Безумие! Затваряме АЕЦ „Козлодуй“, няма да строим Белене! Брюксел Забранява Атомната Енергетика!

Европарламентът подготвя забрана на ядрената енергетика в ЕС! За това алармира евродепутатът Иво Христов, който е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика. Целта е през следващите години държавите в Европа да преминат в режим 100 % използване на зелена енергия… която обаче е между 8 и 10 пъти по- скъпа от ядрената.

В документа, който вече е подготвен за гласуване от Европарламента, се казва, че „ядрената енергия не е безопасна, не е екологична и не е икономически устойчива“. Всеки разумен човек веднага може да разбере, че и трите твърдения са нагла лъжа! Ядрената енергия е най- евтиният и екологичен източник, познат на науката и е без аналог по тия два показателя. А що се отнася до безопасността – през последните 60 години в целия свят са регистрирани само 3 ядрени инцидента- това са ядрените аварии в Чернобил (Украйна), във Фукушима (Япония) и на „Тримилния“ остров (САЩ през 79 г.). Но и трите инцидента, които периодично се припомнят от „зелената“ пропаганда, са се случили вследствие на груба човешка грешка, а не заради технологичен дефект..

А доколко е безопасна и екологична зелената енергия? Да отклониш река от коритото й, да изсечеш гора за соларен парк или да построиш ВЕИ централи на пътя на миграцията на птиците не е особено екологично, а още по-малко пък безопасно, категоричен е Иво Христов.

Що се отнася до цени – „зелената енергия“ е възможно най- скъпият източник на ток за бита и промишлеността. На фона на свиващата се не само българска, а европейска икономика, на фона на все по-свиващите се доходи на населението, „зеленото“ лоби се опитва да ни с нов огромен разход. И най-нагло ни убеждава, че енергията от ВЕИ- тата щяла да ни струва по-евтино от атомната.

За държавите от Източна Европа, включително България, евтината енергия от АЕЦ е единственият шанс да имат икономики, категоричен е Иво Христов. Но и на запад няма да цъфнат и вържат. Интересно е наприме как тежкоиндустриализираната Германия ще запази своята конкурентноспособност на световния пазар. Как ще се противопостави на Китай ако започне да задвижва машините със скъпа зелена енергия. Защото която и да е икономика, без евтин ток – загива!

Иво Христов

За да бъде приета в ЕС, България затвори четири реактора в Козлодуй, което беше тежък удар както за промишлеността, така и за бита. Токът скочи тройно, защото останахме на тази, която произвеждат ТЕЦ-овете. После стана ясно, че затваренято на тези реактори не е било задължително и натискът да го направим не е дошъл точно от ЕС. Така или иначе, ние почти доброволно се лишихме от евтините си енергийни мощности и от какъвто и да е шанс за бурно икономическо развитие.

За изграждане на зелена супер сила, се обяви новият шеф на ЕК Урсула фон дер Лайен. Така че можем да очакваме, че подобни налудничави резолюции като тази за забраната на АЕЦ тепърва престоят. Интересно как ще реагират на тях най- големите икономики – Франция и Германия, които все още разчитат основно на атомна електроенергия за своите промишлени мощности.

На фона на задаваща се рецесия и все по-голямо свиване на икономиката на ЕС да се говори за забрана на най- евтиния и екологично чист източник на ток, за сметка на най- скъпия, е пълно безумие. Обяснението е едно: ВЕИ- тата в огромната си част са частна собственост и целта е да бъдат издигнати в монополно положение (за сметка на АЕЦ, които винаги са държавни). Тия нови закони в ЕС идват от глобалисткото неолиберално лоби, което се стреми да наложи олигопол – безмерно обогатяване на малък процент хора на гърба на стотиците милиони обедняващи. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Брюксел! Брюксел… ЕС? Време е всеки българин да проумее, че това е специално създадена мафиотска структура, за да ни погълне. Факт, че ни докара до просешка тояга и ако продължава да ни бърка там, където не му е работа, скоро и тояга няма да имаме. Затова – изходът е час по-скоро ВЪН от ЕС и НАТО! И много поздрави на пияндурника-ишиас!

  2. САМО РАЗСТРЕЛ НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИОТИ ПОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ КОИТО ВОДЯТ БЪЛГАРИЯ КЪМ АДА Е СПАСЕНИЕТО СЪБУДИ СЕ ОПРОСТАЧЕН ЦИГАНИЗИРАН ОВЧИ НАРОДЕ ИЗЛЕЗ И НЕ СПИРАЙ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ ЕС И НАТО ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е САМО С БРАТУШКИТЕ

  3. Гледайте в тубата интервютата на проф. Игор Остряков, последното е от 22.11.2019г по Днень ТВ и много работи ще ви се изяснят. Мърдаме все още в тигана…

  4. Смятам, че България трябва бързо да минава на швейцарски вариант армия, като се готви за война с всякакви банди нашественици. Ако искаме да оцелеем като племе, забраната за огнестрелно оръжие трябва веднага да падне, а в населените пунктове да се създават складове на отрядите за самоотбрана с по-тежко въоръжение и боеприпаси. Дедите ни са били военизирано племе и така са оцелели. Опитът от Сирия трябва да се изучава, а генераторите и горивото да се водят на строг отчет. Смятайте ме за лудият Макс, но понякога фантастиката е вик за предупреждение.

  5. БЪЛГАРИЯ УМИРА ВСЕКИ ДЕН ДОКАТО ДИШАТ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ

  6. Безспоно атомната енергетика е най евтината и най екологично чиста, обаче и тя има свои недостатъци:
    1. Не всички страни имат запаси на уран и трябва да го внасят, а той струва скъпо. 2.Тези които го имат, напр. България със затворените си мини в Бухово и Корило, нямат инсталации за неговото обогатяване. 4. Самото оборудване на АИЦ е много скъпо, съпоставимо с цената на американските Ф-16.
    5. Най-големия недостатък на АЕЦ е съхраняването и утилизиране на радиоактивни отпадъци. Впрочем американците намериха цаката и за тях – при бомбардирането на Югославия те използваха бомби от радиоактивни отпадаци.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *