Бившият шеф на „Фронтекс“: Казаха ми да пускам мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент

Бившият директор на граничната агенция на ЕС „Фронтекс“, който заемаше този пост от 2015 до 2022 г. Фабрис Леджери разказа пред европейските медии какво се крие зад политиката на Европейската комисия за миграцията.

В интервю за френската медия JDD Леджери заяви, че още когато заела длъжността европейски комисар по вътрешните работи, Илва Йохансон (която на практика му е началник) му е разяснила, че работата му оттук-нататък ще е да пропуска мигрантите на територията на Европа, защото те „идват с любов“ и ще помогнат да се подмлади застаряващото население на континента. „Осъзнах, че за да защитя Европа от миграционната вълна, трябва да спра да изпълнявам заповедите на тези хора (в Брюксел) и сам да се включа в политиката“, добави Фабрис Леджери, който току-що обяви кандидатурата си, подкрепена от десния „Национален сбор“ на Франция, за предстоящите европейски избори.

Фабрис Леджери потвърди думите си и в друго интервю – за Remix News. „Това, което особено ме шокира в начина, по който реагира Европейската комисия, и по-специално еврокомисарят по вътрешните работи Йохансон, беше, че те промениха мисията на „Фронтекс“. Когато зае поста еврокомисар през октомври, 2019 г. още на първата ни работна среща Йохансон ми каза: „Но с този европейски корпус защо ви трябват оръжия и униформи? Мигрантите идват с любов и вашата работа е да ги приветствате. Европа е застаряващ континент и независимо дали ви харесва или не, трябва да ги приветствате“.

Тогава си казах, че има пълна промяна в нашия мандат, тъй като мисията, за която бях избран и преизбран за втори мандат, беше да изградя европейски орган, който да бъде като гранична полиция, подпомагаща държавите-членки на ЕС в борбата им да не допускат незаконни мигранти на своя територия”, разказа бившият директор на „Фронтекс“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Да идват, всеки шебек, който гласува за превръщането ни в НАТОстан, заслужава поне по две брадати сирийски майки в къщата.

    • Приятелю,Привет! Очаква се ГОЛЯМОТО НЕЩО ДА СТАНЕ ДО 2 МЕСЕЦА!Такава ми е информацията.После Ерд ще си вземе своето,а другата част,останалата ще реши Таваришпа! Да те предупредя! Поздрави!

      • Да,натам отиват нещата!Южна България,бог да я прости вече,пак ще се казва Източна Румелия!Щом има заспал народ,нека си понесе последствията.Не че,ми е все едно,но тъй като съм от Северозападнала България,само масово въставане на народа може да ме накара да защитавам Южната ни България.В противен случай,нека ги обрязват,нека им слагат фереджета,нека се молят в джамиите,щом не се надигнат значи искат точно това да се случи!Ръкавицата е хвърлена!

      • Привет Иви!
        За съжаление си чакам и аз турското робство с добитъка около мен. На никой от околните не им пука, дори ако тръгнеш да им обясняваш те гледат с насмешка.
        Единственото положително нещо е, че се опитам да взема с мен към ада, колкото се може повече поробители като ми почукат на вратата.

    • Ако стане,ще ви прибера в Сев.България.Имам къща там.И на Мина съм казала.Държим връзка през сайта.

      • Благодаря ти много Иве!
        Признателен съм за предложението, но според обстоятелствата в момента, май ще си отида заедно с родината ми.
        Не знам как можем да се свържем да обясниш къде и дали мога да се сдобия и аз в съседство с имот?

    • Разбира се, само чакаме да гръмне първата пушка.
      Вече не се връзваме на джендър-протести, хора и ръченици, чакаме клането на еврогейтаци!

      • Когато имаш време.Тел.ми е нон стоп включен.Разбрах какво да търся!Поздрави!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *