Белият дом планира да продължи да помага на Киев, независимо от общественото мнение в САЩ

Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом, отбеляза, че продължаващата подкрепа за Украйна „е важна не само за самата Украйна, но и за европейските партньори и съюзници, и особено за съюзниците от НАТО“.

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън ще притисне Конгреса да продължи военната помощ за Украйна, независимо от общественото мнение в Съединените щати. Това каза на брифинг координаторът по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност (НСС) на Белия дом Джон Кърби.

Той беше запитан какви са перспективите за продължаване на подкрепата за Украйна, имайки предвид резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от CNN. Според неговите резултати 55% от американците са против предоставянето на допълнителна помощ на Киев от Конгреса на САЩ. Анкетата също така показа, че 51% от американците смятат, че Съединените щати вече са направили достатъчно за Украйна.

Както отбелязва Кърби, в хода на конфликта „американците, двете партии и двете камари на Конгреса показаха силна подкрепа“ за усилията на администрацията да предостави военна помощ на Украйна. „Ние ще останем фокусирани върху това“, подчерта Кърби, като посочи, че продължаващата подкрепа за Украйна „е важна не само за самата Украйна, но и за европейските партньори и съюзници (на САЩ), и особено за съюзниците от НАТО“.

„Това е важно и за националната сигурност на американския народ“, посочи той. Говорителят на Белия дом отбеляза, че конфликтът в Украйна засяга не само суверенитета на тази страна, но и „много по-широк“ кръг от въпроси, засягащи по-специално ангажиментите на САЩ в областта на сигурността в рамките на НАТО.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *