Байдън: Страните от Триморския формат са предна отбранителна линия на НАТО

9-те страни от Триморския формат са предна отбранителна линия на НАТО, заяви днес президентът на САЩ Джо Байдън на среща на високо равнище на държавите от Букурещката деветка във Варшава. На срещата бе привикан и българския президент Румен Радев. „Вие сте предна линия на нашата колективна отбрана“, каза Байдън.

Преди разговорите си с лидерите на 9-те източноевропейски държави от формата „Триморие“, сред които е и България, Байдън заяви, че САЩ ще защитават „буквално всеки сантиметър от НАТО“. По думите му, държавите от „Триморие“ са „фронтовата линия“ на колективната отбрана на НАТО, както и „на всички свободни и демократични страни в Европа и по света“.

Байдън заяви, че САЩ многократно са се активизирали, за да предоставят критична помощ за сигурността на Украйна и са оказали критична подкрепа за „буквално милиони“ бежанци.

Преди срещата във Варшава Джо Байдън заяви още, че решението на Русия да прекрати договора за намаляване на ядрените оръжия с Вашингтон СТАРТ е „голяма грешка“.

Букурещката деветка (Б9), познат още и като военния проект „Триморие“, включва група от държави в най-източните части на алианса НАТО, които се намират най-близо до Русия: България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словакия.

Когато бе заченат този формат малкото свободни медии в България коментирахме, че „Триморие“ или както завоалирано го прекръстиха наскоро „Б9“ е американски проект за бъдещата война на НАТО срещу Русия, предвиждащ България да е прифронтова държава… с всички разрушителни и смъртоносни за територията и населението й последствия. Докато президентът евро-атлантическата общност у нас воглаве с американския агент Румен Радев упорито заблуждаваше населението, че проектът е транспортно-икономически. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

26 коментара

  1. Байдън,, страните и народите са погребани заради нас
    ФАШИСТИТЕ.

  2. Честито на излъганите!
    От Радев, мрадев и сие!
    Мъжете да се готвят да мрат на фронта на фащ.
    Пожелателките им жени- да ходят там, също да се наслаждават на пожеланията си за война и изпращане на българските мъже на фронта. Пожелахте-получихте си го.
    Моята роля да ви обяснявам, че всичките до последния ви лъжат-приключи!
    Най-големия предател- да се моли.
    Ако падна аз-пак да се моли лъжливия боклук.
    Няма да се измъкне-лайно мръсно предателско нечувано!
    Един мъж отиде ли на фронта-ще гниеш в ада ти и проклетата ти челяд до девето коляно!
    Знаеш кой си-дяволско изчадие. Моли се!

    • Опитваш се да мотивираш някой ли?
      Според мен мотивацията не е достатъчно условие за успех. Ей на, невестулката Херо и байГън мотивираха канадското цигане Кирето и кво излезе? Имахме си мотивиран идиот за премиерин.

      • Вече и аз не знам какво се опитвам. Яд ме е. На цялото импотентно безсилно страхливо племе. Повече ме е яд за децата.
        И за предците ни- които са проляли кръвта си за джендъри и импотентни страхливци!
        Яд ме е също за единици хора, които се бъхтат и се трепят да направят нещо за идиоти.

    • Народът не е виновен!!! НАРОДЪТ НЕ Е ВИНОВЕН!!! Народът е обезглавен, няма водачи!!! Народ, без водачи е, лесно манипулируемо стадо!!! Един няма да се прежали, като Левски и Ботев, колцина само лаят отстрани като улични псета!!! „Народът неще молитва, иска си Караджата“!!!

  3. Голям плужек се оказа нашият Мунчо. За няколко години този свят се изпълни с лъжци на едро на които би завидял всеки изпечн дрът циганин. Въпросът е че, бай мангал лъже в махалата а тези изроди лъжат цели нации, народи и дори континенти.
    Чуй ме, муньо: Няма да отида да се бия нито за теб, нито за насраният памперс, нито за зеленият наркоман нито за простото киро, нито за онази торба с лайна-тиквата. Имам чест. Обичам си родината и съм признателен че тя все още съществува, благодарение на Русия. Дал съм клетва и когато се наложи- ще я защитавам но няма да се бия за това че щатите поискали това от нашият мухльо, който отиде да ближе вмирисаните стафиди на изперкалият дрът педофил във Варшава.

    • Някак си ми се струваш доста учуден за мунчо зеленият чорап?
      Да не си очаквал от натовски генерал национален предател да се пръкне патриот президент?
      Най-срамно е да чуеш от устата на офицер /генерал, че НАТО ще ни пази! Това означава, че вече си предал земята, народа, армията, държавата и се моли друг да му свърши работата!

  4. Още преди няколко месеца Ви подсказвах,какво ще стане?Сега,уверихте ли се? Продажници,Предатели,Мършари!Айде,плюйте ме,но това е положението!Народа,Населението,Офцете,или както искате го наречете,Отново спи! Реакция?Никаква! На фронта,ще се Усвестят!

    • Аз започнах да се учудвам и на умните хора като теб. Не разбрахте ли, че народа български е останал 100-200 000, всичко останало е урод, безродник, предател ……. много групи и по много паплач.
      Тези не очаквай да се събудят и разберат. Част от тях ще получат прозрение, при катаклизъм, глад или война….. ние сме общество от нихилисти.

      • И това не е „самозищитна“ реакция на населението, а се постигна благодарение на медиите и НПО-обучението в училищата ни.
        Няма как цял живот да живееш по законите на сатаната и да очакваш Бог да те спаси. Който е налазил яко в лайната…….. там ще си остане.

      • Знам,ще сме малко.А другите къде са?И утре ние,малкото,ще трябва да защитаваме и дундуркаме и останалите!И защо?!Да се оправят многознайкивците!

      • Леко ще те оспоря. И при катаклизъм няма да се събудят. Гаранция. Изобщо няма да разберат какво им се случва- ще се качат на вагоните за фронта, ще си направят селфи за фейса с униформите и преди да се усетят- ще са размазани от някоя ракета- но със селфи за фейса.

      • Затова- да се оправят. България за българите. Ще създадем българска общност. Без предатели и продатели. С желязна дисциплина и Крумови закони.
        Но българска.
        Откраднал- рязане на ръката.
        Лъгал- рязане на езика.
        Не работил-няма да яде.
        Избягал- няма да се връща. Отнемане на гражданство.
        Убил-на бесилката.
        По-добре половин милион българи, отколкото 6 млн. предатели.
        И не се шегувам-мислете и да го правим.

      • Може и да си права, все пак съм оптимист и ми се ще на част от дебилите де им светне лампичката.

  5. Сър,не сте прав! Едно нещо,или го има,или го няма!Всичко е въпрос на възпитание възприятие,на род,родина!Ако ти не поддаваш,няма как някой да ти вмени кое какво е!Така че,да не търсим оправдание!

    • Според мен се създава в семейство, училище, литература, медии …… Как от чисти българи успяха да направят румънска нация, сръбска нация, гръцка нация, че дори и мЪкидонска….. ;)
      Сега обаче като се тупаме в гърдите като маймуни какви велики европейци сме, за 33 години от българските момчета създадоха толерантни педали, а о българските момиченца пластмасови кукли за сексуални удоволствия на негри.

  6. Нека ни мобилизират, нека ни дадат оръжие, па да видим на къде ще бъде насо1ено, От това ги е страх управляващите у нас.

  7. Ами какво да коментирам. Българите са жадни за пари, апартаменти и лукс. Затова тръгнаха да слугуват в чужбина, да се замогнат. Скоро имах полемика с една гастарбайтерка която ме нарече нещастница защото съм останала тук. А тя била купила три апартамента с парите изкарани навън. Как хора с такова мислене ще тръгнат да направят нещо за Родината. чудя се дали апартаментите могат да бъдат занесени в отвъдното.

  8. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕ БЪРЗО ЗАБРАВИ ЧЕ ВЪПРЕКИ ПАНДЕМИЯТА НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ МУНЧО – КЛЕПОУШКО АГЕНТ НА ЦРУ СИ СЧУПИ МАДУРИТЕ ДА ОГЛАВИ ПРОЕКТА ТРИМОРИЕ ДРАСКА БЪЛГАРИЯ ДА Е ДОМАКИН НА ПРОЕКТА ИЗЛЪГА НАРОДА ЧЕ Е ТЕХНИЧЕСКО ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОЕКТ НО ЦЕЛИЯ СВЯТ НЕ ЧУ БЪЛГАРИЯ ДА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ТОЗИ ПРОЕКТ НИТО СРЕЩУ ИЗПРАЩАНЕТО НА ОРЪЖИЕ ЗА БАНДЕРЛАНДИЯ ДОСЕГА ПРЕДАТЕЛЯ радев ТРЯБВАШЕ ДА Е ПОКОЙНИК ЗАЕДНО С ПОТОМСТВОТО СИ И ВСИЧКИ ФАШИСТИ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ СЪБУДИ СЕ ОВЧА РАЯ ОПРОСТАЧЕНА ЦИГАНИЗИРАНА БЕЗ НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ ЧОВЕШКА 6 МИЛИОНА ДЕБИЛИ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ВИ ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ В УКРАЙНА НАРКОМАНИ ПЕДЕРАСИ МЪРШИ

  9. Кухи думи, които вместо да ободряват и наливат някаква гордост у нас ост-европейците, ни показват в прав текст, за какво сме определени и предназначени. Че ние сме тия, които трябва да полагат кокали за да бранят запада, преди той да помисли да се брани сам. Второ качество европейци сте, не сте от нас, нямате никакво значение за нас и ще ви употребим без да се колебаем – това ни казват. Това ли е новият голям брат и ортаците му от запад? Кое му е братското в това да изгорим първи за да поживее братът малко по-дълго? Този изкуфял дъртак даже не се е замислил каква безочлива откровеност е изрекъл по отношение на тези, които примамиха с бананчета след соца.

  10. Интересно ми е защо никой не задава един много важен въпрос около това посещение на Байдън. Байдън е пристигнал във Варшава след няколкочасово пътуване с влак от Киев. Най-напред е кацнал в Киев, където е ободрил и повдигнал духа на киевската хунта, обещал им е, че САЩ няма да позволят на Русия да победи. Та много важният въпрос е ЗАЩО РУСИЯ ПОЗВОЛИ ТОВА ПОСЕЩЕНИЕ. Защо Русия позволи на Байдън да си разиграва коня в Киев. Нали на всички е ясно, че това посещение е станало възможно след като са получени гаранции от руска страна, че дъртия гъз няма да пострада. Не помня да съм чела в историческите хроники Сталин да е позволявал на Хитлер или Мусолини нещо такова и изобщо да се е договарял с тях.

    • Още ли не си разбрал, че тази война е ШАХМАТНА ИГРА, с две царици – Зеленски и Путин. Кукли на конци, а кой им дърпа конците – световната ционистка мафия.

  11. И още нещо важно:
    “ Дълбоката Държава подготвя Европа и някои европейски народи, включително България, за следващите дози пушечно месо. ЕС, който се управлява от подобни мъпети на либерал-глобализма, подписа поредния документ за УСИЛВАНЕ ПОМОЩТА ЗА КИЕВ ВЪВ ВОЕННИ ИЗРАЖЕНИЯ. Не само пари, но и оръжие, за човешки сили все още не са казали открито, но се готвят да го обявят. Полша и България са сигурни в превръщането им в източници за месо за месомелачката.
    Да, вярно е, планът на ДД за тази година е включването на други държави в тази напълно безсмислена война, от която обаче световния „таен“ елит има въпиюща нужда, за да прикрива срива на света. Само хората могат да се противопоставят на това безумие, правителствата участват, и нашето участва. Повтарям, планът, след като се унищожи украинската армия, е да се включат други армии на народи от Европа. „

    • Някой си, както от години твърдя, ОТАН е създадено за да избие православните, но все още никой не му се вЕрва!

  12. И още, лично от Клаус Шваб “
    „Поне 4 милиарда безполезни консуматори ще бъдат елиминрани до 2050 чрез локални войни, организирани епидемии от фатални бързоразвиващи се болести и глад. Енергията, храната и вода ще бъдат ограничени до минимум за не-елита, започвайки с бялото население на Западна Европа и Северна Америка и разпространявайки се и при други раси. Населението на Канада, Западна Европа и САЩ ще бъде погубено по-бързо от това в другите континенти, докато броят достигне 1 милиард, от които 500 милиона ще са китайци и японци, защото са свикнали да се подчиняват на властта без въпроси“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *