Американци плашат: Путин се готви да завземе България!

Vladimir Putin meets with United Russia party leadershipЗападът трябва да е много загрижен, че България, член на НАТО и на ЕС, е една от големите  мишени на руския президент Владимир Путин, пише Гари Макдугъл в The Wall Street Journal.

Макдугъл  цитира думите на президента Росен Плевнелиев, които той казал  на среща с членове на фондацията „Америка за България. Той сравнил скритата агресия на Москва срещу България с „Троянски кон“, с който  Русия ще проникне в НАТО чрез България. Как ще стане това, естествено, президентът не уточнил. Но пък казал, че гравитиращи към Москва коалиции се опитват да управляват страната.

Това  ги улеснява да уговарят международни срещи на организации на НАТО и да засилват влиянието на Путин върху тях.  Това била реалната опасност, изложена чинно от президента Плевнелиев и повторена с подобни думи от други български лидери.

Статията става все по-зловеща в прогнозите си. Социологически проучвания показвали, че българите са раздвоени, когато ги питат дали клонят към Москва или към Запада. Затова Путин имал много причини да гледа към България, която би могъл да превземе без кръвопролития в стил Крим.

В стил пропаганда от Студената война изданието прави откритието, че, повечето българи говорят руски език и  също пишат на кирилица, като руснаците. Освен това се твърди, че „България беше най-лоялният съюзник на Москва във Варшавския договор и в момента много българи изпитват позитивни чувства към бившите си другари от Съветския съюз.“

Наблюдатели в България  видяха ръката на Путин и руските пари зад  опитите на природозащитници да издействат закони, които забраняват сондажите за шистов газ. Което е в ущърб на Америка и в полза на Русия.

Авторът подчертава и  че в България има свързани с Русия олигарси, които се опитват да действат безнаказано в полза на Путин.

У нас никой не приема статията насериозно, но в НАТО вече са се загрижили да не би да ни превземе Путин, а американците вече пращат танкове, пишат възмутени българи във форумите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Хаха! Умрял Путин да завзема България. Егаси смешната пропаганда

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *