Андрей Райчев: ГЕРБ се Сгромолясва! Кабинетът „Борисов- 3“ ПАДА! Ето кога ще има ИЗБОРИ:

„Работата на опозицията е да събаря правителството. Още повече че го смята за корумпирано. Президентът Радев е избран от опозицията, и той смята, че кабинетът“Борисов-3″ трябва да си ходи. Естествено, че от висотата на внушителния си 60-процентов рейтинг, изправен срещу управление с едва 20% подкрепа, Радев ще се държи така царствено. И рано или късно, Той ще събори Борисов. Това е сигурно.“ Това заяви Андрей Райчев пред Нова телевизия.

Според мастития ни социолог обаче новото в сегашната ситуация не е, че след европредседателството опозицията се е активизирала още повече. „През всичките 6 месеца на председателството БСП не спря да атакува и дискредитира правителството. Новото е, че в момента ГЕРБ се събарят сами. Защото формацията на Борисов в момента е завладяна от страховито вътрешно напрежение.

В това напрежение има една скрита линия – линията Борисов-Цветанов и връзката им със САЩ. Борисов опита да затопли отношенията ни с Русия. А по същото време Цветанов отиде в САЩ, където с приведена глава обеща на вашингтонските си ментори съвсем други неща. Противоречията между Цветанов и Борисов са обективни и източникът им не е в България, а в САЩ. Силно се надявам това все по-натрупващо се напрежение да не избухне в един момент като вулкан, защото това означава България да стане жертва на чужди неща.

Тлее и едно открито напрежение, свързано с кризата в Патриотичния съюз. Без всяко съмнение, Борисов в момента е жертва на шантаж“, заяви Райчев по повод поведението на вицепремиера Валери Симеонов. „Налице е остра вътрешна криза, която не е никак ясно как ще се развие. По-вероятният сценарий са нови избори“, прогнозира Райчев.

Според Райчев вариантите са три: предсрочните избори наесен, заедно с изборите за европарламент или по време на местния вот. „Но изборите вече са много вероятни“, подчерта Райчев.

Социологът коментира и абсурдността на сегашната коалиция между ГЕРБ и Патриотите: „Валери Симеонов се прави на фюрер и се мъчи по смешен начин да влезе в обувките на Орбан. Не си дава сметка колко е нелеп и продължава да го прави пред очите ни.“

„Обединени патриоти е само името на парламентарната им група. Иначе това са три много различни една от друга политически партии… които така и не предприеха никакви стъпки за обединение помежду си. И съвсем никакви – за обединение на народа. В този смисъл управляващата коалиция е „три плюс едно“. Три различни партии + силно компрометираната ГЕРБ. След 2 месеца влизаме в кампанията за европейски парламент. И всяка една от тези три партии ще се опита да минимизира щетите от подкрепата си за това провалило се управление“, коментира социологът Антоний Гълъбов. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *