Ал. Симов: bТВ, БНТ и Социолозите ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ НАГЛО В ПОЛЗА НА ВЛАСТТА!

Нагласата за промяна у хората е голяма. Не позволявайте на държанките на властта да ви лъжат и плашат. Гласувайте масово и срутището ГЕРБ ще си отиде веднъж и завинаги“, призова журналистът и депутат от БСП.

„Истинският журналист трябва да е в опозиция на властта, това е първото нещо, на което те учат във Факултета по журналистика. За съжаление обаче в България яростта и неудобните въпроси журналистите задават само за представители на опозицията”, довери в предаването „Актуално от деня“ на БСТВ Александър Симов, журналист и депутат от БСП.

Той коментира поведението на bTV във връзка с днешното отворено писмо на БСП, в което партията се опълчи на медията заради тенденциозното отношение на телевизията спрямо Столетницата.

„bTV поръчва социологическо проучване за рейтингите на политиците, излъчват го и се оказва, че Корнелия Нинова липсва – изобщо не са я включили в допитването. Това е нагла, груба и целенасочена манипулация на общественото мнение. Не вярвайте на социологическите проучвания, в България социологията вече е държанка на властта. А 90 % от всички медии са охранените болонки на властта. Най-лошото е, че тези фалшиви социологически проучвания и медийни манипулации сочат нещо много притеснително – явно властта на ГЕРБ се опитва отсега да даде някаква легитимация за фалшификация на резултатите от изборите. Не може след такова безобразно управление и такива грандиозни провали да се опитват да ни кажат, че ГЕРБ е в цветуща форма. И понеже махнали няколко души от партията, си били изчистили образа пред народа. ГЕРБ е само Бойко Борисов, а неговия образ е безкрайно опорочен“, категорично заяви кандидатът за депутат от БСП в ефира на предаването „Актуално от деня“ по БСТВ.

След което даде още примери за тежките манипулации в полза на властта от страна на bТВ и останалите големи телевизии и вестници в страната.

„Прави силно впечатление, особено през последните месеци, в ефира на bТВ и БНТ – във всички техни продукции, БСП е силно неравнопоставена като присъствие спрямо присъствието на управляващите от ГЕРБ и коалиционните им партньори. „Новините, свързани с БСП или се скриват, или се представят в негативна светлина. Във всичките им публицистични предавания отношението към представителите на БСП е тенденциозно, агресивно и некоректно“, подчерта Симов. „Примерите са десетки“, посочи той:

„В предаването „Лице в лице” на 5 февруари т.г. при гостуването на проф. Георги Михайлов на него предварително му се подават едни теми, по които да се подготви (здравеопазване, честни избори, промени в Изборния кодекс и корупция). Същите тия теми обаче са заменени от редакторите на предаването 1 час преди началото му с други, а именно – разследване на ОЛАФ. Нещо повече: в студиото проф. Михайлов се оказва не сам, каквато е предварителната уговорка, а с човек от ГЕРБ – специалист по сменената тема.

В предаването „120 минути” водещата Мария Цънцарова на 28.02.2021 г. представи тенеденциозно данни и невярна информация за отсъствието на депутатите от БСП през изтеклия мандат, която и до ден днешен не е опровергана официално от медията.

Налага се усещането за умишлено неглижиране на опозицията от страна на bTV и БНТ. Когато има гости от БСП, към него няма въпроси, а язвителни изказвания и заключения на водещите. Поведение, което е в ярък контраст с начина по който същите тия водещи разговарят с управляващите и особено с представителите на ГЕРБ. Сутрешните блокове на телевизиите през последните две седмици са превърнати в агитационни предавания за успехите както на властта като цяло, така и на отделни нейни министри. Като паралелно върви линията на тотално уронване престижа и дискредитиране на опозицията чрез манипулативни внушения за нейната работа

Този парламент, както и предните доминирани от ГЕРБ, беше зает единствено с лобистки закони, концесии и трупане на пачки в джобовете на определени хора. Но като полза и коефициент на полезно действие за българските граждани той беше нула.

От една страна имаме премиер, който неспирно обяснява колко добре се справяме в икономически план и как независимо от проблемите и кризите, ние все излизаме на плюс… Но никой не задава въпроса ако е така, защо тогава непрекъснато теглим нови заеми? Мнозинството на ГЕРБ и патриотите превърнаха Парламента в мазна кърпичка, с която сегиз-тогиз си бършат блажните от кражби и рушвети ръце.“

Симов предупреди: „През следващия един месец ни чака една наистина трудна кампания, защото властта държи всички големи медии, социологически агенции, политолози, бизнеси, целият държавен административен ресурс и редица силови средства за рекет и принуда… Но има нещо, което съм длъжен да кажа на нашите зрители. Нагласата за промяна у хората е голяма. Не позволявайте на държанките на властта да ви лъжат и плашат. Гласувайте масово и срутището ГЕРБ ще си отиде веднъж и завинаги“ Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Не гледам български програми по тв! Тези помияри и подлоги денонощно ближат тлъстите задници на властниците и просто отвращават хората! От сутрин до вечер се стелят безсмислени и плитки по съдържание предавания ,които само хабят времето и парите на народа.Ако искате да прочетете истината в забатачена България четете ТУК!ЩЕ винаги преди събитията и логиката ще ви е точна!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *