Безумие! ГЕРБ подаряват на САЩ Военна база на Черно море! България става основна мишена за Ядрен Удар!

САЩ натискат България да им даде за безвъзмездно ползване своя военноморска база. Янките са се прицелили в най-голямата българска черноморска база – Атия край Бургас, където възнамеряват да изградят постоянен координационен център на силите на НАТО в региона. Като за целта ползват услугите на най- ревностния си лобист в правителството на Борисов – Цветан Цветанов.

Не е тайна, че между лидера на ГЕРБ и мъжката му секретарка има напрежение, породено от сблъсъка на американските и руските интереси у нас. Повече от година, обичащият молитвени закуски Цветанов се вихри като най- яростният ястреб и блюстител за зачитането на американския национален интерес у нас.

Припомняме, че миналата година вторият в ГЕРБ влезе в остър конфликт с шефа си Борисов по въпроса за експулсирането на руски дипломати. И до ден днешен Цветанов най-неадекватно продължава да настоява България да изгони руски дипломати… че така да докажела евроатлантическата си лоялност. А Борисов е категорично против, тъй като очевидно не желае да се конфронтира с Русия, която е топ инвеститор в българската икономика.

Американският натиск върху България стартира след присъединяването на Крим към РФ. Този акт доведе до разрив в отношенията между Русия и Запада. И САЩ решиха да обримчат границите на Русия с още натовски военни бази. Така на Борисов му се наложи на няколко пъти да отхвърля „предложения“ за увеличаване военното присъствие на НАТО и САЩ по черноморското крайбрежие на България.

„Аз искам в Черно море да виждам яхти и туристи- мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати“, заяви Борисов в началото на миналата година. Според него, България изпълнява всичките си ангажименти към НАТО и това е напълно достатъчно, за да се покаже като лоялен партньор. В същото време, страната ни не може да си позволи да загуби руските туристи, които са най- много, а и най-платежоспособни. Ерчеше се Борисов с фрази от чужбина, предназначени само за вътрешно-българска консумация- да си каже русофилският ни народец, че все пак премиерът му е национално отговорен мъж, а не американско мекере.

След Конференцията по сигурността в Мюнхен, която се проведе преди дни, обаче Борисово видимо се притесни. И ето какво коментира: „Много съм тревожен. Чувам, че Черно море става важно стратегическо място. Усещам, че районът ни, вследствие на конфликта Русия- Украйна, никак… никак няма да е спокоен“.
А Цветанов, непосредствено след Молитвената си закуска във Вашингтон, директно заяви, че на Русия трябва да й се покаже, че Черно море не е нейна собственост.

По време на същата тази американска закуска, Цветанов се срещна с баш ястребите от Атлантическия съвет, сред които и Збигнев Бжежински. С които обсъдили въпроса за засилване присъствието на НАТО в Черно море (в частност – България) и подобряване координацията между съюзниците на НАТО в региона.

А на Конференцията по сигурността в Мюнхен, Цветан Цветанов отново проведе срещи, свързани със засилване на присъствието на НАТО в Черно море в отговор на руската заплаха.

Очевидно е, че Борисов и мъжката му секретарка Цветанов са на коренно различни позиции. Бойко го е шубе да дразни допълнително руските си бизнес партньори, а Цветанов е готов веднага да ни продаде на американците. Но да не се заблуждаваме – ако американците притиснат Борисов, а те имат достатъчно компромати от тъмното му минало, които да използват за целта, той ще клекне, ще запълзи и заскимти в нозете им… и ще им даде която база поискат. Не само желаната в момента от тях „Атия“, но и всяка друга.

За да се стигне до изпълнение на тези американски намерения обаче, първо трябва да се промени статута на Черно море. Тъй като е вътрешноконтинентално, корабите на държави, които нямат пряк излаз, могат да пребивават в него най- много за 21 дни. Това беше и основната цел на украинската провокация в Керченския пролив отпреди два месеца- да се създаде прецедент, който да даде основание на американците да отменят това международно правило… и да напълнят България и Румъния със свои бази, чрез които да блокират Черно море за руското корабоплаване. Но номерът засега не минава. Но и докога не е ясно. Skandalno.net

Надя Колева,  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Да,за съжаление всико описано по горе е вярно.Такива са ни продажните политици,от освобождението от турско та чак до сега.

  2. Най-противните муцуни в Бг са Цвъки с кривата глава, вечно ухиленият Чехльо и Пасито Червея. Рано или късно тия отпадъци ще си получат заслуженото.

  3. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГРЪМНЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ЗА ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ

  4. На вниманието на Надя Колева писала горната статия:

    Наденце, мила, статията ти е интересна и казва верни неща само, че има една малка подробност-няма как Цв.Цв. а.к.а. Цвинокио да се е срещал наскоро със Збигнев Бжежински, освен ако не е измислена някаква нова технология за телепортация oт този на „онзи“ свят с обратно връщане!Збигнев Бжежински не е между живите от почти 2(две) години!

    • На български няма съкращение а.к.а. Има подобно съкращение на английски, което се изпизва a.k.a. и означава „известен също така като“. На български има глагол ака, който е синоним на сере.

  5. Защо няма дата на публикацията?Може да е от преди години и ние се връзваме,ядосваме.Щом споменават Бжежински,лека му пръст,значи или са неосведомени,или е от преди 2-3 г!

  6. Наде, това е приказка за доброто и лощото ченге. И д вамата са ченгета, в смисъл и двамата са маскари, 5това е достатъчно. Ако ви слушам без да знам фактите, човек ще помисли какъм гениален, човеко- и миролюбив имаме премиер и колко е отвратетелен сивия му кардинал.

    До Скандално, настоятелно препоръчвам на редакцията всяка ваша статия да има дата за да се избегне както, със Збигнев Бжежински.

  7. Наде, това е приказка за доброто и лощото ченге. И д вамата са ченгета, в смисъл и двамата са маскари, 5това е достатъчно. Ако ви слушам без да знам фактите, човек ще помисли какъм гениален, човеко- и миролюбив имаме премиер и колко е отвратетелен сивия му кардинал.

    До Скандално, настоятелно препоръчвам на редакцията всяка ваша статия да има дата за да се избегне конфуз както, със Збигнев Бжежински.

  8. Аз съм съгласен за Атия. Да не се забравя, че във Варна има военен завод за ремонт на руски военни кораби – може пък да им хареса на дъвките и да си го вземат. Тази атлантическа промяна ще направи България първа по време и важност цел на руските балистични ракети – една стига за вксички. Така ще се отървем бързо, бързо. Които останат живи да търсят помощ при Ердоган – сдамо той още не ни се е разсърдил!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *