Архиепископ Карло Вигано: Русия защитава света от Антихриста

Бившият апостолски нунций на Ватикана в Съединените щати, архиепископ Карло Вигано, в специално изявление за руско-украинските отношения, обвини Запада, че е спонсорирал преврата в Киев през 2014 г. с цел разширяване на НАТО на изток и отприщване на война в Украйна. Вигано също изрази загриженост, че милиони човешки животи на планетата зависят от решения, взети от така наречения световен елит, който не е отговорен пред никое правителство и не признава нечии интереси, освен своите.

АРХИЕПИСКОП КАРЛО ВИГАНО

Вигано нарече Русия Трети Рим, който се противопоставя на новия световен ред, основан на господството на нерелигиозния Запад.

Бившият нунций отбеляза, че западната преса е пълна с лъжи и крие масовите прояви на неонацизъм в Украйна и престъпните решения на администрацията на Зеленски по отношение на Донецк, Луганск и Крим. Западните демокрации потискат свободата на словото, за да не излязат чудовищни неудобни истини. Докато католическата църква е отслабена от рухването на християнските ценности в Европа и САЩ, православна Русия може да спаси света.

„Може би Провидението е предопределило Москва, като Трети Рим, да поеме ролята на катехон, есхатологична бариера по пътя на Антихриста“, каза архиепископът. Катехон (на гръцки „сдържане“) е богословски термин, обозначаващ състояние, надарено с духовната мисия да пречиства вярата и да я защитава от злото.

„САЩ и европейските страни не трябва да маргинализират Русия, те трябва да сключат съюз с нея не само за възстановяване на търговията в името на общото благополучие, но и в името на възстановяването на християнската цивилизация – единствената, способна да спаси света от глобалистично техническо-медицинско трансхуманистично чудовище. Защото тъкмо срещу това е голямата битка на Русия в момента. А Западът вместо да воюва с нея, трябва да се разкая и да я подкрепи.“, заключи Вигано.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Еййй в тази крепост на лъжи и разврат имало и умни и мислещи хора,които имат смелостта да кажат истината за събитията в света от 100г насам!

  2. Aphiepiskop Vigano e mnogo gotin, kazva kakvo misli i ot nishto ne mu puka. Vijte v Internet, toi beshe izpratil 2 otvoreni pisma kam Donald Trump, v koito dava mnogo vajni informatsii za badeshteto na sveta. Dano ne sa verni, zashtoto spored nego to e mnogo mrachno, a arhiepiskop Vigano si sluji s fakti. Toi ne tsitira bibliata ili niakakvi shamanski prognozi. Mnogo e gotin Carlo Vigano i ne mu puka ot nikogo.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *