Англосаксите воюват срещу Русия, за да Унищожат Европа

Онези европейци, които след дългото неолиберално облъчване все още не са загубили способността си да мислят, вече започнаха да проумяват, че основната цел и жертва на организирания от англосаксонците конфликт в Украйна не е Русия, а Европа.

Русия, след като спря да плаща кръвен данък на глобалистката американска Орда с природните си ресурси, съвсем скоро ще е процъфтяваща държава. А ще се срине в бедност. До една година Европа ще загуби 60 % от индустрията си, вътрешната си стабилност и глобалните си политически амбиции, а редица страни ще напуснат Европейския съюз. Икономиката и стандартът на живот на европейците ще се срине за десетилетия напред, защото всичко това се подхранваше от евтините руски енергийни ресурси.

Именно Обединена Европа, а не Русия, която все още не е станала истински конкурент на Запада, беше главният таен враг на Съединените щати. Особено от момента, в който Европейския съюз изпревари Америка както по население, така и по общ БВП.

Да, разбира се, свикнали сме да говорим за САЩ и ЕС като за „Солидарния Запад“. Но драматичният БРЕКЗИТ и трансатлантическите санкционни войни между САЩ и ЕС по времето на Тръмп, а сега и създаденият от САЩ и Великобритания военен съюз AUKUS без участието на Европа, ясно показаха, че всъщност има два „Запада“ и че дуото Съединени щати-Великобритания счита за непосредствена заплаха за себе си не Русия, а Обединена Европа. Европейският съюз беше особено опасен и защото беше нещо като „свой“.

Вярно е че ЕС беше създаден от американците и бе изцяло контролиран от тях, но това беше във времената на тотална англосаксонска икономическа, индустриална и финансова доминация върху света. Времената обаче се промениха, САЩ и Великобритания вече имат мощни конкуренти като Китай, Русия, Индия и Бразилия – БРИКС и ШОС, които отхапват все по-голям дял от световната икономика и оставят все по-малко за англосаксите. Които вече пък не желаят да делят остатъците с доскорошните си партньори от ЕС. Затова такъв инструмент като ЕС на САЩ и Англия вече не им е нужен. А няма как и да го задържат, при положение, че икономиката му е напълно зависима от енергийните ресурси на набиращия все по-голяма сила основен американски враг Русия.

И англо-саксите стартираха операция, с която да премахнат основния си конкурент в неолибералната доктрина – ЕС. С присъщия им геополитически размах и прекомерни амбиции, англосаксите умело заигравайки се с вечните страхове на европейците от Голямата руска мечка и работейки с емоции, а не с логика, разиграха такъв кадрил, че Брюксел и останалите европейски столици въобще да не заподозрат какво се случва.

Откровено слаба, ако не и просто безполезна, упоена от блажени неолиберални псевдоценности, политиката на съвременна Европа предостави на американците и британците уникална възможност да реализират циничните си планове.

Нови „протоколи“: два смъртоносни удара на англосаксонците в Европа

Всички тайни един ден биват разкривани. Онзи ден шведският вестник Nya Dagbladet публикува таен меморандум от януари 2022 г. относно стратегията, разработена от корпорацията RAND, тясно свързана с Пентагона и управляващите кръгове на САЩ. RAND е онзи мозъчен тръст, който разработи плана, който някога успешно „погреба“ СССР . И въпреки че корпорацията отрича автентичността на днешния документ, истинността му се потвърждава от събитията, които през последните няколко месеца се разиграват пред очите ни.

Квинтесенцията на планираното от американците европейско „погребение“ е следното: Жизнено необходимо е да се унищожи икономиката на ЕС, като Европа се въвлече във войната в Украйна, организирана от Вашингтон и Лондон с участието на техните източноевропейски васали.

„Единственият възможен начин Германия да бъде спряна да използва руски енергоносители, е като се въвлекат и двете страни във военен конфликт на територията на Украйна. Нашите продължаващи провокативни действия в тази страна неизбежно ще доведат до военен отговор от страна на Русия“, казват американците от RAND.

„Това би ни позволило да представим Русия като агресивната страна и след това да приложим срещу нея целия пакет от санкции, който вече е изготвен“, пише в документа.

Ключовият удар, както виждаме, е нанесен върху Германия – основният двигател и спонсор на ЕС и втората по износ икономика в света след Китай. Втората най-важна цел е да се разруши все по-плътното сътрудничество между Федерална република Германия и Франция, които съставляват ядрото на Европейския съюз, неговия икономически и ядрен щит.

Отслабването и дори крахът на общоевропейския проект след успешното реализиране на тези две цели е гарантирано. Във всеки случай ЕС ще престане да бъде икономически и политически конкурент на САЩ. Колапсът на европейската индустрия, растящата безработица и очакваната миграцията на останалите без работа образовани европейски специалисти през океана ще помогнат на САЩ да вдигнат своя БВП с между 7 и 9 трилиона долара, прогнозира документът.

И това е точно предвидено: Свидетели сме на това, че процесът на бягство на специалисти от Европа към англосаксонските страни, бягащи от несигурността, нестабилността и нарастващите производствени разходи, вече е в разгара си и продължава да набира скорост.

Авторите на меморандума посочват като главни поддръжници на САЩ със сериозна роля в осъществяването на този коварен план – „зелените“ екологични партии и движения. Използвайки внушаемостта и глупостта на хихикащото европейско население, американците доведоха на власт контролирани от тях „зелени“ партии в редица европейски страни .

„Зелената“ пета колона на САЩ в Европа

Основната сила вътре в Европа, която помага на англосаксонците в нейното унищожение, според „изтеклия“ документ са именно „зелените“.

„Германското движение за опазване на околната среда е силно догматично, ако не и фанатично движение, което улеснява задачата ни да го подтикнем да руши немската индустрия с екологични цели, пренебрегвайки икономическите аргументи“, се посочва в документа.

Като примери за самоубийствени политици, на които САЩ трябва да заложат и да им помогнат да растат в държавната йерархия, се посочват настоящият германски външен министър Аналена Бербок и вицеканцлерът, министър на икономиката и опазването на климата Роберт Хабек, които като бивши спортисти и писатели не разбират нищо нито от политика, нито от икономика.

Според провокаторите от RAND Corporation, е необходимо много бързо да се формира в контролираните от САЩ световни медии „образа на агресивната война на Путин – а Зелените в Европа бързо да се преформатират в пламенни и твърди поддръжници на санкциите и „партии на войната“ срещу Русия.

„Това ще позволи безпрепятственото налагане на антируски санкции, които ще деградират самата Европа“, аргументират се авторите на меморандума за „погребението на Европа“.

Щетите от конфликта ще бъдат „катастрофални“, нормализацията на отношенията между Русия и Германия, която ще загуби икономическата си мощ и възможността да бъде „локомотивът на ЕС“, ще стане невъзможна в бъдеще. Накратко, разделяй и владей, биейки се до последния украинец и обричайки европейците на долнопробен живот. И всичко това – в името на икономическото оцеляване на САЩ.

Кои държави ще осигурят нестабилността на Европа?

Някои читатели може да решат, че този документ от януари, 22 г. е „фалшификат“, също като известните протоколи на мъдреците от Сион. Но дори да е така, пред нас е точното описание на случващото се с Европа днес – „фалшификат“ с най-логичното и точно обяснение на това кой има полза от войната в Украйна и санкциите срещу Русия. Само англосаксонците, и най-вече американците.

САЩ станаха световна сила и най-богатата страна в света след две световни войни, организирани и внимателно подготвени от самите тях със съучастието на британците. Заформиха две световни войни, в които всички участници работеха за тях – и съюзниците им, и временните им врагове.

Във връзка с изместването на центъра на световното икономическо, финансово и технологично развитие към Източна Азия и невъзможността на целия колективен Запад като един отбор да запази досегашната си хегемония над цялата планета, Вашингтон и Лондон подеха хитра игра, за да си осигурят отново възможността да продължат да живеят за чужда сметка, освобождавайки се от ремаркето ЕС с проблемни спътници в лицето на вечно надутите французи и преданите германци, които янките не са спрели да мразят заради старите им грехове, да не говорим пък за клетите бедняци от Източна Европа.

За да направят това, англосаксонците с политиката си в Украйна подготвиха конфликт с Русия – с надеждата да сложат край и на този свой враг – тоест да отстрелят и Русия, и Европа с един куршум.

Започва ера на тектоничните сътресения и промени в световната политика, в която всеки участник има своя собствена роля. Но много от европейските страните все още не разбират какво се случва и продължават по инерция от Студената война да наливат масло в огъня.

И така съюзниците в НАТО Германия и Полша: Поляците поискаха от немците репарации в размер от 1.3 трлн. долара заради нацистките зверства по време на ВСВ. На което германския канцлер Олаф Шолц им отговори, че немците ще платят тази сума, ако Полша се съгласи на преразглеждане на следвоенните граници. (След ВСВ Полша получава като военен подарък почти цяла Източна Прусия). Шолц в публична реч заяви, че „не би искал някои хората да се ровят в историческите книги и да търсят ревизии на несправедливи териториални решения“. В отговор на това безпрецедентно изявление шефът на Бюрото за национална сигурност на Полша Павел Солох каза:

„За да се върне доверието между нашите две държави след тези думи на немския канцлер, той трябва да даде обяснение какво има предвид под „несправедливи териториални решения.“

От немска страна, разбира се, не последва никакво обяснение. Тоест: Сещайте се какво искаме да ви кажем, поляци! В същото време самата Полша вече съвсем официално претендира за значителна част от Западна Украйна, същото правят Унгария и Румъния чрез намеците на нейния екс-външен министър… все държави, от които само Будапеща не се смята за „съюзник“ на Киев. Русия също предявява претенции към значителна, голяма част от Украйна, населена с руснаци.

„Ние сме в изключителна ситуация. И с цялата отговорност заявявам, че Украйна се намира в неестествени за нея граници. Тя трябва да предаде Закарпатието на Унгария, Галиция на Полша, Буковина на Румъния, а Донбас и Крим на Русия. Това са териториите на други държави“, каза наскоро бившият министър на външните работи на Румъния Андрей Марга.

„В резултат Киев може да загуби между една трета и половината от територията си“, призна премиерът на Унгария Виктор Орбан.

Съдейки по намеците от Минск и проведените наскоро белоруски военни учения, Беларус пък претендира за Волин и ще се опита да го окупира, ако полската армия влезе в Украйна. Всичко това обещава на Европа поне няколко години политическа нестабилност, белязана от сериозни военни конфликти. Вероятно е и СВО да прерасне в пълноценна война …

Какво следва от това?

Разбира се, всички кандидати за земите на отчуждена Украйна ще преследват своите национални цели, но в същото време ще правят това, което е от полза за англосаксонците. А онези пък изобщо не се интересуват кой има правото да притежава Лвовска област или Северна Буковина. За тях е важно да има политическа нестабилност, военна заплаха, конфликт между Русия и Европа – така че капиталът, производството и ценните специалисти бързо да се преместят при тях зад океана.

Нищо не се променя – англосаксонците винаги са действали по този начин, принуждавайки чужди страни и цивилизации да им вадят кестените от огъня за своя сметка.

В този случай обаче тази поредна англосаксонска игра е изгодна за Русия: в друга ситуация да си върнем голяма част от Украйна – която е изконно наша руска земя – би било много по-проблематично. Докато сега… След няколко години „незалежната“ фашизирана Украйна ще умори до такава степен всичките си съседи, че те дори с насълзени очи ще започнат да умоляват Русия да реши този проблем. И тя ще го реши по единствения възможен начин: чрез ликвидацията на Украйна.

Сергей Латишев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Англосаксонците са под вещото ръководство на ционистите !!!
    (пиша го,с пълното съзнание,че е животозастрашаващо…)

  2. Преди повече от 100 години един забележителен руски генерал, военен разузнавач и писател – Алексей Ефимович Вандам, считан за бащата на руската геополитика, е казал : „По-лошо от вражда с англосаксите е единствено… приятелството с тях.“ България се „радва“ на това приятелство цели 32 години, че и преди това; ЕС тепърва ще го изпита. Хак му е!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *