Бизнесмен Разстреля Борисов от упор: Зная коя е Мата Хари, кой му даде кюлчетата и как Насилва Банев и Миню Стайков в Затвора!

Премиерът Бойко Борисов беше обвинен в корупция, насилие и рекет от свидетел пред временната комисия в парламента, която ревизира и разследва действията на последното правителство на ГЕРБ.

Агро-бизнесменът Светослав Илчовски, който е един от най-крупните земевладелци в България, заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма, назначен бизнесмен от ГЕРБ (Иван Ангелов – един от собствениците на фирма „Градус“), който му е предал послание от името на премиера Борисов. Опитал се да го принуди да му продава зърно под пазарните цени. Илчовски каза, че е имал и няколко неформални срещи с Бойко Борисов, на които същият му показал видеа и снимки от телефона си, съдържащи издевателства и насилие над други бизнесмени с цел сплашване. Пред комисията той спомена имената на Миню Стайков и Николай Банев, а кадрите били заснети в затворническите им килии.

Бизнесменът Илчовски свидетелства също, че му е звъняла и министър Петя Аврамова, която му е наредила да спре да изкупува земя. Илчовски не се подчинил, вследствие на което по-късно му било повдигнато обвинение за опит за убийство на същия гербаджийски бизнесмен Иван Ангелов.

Пред депутатите от комисията Илчовски каза още, че златните кюлчета, които станаха известни след публикувани снимки от спалнята на Бойко Борисов в правителствената резиденция, са били подкуп от същия бизнесмен Иван Ангелов, който го е изнудвал.

Илчовски разказа и за жената, станала известна като „Мата Хари“, чието име остана неизвестно, но беше обвинена от премиера като човекът, отговорен за снимките от спалнята му.

Текстът със сигнала на бизнесмена беше публикуван от народния представител от “Демократична България“ Владислав Панев.

За голяма част от твърденията си Илчовски заяви, че разполага с документи и други неопровержими доказателства.

Докато той отговаряше на въпросите на членовете на комисията обаче, в залата нахълтаха депутати от ГЕРБ, бившия вътрешен министър Младен Маринов, ММА-боеца Стъки, както и министър Аврамова, които разбрали за провежданото заседание на комисията от живото излъчване във фейсбук. Представителите на Хунтата протестираха, че не са ги уведомили за провеждането на заседание на комисията, както и че е бил нарушен дневният ред. В истеричен пристъп функционерите от ГЕРБ се развикаха, че всеки, чието име бъде споменато от бизнесмена, ще го съди.

Последва близо час хаос, в който защитниците на Хунтата и Борисов, същи опълченци, направиха всичко възможно да попречат на свидетеля Илчовски да продължи с разкритията си за корупция, насилие и рекет.

Накрая председателката на комисията Мая Манолова прекрати заседанието и насрочи провеждането на ново такова в петък.

ЕТО И ПОДРОБНОСТИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО:

ъв си ти бе? Що снимаш?“ С такива реплики видимо разярени депутати и активисти на ГЕРБ нахлуха на заседанието на временната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“ в сряда. С тях беше и човек, който няколко човека в залата разпознаха като ММА боеца Станислав Недков – Стъки. Заради маските беше трудно да се каже със сигурност, но по-вероятно това е друг депутат от ГЕРБ. По време на заседанието обаче присъствието на човек, който прилича на силовия спортист там беше разчетено като откровена заплаха.

Повод за арогантното поведение бе разказ на земеделския стопанин от Северна България Светослав Илчовски, който бе подал сигнал за натиск и корупция, включвайки имената на премиера в оставка Бойко Борисов, кюлчетата със злато в нощното му шкафче, жената, която е правила скандалните снимки от спалнята му, както и заплахи от страна на регионалния министър в оставка Петя Аврамова, натиск от прокуратурата и още, и още…

„Гвардията“ на ГЕРБ наистина нахлу, тъй като нито един неин представител (както и на ДПС) не беше дошъл за заседанието на комисията, което позволи на председателя Мая Манолова и присъстващите депутати от БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ да задават въпроси на Илчовски, а той спокойно да отговаря и да показва документи.

След като са видели от живото излъчване в интернет какво точно говори агробизнесменът, един по един депутати, министри и активисти на ГЕРБ започнаха да прииждат в залата, с което буквално задръстиха свободното пространство. Човекът, който прилича на боеца Стъки, бившият МВР министър Младен Маринов и бившият зам. регионален министър Николай Нанков заеха многозначително позиции точно зад Илчовски. Встрани от него пък бяха Георг Георгиев, който през последните дни активно брани дома на премиера от неизяснени заплахи, Александър Ненков, Десислава Атанасова и др.

Започналата словесна престрелка, викове и нападки, думкане по банките и др. не позволиха на Светослав Илчовски да продължи разказа си, който освен негова информация за това откъде идват златните кюлчета в чекмеджетата на премиера от изтеклите снимки през миналото лято включваше и твърдение за клип от там. А също и за самоличността на прословутата Мата Хари, която ги е правила и която по думите на Илчовски е плеймейтка, чието име няма да назове, тъй като има дете

Разказът на Илчовски

Сигналът на зърнопроизводителя е за събития, започнали през 2019 г. Тогава според него той бил помолен от Иван Ангелов – един от собствениците на фирма „Градус“, да реализира фиктивен оборот за неговото дружество. Самият Ангелов му се представял като „скрит началник на Министерството на земеделието и Агенцията по храните“.

През същата и следващата година Илчовски присъствал на няколко неформални срещи в бившата резиденция на Тодор Живков в село Студена. На тях бил и Бойко Борисов и там му бил показан запис как се издевателства над собственика на „Сис индустрийс“ Миню Стайков в ареста като послание какво се случва с бизнесмени, които не са подчинени. Илчовски обясни, че за да няма проблеми, още от 2014 г. продавал зърно за птицефермата на Иван Ангелов, когото той нарича Пилето, на цени под пазарните, като исканията ставали все по-големи. Последно – през 2020 г., му поискали да продава на половин цена.

„Отказах им. Последва обаждане от министър Петя Аврамова (която бе водеща фигура на ГЕРБ във врачанския региона, преди да стане министър) с предупреждение да спра да купувам земи и със заплахата „ще те дам на нашите прокурори“, цитирам я. Скалъпиха ми обвинение от окръжната прокуратура в Районен съд – Стара Загора, за убийство (вероятно има предвид покушение – бел. ред.) срещу същия Иван Ангелов, което никога не се е случвало. Принудих се да обявя фирмата си за продажба, за да покажа, че има проблем“, пише още Светослав Илчовски в сигнала си. Наистина в началото на 2021 г. местни медии разпространиха тази негова заявка.

Нататък под уточняващите въпроси на депутати Илчовски стигна и до темата със златните кюлчета, които според него били носени като подаръци за рождения ден на Борисов. Той разказва почти като анекдот как Иван Ангелов занесъл на Борисов малко кюлче, а Цоло Вутов – много по-голямо, на което премиерът реагирал: „Ех, Иване, Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето, я гледай Цоло какво ми е донесъл.“ После Ангелов донесъл още кюлчета.

„Стига, рече Господ“*

Разказът на Илчовски обаче бе прекъснат от нахлуването в залата на депутата от ГЕРБ Маноил Манев, който, запъхтян, но с гръмовен глас, взе думата и в следващия близо час първо сам, а постепенно подкрепен и от прииждащите други депутати от партията, самата Петя Аврамова, заместника й Николай Нанков, бившия МВР министър Младен Маринов и още куп знайни и незнайни поддръжници буквално блокираха комисията. Пространният монолог на Манев трудно беше прекъсван от който и да е, включително и от иначе известната с гласовитостта си председателка на комисията Мая Манолова.

class=“container-xl story-content-wrap“>

Манев първо обвини Манолова, че комисията е нередовно свикана и той и ГЕРБ не са били надлежно уведомени (само ГЕРБ и ДПС липсваха от заседанието, а в кулоарите на парламента часове наред по време на пленарното заседание се обсъждаше как има комисия по ревизията и на нея ще се представят сигнали за корупция – бел. авт.), после обяви че се провежда не по предварителния дневен ред, в който според него не се предвиждали изслушвания на свидетели, а накрая заяви и че този формат въобще е недопустим, като твърдения за престъпления трябва да се отправят към съответните органи, а парламентът не е място за това.

Самият Илчовски по-рано каза, че не е сигнализирал досега органите, защото не е имало пред кого, тъй като „всичко в държавата се контролира от ГЕРБ“.

Опитите да се дадат обяснения на Манев предизвикваха само нов поток на мисълта му, викове и нападки между депутатите от ГЕРБ и останалите партии. В словесната война се включиха още Тома Биков и Десислава Атанасова от ГЕРБ, които са членове на комисията, както и „подкрепления“ като Георг Георгиев, Александър Ненков и много други, които яростно се провикваха в залата, без да им е дадена думата, и тропаха по банките, с което практически не се даде шанс за провеждане на заседанието. В залата беше дори предложеният за премиер от Борисов Даниел Митов, който обаче остана мълчалив и незаинтересован от случващото се.

*Име на роман от депутата от ГЕРБ Маноил Манев, който се превърна в основно действащо лице на изслушването.

Илчовски: от сигнал за подкуп от депутат до публична обява за продажба на бизнеса си

Светослав Илчовски е един от големите зърнопроизводители в Плевенска област с над 100 хил. дка земя, като през годините нашумя в публичното пространство най-вече с подадения сигнал за подкуп през 2012 г. срещу тогавашния депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, който впоследствие мигрира към ДПС. Пред медиите Илчовски разказваше, че е имал спор с друга компания за служебно разпределение на земи в Северозападна България, на които се полагат евросубсидии, като депутатът е поел ангажимент да „съдейства“ пред местните земеделски служби срещу 100 хил. лв. и 3 хил. дка земеделска земя. Димитър Аврамов бе арестуван през 2012 г. по обвинение за търговия с влияние, но през 2016 г. – оправдан.

В началото на тази година пък Илчовски нашумя с публичното обявление за продажба на зърнения си бизнес, за което спомена пред парламентарната комисия. Пред земеделския сайт agri.bg той разказа, че търси купувач за стопанството си от 100 хил. дка обработваема земя и зърнобаза за 200 хил. тона жито с мотив: „Изнасяме бизнеса си от България, вече не се чувстваме добре тук, това е единствената причина.“ От самия разказ стана ясно, че исканата цена е 1400 лв. за дка, което би означавало 140 млн. лв. за цялото стопанство, а Илчовски има намерение да премести бизнеса си в САЩ.

Илчовски работи основно през едноличния си търговец, регистриран в Кнежа, като оборотите му са от порядъка на 70 – 75 млн. лв. годишно. Той или негови роднини са собственици и на още няколко дружества с милионни обороти. Той е и сред по-големите получатели на европейски субсидии през различни години заради многото обработваема земя. Така например през едноличния си търговец през 2020 г. той е получил 1.88 млн. лв. европейско подпомагане, а за предходната година – 1.73 млн. лв.

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Нямаме никакво съмнение в истинността в думите на Илчовски, заради истеричната и агресивна реакция на депутатите от ГЕРБ. Целта им не беше да защитят Борисов, а да заглушат бизнесмена на всяка цена. Скочиха като един да бранят престъпния си синдикат ГЕРБ, защото и те са затънали в далаверите до гуша и ако падне главата на октопода- падат и те. Подобна беше реакцията им и в защита на Делян Добрев (Кумгейт), в защита на който Цвета Караянчева каза: Няма да дадем Делян, защото падне ли той- утре ще посегнат на всички ни!“.
В разказа на агро-бизнесмена Илчовски има зловещи разкрития и те не се отнасят само за “Мата Хари”. Много по-ужасяващо е, че министерствата в България са на подчинение на волята на мутри, облекли се в сака на бизнесмени; че републиката е разпарчетосана на феодални губернии; че премиерът назидава подчинение с видеа съдържащи насилие над бизнесмени в затворите и пр.

Как да приемем присъдата-признание, че нацията ни е тровена години с най-некачествената храна, но на най-висока цена? Как продължаваме след осъзнаването на факта, че не сме граждани на републиката, а феодална собственост? България не е похитена уважаеми, тя е иззета и ние формално присъстваме по милостта на безчинстващи феодали!

Убедени сме, че ще излизат много по ужасяващи истини за налагания тероризъм към народа от безпардонни родни велможи. Надявам се, че народът още може да надига глава. Това усилие се постига не с мускули, а с чест и доблест. Дано тези качества не са останали като описание в тълковния речник, а да са скрити сили в гените ни. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ЧЕСТИТ ГЕРГЬОВ ДЕН СКАНДАЛНО НЕТ БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ САМО ВИЕ ОТРАЗЯВАТЕ ИСТИНАТА БЛАГОДАРИМ ВИ

    • Благодарим за пожеланията и високото доверие. И вие бъдете здрави.

    • Притеснявам се … БиБи и него ли ще го oнoждaт в затвора по протокол както известният бизнесмен….
      Божеее, а дали преторианците Стъки и оня комсомолеца Гьорг като върли защитници нема да го отменят, като по млади дЪ*пе*та!!!!

  2. За ченгеджиймицата няма делник, няма празник тя работи неуморно! Но резултатите им са лоши.Така беше и с „Костинброд“!

  3. Информацията тук е най-пълна , подкрепена с много снимков материал. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РЕДАКЦИЯТА. НИЕ СМЕ С ВАС, ДА БЪДЕМ СМЕЛИ НЕ РОБИ С НАВЕДЕНИ ГЛАВИ.

  4. Потресаващи истини за сегашната действителност в държавата! И оказва се че не колонизаторите ни са творци на това мутренско- мафиотско настояще,а наши родни боклуци и изроди,отгледани във времето на социализма и доживуркали с некадърността си и профанщината си до 89г!
    Поздравления!Вие сте единственият чист извор от който може да се пие свежа вода!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *