Бачковският Манастир Затваря, натрупал 20 000 лева сметка за ток

Първи манастир у нас въвежда режим на тока. Бачковският манастир e със сметка от 20 000 лева за месец януари.

Причината за колосалната сума е решението на глобалистките проамерикански власти църквите и манастирите у нас да плащат промишлен ток. Тоест – правителството третира православната обител като производствено предприятие. Светият Синод поиска с декларация до Комисията по енергийно и водно регулиране да им се позволи да плащат ток като битови потребители. Оттам са им отговорили, че към настоящия момент няма законова възможност църквите и манастирите да минат на битов ток.

Оттук нататък монасите ще пестят като реално почти затварят манастира – централният храм няма да се ползва, външни посетители няма да се допускат.

„На първо място спряхме посрещането на поклонници в Светата обител, тъй като голяма част от тези помещения няма как да ги отопляваме. Богослужението в централния храм беше прекратено и службите се водят в един от параклисите.”, обясни епископ Сионий, игумен на Бачковския и Троянския манастир.

„Една трета от канцелариите са затворени, а служителите сме събрали по трима-четирима в стая. Социалният дом е напълно затворен. Кухнята също беше ограничена и премина на газ. Генералното решение, според мен, е напълно законово допустимо. Ние искаме токът за храмовете и манастирите да бъде ток за битови нужди, а не за промишлени”, заяви епископ Сионий.

Това рестриктивно решение на правителството не е никак случайно. То е част от глобалисткия евроатлантически план за ликвидация на религиите и техните институции. В планираният от Вашингтон нов неолиберален световен ред няма място за традиционни религии като православието, които не се отказват от схващанията си, че семейството е основна клетка на народното тяло, че хомосексуализмът е грях, а половете са само два – мъжки и женски. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. Посещавам Бачковския монастир редовно.Решението църквите и монастирите да се третират като производствени предприятие е скандална ЛУДОСТ, лишена от грам разум логика.Прикритата мисъл е разбира се унищожаването на църквите, което е абсолютно под диктат. И каквъв позор, църквата да се моли да се спре този кретенизъм. Това е елемент от убийството на цялата ни държава, досущ както съсипаха и Украина.Дерзайте роби, радвайте се на този колониален диктат, на мерака да ни вкарат в кланницата, т.е. в Еврозоната и в Шенген, да останем без ток и бензин досущ като хората в Сирия, и без война и да сме щастливи с т.н евроатлантически ценности гарнирани с продукти от насекоми.

    • Добре, не Ви ли направи впечатление, че манастирът не се държи като духовна обител, а точно като бизнес обект? Скандалният ми опит с това място, дори не искам да го споделям, но там няма нищо безплатно, освен водата в чучурите

  2. ЧЕКМЕДЖАН да плати сметката,с откраднатите пари на народа!

  3. А ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ПЛАЩАТ НАЕМ ЗА БАЗИТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ ??? ЕДИНСТВЕНО В НАШАТА СТРАНА НЕ ПЛАЩАТ ЗА БАЗИТЕ СИ !!!!!!!!!!

  4. Манастирът работеше, и по времето на „кървавият“ комунизъм, без пари да плаща, или за някаква символчна сума!!!Та така,само за информация, на младите де!!!Да живее, „ДЕМОКРАЦИЯТА“!!!

  5. Абе Иване пиле мамино, какво безплатно търсиш в един манастир.Свещите ли искаш да са безплатни, щото и те не са задължителни, но в храма трябва да е светло и топло докато общуваш с душата си.Като не могат да платят тока си само,с какво да се хранят монасите. Понякога има преспиващи туристи, а цените им нямат нищо общо с хотелските. Засрами се БЕЗБОЖНИКО.

    • Безродниците най-обичат да плюят черквата и християнството и за това трябва да им се правят подаръци и да им се дава достъп до Бог без пари….
      Аз също често ходя и освен за свещичка не са ми искали да пращам, че съм православен….. но може би хайвана иска като при сананиското католичество, като дадеш 20 стинки да ти опрощават греховете срещу народа и родината ти. Честно казано най не разбирам плюещите по БПЦ, най-малко на кирилица. Къде по-добре щеше да е за тях сега с фесове да дращят на латинеца, докато се дупят под минаретата….

    • Няма по-голямо безбожие от това да отъждествяваш Бог с Църквата. Ако не знаете, в момента БПЦ служи на държавата и духовно в нея е само, когато става течение. По принцип говоря за заплащане при кръщене, опело и куп дейности около тях. Ако за някого това е работа, той трябва и данъци да плаща за нея, а ако е духовна дейност, ще се отчете, когато се яви пред Него! Тези вопли за тока са юдови сълзи!
      Малкото хунвейбинче, ти хабер си нямаш от духовност, не се намесвай в темата!

      • Всеки необразован турбоцървул, трябва когато е стъпил върху земя на която са отрязани най-много глави в човешката история, за да се нарича тя българска, да намали хъсът с който се кланя на западните си господари, защото много от тези уроди минават границите на здравия разум, на които дори смъртното наказание е малко.Не могат да ми дават оценки някакви си пълни безродници с турско самосъзнание. Подобна паплач е затрила хиляди умни и истински българи още по време и на турското робство и заслужава единствено евтаназия.

  6. Иване,за каквото и да става въпрос, Бачковският манастир, затваря врати, ЗАТВАРЯ ВРАТИ, СЕГА, СЕГА НЕ ПРЕЗ КОМУНИЗЪМЪЪЪЪ, ти аджеба разбираш ли, какво става и за какво иде реч и !?!

    • Разбирам, за какво иде реч, за изнудване. Селската църква ако затвори, не е проблем, проблем е, когато Бачковският манастир затвори. Там какви опашки стават, хората да дарят и точно там не достига. Също като ОСТАНАЛИТЕ БИЗНЕСМЕНИ, рев до небесата, но там е Той и вижда.

  7. Не Иване, не си прав!?! Иде реч за това, че при комунизма, държавата плащаше сметките на манастира, както е на всякъде по света, а сега демокрацията го затваря!?! И още нещо, Той всичко вижда, но ми се струва, че само понякога!?!

    • При комунизма държавата плащаше тока на манастира, но му беше отнела цялата собственост. Не защитавам „демокрацията“, но ако държавата плаща сметките на манастира, някой друг ще остане ощетен. Политиците от своето канче няма да отсипят, ще пестят от чинийката на фукарата. Лошото е, че когато той, бедният и ограбен човек потърси Бог, няма да го намери в манастира. От Негово име нямам право да коментирам, дали вижда или не, но вярвам в Неговата справедливост.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *