГЕРБ на власт

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *