Бивш Министър на отбраната РАЗКРИ: F-16 ще носят ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ! САЩ ни Хвърлят във ВОЙНА С РУСИЯ!

Общественото недоволство в България ще избухне със страшна сила ако Народното събрание приеме искането на ГЕРБ при покупката на американските изтребители Ф- 16 в графата „цена“ да се впише – „неопределена сума“. И без това до момента отпуснатата сума от 1,5 млрд. лева е повече от внушителна – и непосилна за джоба на данъкоплатците. Това заяви бившият зам.- военен министър Симеон Николов, който е ръководил проекта по закупуване на нови бойни самолети в периода 2005- 2008 г. Сделката обаче пропада, след като ГЕРБ идват на власт. Тогава Борисов спря сделката с аргумента, че народът няма излишни пари за някакви си хвърчила.

10 години по-късно обаче сделка трябва да има, а грубият външен натиск от страна на САЩ да закупим неизгодно именно техните самолети е очевиден. ГЕРБ не правят нищо, за да защитят националните интереси на България. Напротив – и Борисов, и дясната му ръка Цветанов са напълно зависими от Вашингтон. Затова и в хор заявиха, че страната ни ще вземе политическо решение и ще купи Ф-16. И за да угодят на САЩ, сринаха реномето на страната ни пред цяла Европа с опорочения конкурс за избор на новите бойни самолети.

Избраният кандидат от САЩ отговаря едва на 4 от общо 7-те заложени условия.

Ето и част от най- фрапантните факти около скандалната сделка, които изясняват и колко още ще трябва да доплатят бедните българи за американските изтребители:

Американците отказват разсрочено плащане – ще трябваме да им броим крупната сума от 1,5 млрд. лева накуп – които с ДДС- то стават 1,8 млрд. лева.

– Новите бойни самолети F-16, които трябва да платим на американците сега, още не са произведени. Те ще бъдат готови чак през 2023 г. А шведската оферта включва доставка на „Грипен“-ите в рамките на 18 месеца. А отделно шведите ни подаряват и 2 грипена отгоре. И то за много по-малко пари.  Т.е., приемайки американската оферта, ще платим много повече и ще чакаме цели пет години, за да си получим самолетите Ф-16 (защото заводът, който трябва да ги произведе, в момента е на груб строеж).

Бившият зам. министър на отбраната и военен експерт Симеон Николов

Но харчовете за България далеч не свършват с цената за придобиване на самолетите Ф-16. След като ги закупим, ще трябва да се бръкнем с една допълнителна голяма сума за построяването на нови, специални писти за тях – тъй като са много чувствителни. Разходът на гориво ще скочи 2,5 пъти, тъй като Ф-16 харчат много. И още куп технически неуредици, които ще струват още поне 1,5 млрд. лева на държавата и съответно на нас, данъкоплатците.

Управляващите от ГЕРБ си мълчат и за предложението на шведитеда инвестират в завод за електроника у нас. Такъв са построили вече в Унгария, а доходността му осигурява 5% от БВП на страната.

За капак, ГЕРБ си позволиха открито да обвиняват шведската компания „Грипен“ из родните медии в корупция, лобизъм, черен пиар и всевъзможни порочни практики. Скандалът е огромен и ще е със силно негативни последици за нас.

И до момента ГЕРБ мълчат, че шведската оферта се вписва изцяло във финансовите параметри, които е заложило правителството и даже след тази сделка ще ни останат пари. А ще придобием и с два самолета повече. Но вместо това, гербаджиите сега искат да бъде заложена още по- висока цена от вече определената, за да можем да платим на американците още куп пари. Или пък, за да се включат нечии комисионни?!

„Никой не спомена също така, че този модел на Ф- 16 е с двойно предназначение – освен с конвенционално, той може да се оборудва и с ядрено оръжие. Но тогава да си отговорим на въпроса за това ли Щатите натискат България да се сдобие с точно този модел и то на всяка цена?“, коментира още бившият зам.- военен министър Симеон Николов. И продължава:

България с ядрено оръжие не разполага, което означава, че целта е тези самолети да пренасят нечие чуждо (американско) срещу този, когото ни посочат (очевидно Русия, която е на отсрещния бряг на Черно море).

Експертът разказа и една много показателна история от 2006 г. Тогава на власт е тройната коалиция. Идеята за закупуване на бойни самолети пак е на дневен ред и… САЩ пак яростно натискат България да закупи от техните F-16. По това време на международен форум в Берлин зам. военният ни министър Симеон Николов съобщава пред участниците какъв ще е изборът на България: „Ние смятаме да купим американски бойни самолети“, споделя той от трибуната. А думите му са посрещнати презрително от европейските представители, които директно му заявили: „Значи ние ви приемаме в ЕС, а вие подпомагате чужди икономики?“ Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

36 коментара

  1. Точно така е, подкрепям с две ръце написаното от Надя Колева. Достатъчно е да сложим на кантара мнението на специалиста в областта Румен Радев и от другата страна мнението на възпитаника на помощно училище за бавноразвиващи, та на всичкото отгоре и с крива глава Цвъки. Мнението на всички експерти е като на Президента ни, какво има да се мъдрува още? Случайно попаднах на някакви гнусни писания в ПИК – на по-кален, кафяв, лайнян сайт не бях попадал… По всичко личи, че материалите им са поръчкови, тенденциозни. Отврат!

  2. Не забравяйте каква сума е предвидена за самолетите 1500 000 000 000 лева бев ДДС – тоест 769 230 000 евро – за 8 само;ета това са 96 000 000 евро на самолет .Това са много пари

    1.Един GRIPEN C/D какъво предлагат шведите струва 40 000 000 – с оперативните разходи за 10 години 60 000 000 – тоест за тази сума трябва да дадат 12 самолета а не 8 или 10.Яко искяме ГРИПЕН с с ASEA радар сумата е за 10 такива самолета

    2.Един нов F-16 block 70/72 е 80 000 000 евро с цялото оборудване и разходи за 10 години – тоест ямериканците трябва да дадат поне 10 самолета

    3.На същата цена като F-16 са и чисто нови RAFALE и EUROFIGHTER – тоест и при тях можем да изискваме за тази сума поне 10 самолета

    Тоест офертите са съизмерими една с друга .В такъв случай гледаме
    – срок на доставка
    – задължително ASEA радар
    – поливалентност на въоръжението
    – в коя оферта можем да получим безплатно 12 самолета от същата марка втора ръка – като част от офсета – докато чакаме новите да кацнат

    • Петърчо, сега и като експерт по самолети ли се изявяваш! Ха-ха! Първо, Пенчев бил прав да се държи така арогантно с народа си… сега пък F-16 били евтини и на сметка… Изобщо, „Америка за България“ щом тидава пари- по-убава от Америка няма! Абе, ей, Трол загубен! Що не си ебеш путката майчина! Няма ли в този сайт админи, да блокират тоя платен соросоиден урод дапрестане да трови нормалните хора с троленето си?!?

  3. Козлов

    Ако не можеш друго освен да ругаеш по-добре си затвори устата да не се излагаш .Че тъпанари като тебе взеха малко много да й идват на България – дето само знаят да лаят и ругаят пък иначе за чеп за веле не стават и ако не им дават нещо наготово ще умрат от глад

    • Кой за какво става личи от нивото му на грамотност, Петърчо. А само в този ти коментар виждам следните граматични и пунктуационни грешки: след „друго“ се пише запетайка. След „ругаеш“ също се пише запетайка. След „устата“ пак трябва да има запетайка. Не се пише „тебе“, а „теб“. След „ругаят“ – пак запетайка. Пише се „Зеле“, а не „Веле“. Стилистично правилно е след „стават“ да има точка. След което се започва с ново изречение. Горе долу това са ти грешките в двете изречения от горния ти пост. В коментарите ти под статията за Пенчев нещата са много по-зле.

  4. Козлов, не се хаби. Със сигурност знаеш, че да спориш с глупаци е все едно да се биеш с вятърни мелници. Излишно е да храниш трола.

    • Здравей, Тонев. Имам малко свободно време и се забавлявам с този, като го правя смешен. Но и в това ми наглед безсмислено занимание има някаква ползица- влизат хора, четат му постовете и разбират що за малоумници са тези, които отстояват позиции като неговите. Едва ли соросоидите и гербаджиите са възхитени и доволни от изявата на този свой ярък представител.

  5. Козлов

    Тъпанари като тебе и Калин Тонев могат да направят смешни само себе си .Относно правописните грешки – пиша ти от Франция от работния си РС между два прегледа на пациенти – от РС който не е пригоден за кирилица и ми инсталираха някакъв босненски аналог на нашата азбука.

    • А аз пък ти пиша от Марс, като от двете ми страни са полегнали две сексапилни млади марсианки… Аре, марш от тук, лъжлив боклук такъв

    • Ха-ха… Преглеждал пациенти! Ти от сутринта дъниш постове на всеки две минути, бе Палячо… Под 5 статии си написал 48 коментара. И статистики вадиш , и в спорове влизаш… от 9 часа сутринта. Кви пациенти преглеждаш. Парцалан лъжлив. Пайде сега се поправи – работиш като трол към рекламна агенция, която е взела поръчка от „Америка за България“. И в момента си на тролска смяна. Да позная ли кога ще изчезнеш от този форум? Точно в 17 часа ще спреш да отговаряш и тролиш тук- защото работното ти време като трол изтича… и си заминаваш. Платен нещастен боклук. Някой ден, когато властта се смени, на такива като теб ще бъде потърсена отговорност за престъпления срещу народа и държавата. Бъди сигурен в това, Петърчо.

  6. Приятно ми е, Козлов! Искрено съжалявам, че не те познавам в реалния живот. Жалко е, че в болшинството си хората, с които общувам, са свестни, но с промити мозъци… Оня ден мой приятел ми каза, че Б.Б. безспорно бил направил много за България. За плач е! Аз просто нямам думи! Те просто не мислят с главите си, виждат едно, а са слепи са важните неща. Бъди здрав!

    • Масата от хората винаги, навсякъде и през всички епохи са били конюнктурни- в повечето случаи несъзнато конунктурни. Когато мейнстрийма по света и у нас се смени (а това ще се случи съвсем скоро, защото Запада влиза в жестока криза) – тогава и нашите сънародници ще изтрезнеят.

  7. Пепи, би ли споделил диагнозата, която си поставил на пациентите ти? Благодаря!

  8. Калине

    Диагнозата на един болен е медицинска тайна и във Франция можеш да я кажеш само ма пациента , освен ако последния не е под попечителство – тогава си длъжен да я кажеш на попечителя му.
    A ако държиш да се запознаеш сКозлов – ами вече в България има GSM – и и електронни пощи бе човек – вече не е като при социализма дето нямаше нищо освен високопарните речи на правешкия боклук и отрепките дето го подкрепяха.

    • Ха-ха… Преглеждал пациенти! Ти от сутринта дъниш постове на всеки две минути, бе Палячо… Под 5 статии си написал 48 коментара. И статистики вадиш , и в спорове влизаш… от 9 часа сутринта. Кви пациенти преглеждаш. Парцалан лъжлив. Пайде сега се поправи – работиш като трол към рекламна агенция, която е взела поръчка от „Америка за България“. И в момента си на тролска смяна. Да позная ли кога ще изчезнеш от този форум? Точно в 17 часа ще спреш да отговаряш и тролиш тук- защото работното ти време като трол изтича… и си заминаваш. Платен нещастен боклук. Някой ден, когато властта се смени, на такива като теб ще бъде потърсена отговорност за престъпления срещу народа и държавата. Бъди сигурен в това, Петърчо.

    • Аааа, моля, моля, никога не съм подкрепял Правешкия боклук, ама би трябвало да знаеш, че той не олицетворяваше социализма, а измисления от циганския му мозък „зрял социализъм“. Айде, моля, прави разлика.

    • Хахаааахааа, медицинска тайна, хах, тайна в интернет, идиот!

  9. Излязох ли прав? Работното време на соросоидното тролче Петърчо приключи и мършата си обра крушите от форума. :)

  10. Козлов

    Времето когато се преследваха хора за инакомислие си отиде – събуди се и ;исли с главата си , независимо че имаш само две мозъчни гънки – една да ядеш и една да сереш

    • Господине, като сте доктор, защо се правите на авиоспециалист? Хайде ако беше за медицина да четем глупости, а то за самолети.

  11. Иван

    Провери данните , които съм писал за самолетите преди да говориш празни приказки.С този конкурс за изтребители нашето правителство не си изигра изобщо правилно картите – в резултат на което имаме 4 лоши оферти , които нашите не смеят да предоговарят поради ниско самочувствие и комплекси за малоценност.

    Пак ще повторя за теви пари можем да имаме 12 чисто нови изтребителя с ASEA радар + 12 от същата марка втора ръка дикато получим новите .Въпрос на преговори.

    • Като започнем, че е с AESA радар, казано на български Активна фазирана антенна решетка, а не ASEA, както може би е на френски, ха,ха, какво да обсъждам с доктор, кандидат икономист, той и радиоспециалист?

  12. Иване
    Дискусията и зачитането на чуждото мнение са в основата на отношенията между интелигентните хора.На комунистите това не им харесва но спокойно -ще свикнат.

    • Съгласен съм, но ако във Вашата работа зачетете моето мнение, може някой да умре, както в случая и обратното.

    • Простако, образовай се, научи що е комунизъм, респ. комунист, смешнико! Хехеее, голяма куха тиква си тиии, хах!

  13. Иване говоря за дискусия по актуални проблеми а не да се месим в работата на другия

    • Петърчо, пълен фишек си, братко. Колкото повече стоиш тук и коментираш, толкова повечеот читателите на този сайт разбират, че си един прост соросоиден платен трол. Така че… давай смело с коментарите. Аз те подкрепям

    • Ако говорим за актуален проблем, изобщо не трябва да участват западните самолети, защото ще е все едно да сменим азбуката, но това никого от политиците не интересува. Армията ни и сега е един Франкенщайн, който трудно може да се впише, в която и да е от враждуващите страни.

  14. Иван
    Сравнението ти между самолетите и азбуката е неуместно.По тази логика изобщо не трябва да купуваме никаква западна стока -нито граждански самолети нито западни коли и автобуси нито домакинска или аудио-визуална техника западно производство.А армията ни лесно може да се възстанови-програми за модернизиране и съвместяване на руската военна техника със западните армии са разработени от Франция Германия Израел че дори и от Русия.Апропо информацията която поднасям е взета от общодостъпни източници.

    • Петърчо, „френски докторе“, бе теб сън не те хваща бе! Ха-ха! Днес от 9 часа сутринта не си спрял да спамиш- 80 коментара си написал, докато ни обясняваше, че „в момента преглеждаш пациенти“ в кабинета си във Франция! Ще ме пукнеш от смях, тролче нещастно. Ти кога спиш, кога работиш, кога ядеш, кога… и всички останали работи?! Кух си, прост си, платен соросоиден помиар си… Всички в този форум го разбраха, само на теб май още не ти е станало ясно.

  15. Козлов
    Наистина си много тъпо парче.Иначе щеше да вденеш че човек може да пише постове било от РС било от телефона си и реално постоянно да е на линия.Ама те тези работи вие комунистите никога не сте ги разбирали защото дядя Путя ви е задръстил двугънковите мозъци с фикс-идея за реанимиране на социализма и СССР а вие тъпунгерите не вдявате че това е мисия невъзможна.

    • С дядя Путя съвсем ме изгуби, господин общодостъпен ЦВИЧКОИД!!!

    • Така, така… давай в същия дух,Петърчо. Аз постигнах целта си- да те накарам да се саморазкриеш като платен соросоиден трол. Парцалане, „мними френски докторе“, лека нощ и… да сънуваш доктор с нож… а дядя Путин да те мушка с руска мощ! :)

  16. Простако, образовай се, научи що е комунизъм, респ. комунист, смешнико! Хехеее, голяма куха тиква си тиии, хах!

  17. До потребителя с никнейм „Петър“:

    Стига ти толкова тролче. Формите за коментари в този сайт не са направени с цел соросоидни тролове като теб да заработват жълтите си стотинки.

  18. Admin
    Днес си позволих да се обадя на посочения gsm.Човекът с когото разговарях бе доста учтив и обеща да провери кой кого е обиждал при дискусиите.Говорихме че дискусиите могат да продължат без лични нападки и обиди.Представи се като собственик на сайта.Ако е така – очаквам развитие – а именно admin да не пречи на дискусиите а другите да подхождат с аргументи и без обиди.Кураж на всички .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *