Алфа Рисърч: ГЕРБ Губят София! Ще има ли предсрочни избори! Виж Тук:

ГЕРБ губят София! Това сочат най- новите проучвания на 4 социологически агенции, сред които и проправителствената „Алфа Рисърч“. Такива са последните данни само две седмици преди местния вот.

За първи път след 10-ти ноември ляв кандидат, в лицето на Мая Манолова, има шанс да спечели в столицата, като победи дългогодишния градоначалник Йорданка Фандъкова, коментират от социологическата агенция „Алфа Рисърч“.

В отчаян опит да обърне ситуацията в полза на ГЕРБ Бойко Борисов прибегна до най-драстичната мярка – закани се че ако лявата Манолова спечели кметската надпревара, мнозинството в общината все пак ще е на ГЕРБ и ще спъва всячески работата й. Заплахата, разбира се, бе адресирана най-вече към столичани, които ако не подкрепят „правилния“ кандидат, бюджетът за града им ще бъде драстично орязан.

Дали обаче софиянци ще простят на Фандъкова безкрайните, скъпоструващи и зле изпълнени ремонти? Трудно. Заради лошото управление на Даскалицата, столицата натрупа колосален дълг от 1,7 млрд. лева, по данни на Министерство на финансите. И това, при заложен в бюджета максимален дълг от 700 млн. лева. Обяснение от Фандъкова за липсващите пари – няма.

Каква е моментната ситуация: Към днешна дата – 11 октомври, двете основни претендентки за кметския стол Мая Манолова и Йорданка Фандъкова са с почти равен резултат, като различните социологически агенции дават лек превес ту на едната, ту на другата. И все пак, повече са агенциите които вещаят минимална преднина за Мая Манолова. Ако се стигне до балотаж между двете, решаващата роля за победата ще е на отпадналите на първия тур кандидати, които ще им преливат гласовете си.

Ако ГЕРБ загуби София, предсрочните парламентарни избори са неизбежни. За тогава обаче Борисов се е подсигурил с коз от ръкава – скалъпената надве- натри псевдопартия на Слави Трифонов. Шоуменът учреди „нещото“ си при закрити врата и в тотална медийна тишина. Обществото така и не научи какво точно се е случило на учредителното събрание, но каквото и да е то- явно е зарадвало Борисов, защото само ден по- късно с блеснал поглед той пожела успех на новия проект на Трифонов.

Каква ще е ролята на Дългия на парламентарните избори: Ако ГЕРБ се окажат притиснати в ъгъла и с прекалено малка подкрепа, Слави ще трябва да ги спасява – първом ще увлече протесния вот с плювни по адрес на статуквото, а сетне „за спасението на Майка България, зарад европейската стабилност, а и да не вземат комунистите властта…“, ще се гушне с Борисовата шайка, по която до последно е плюл. Този филм го гледахме вече няколко пъти със създаването на безпринципните коалиции между ГЕРБ и РБ, а после между ГЕРБ и патриотичните партии.

След загубата на евроизборите и последвалото брутално орязване на партийната им субсидия БСП падна туш и рязко понижи оборотите. Вътрешните дрязги в Столетницата продължават, подклаждани и режисирани от Борисов в полза на ГЕРБ. Очевидно е, че геополитическият ментор на България- САЩ не желае БСП да управлява страната. Вашингтонци Борисов си ги устройва. Та къде другаде биха могли да намерят тъй покорен и изпълнителен слуга и национален предател, който да им продава родината си за едната индулгенция, за потупване по рамото и за жълти стотинки?! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Леви кандидати в надпреварата за София няма, освен ако не повярваме на господинът Сидеров и неговите сплетни. Мая Манолова е припозната като „друг“ кандидат от столичани, някак компромисен и не толкова гербав. Това според мен е заблуда, като се има в предвид близката ѝ връзка с колаборационистите в столетницата и полягането на Борисов за нейният избор като омбудсман. Тъмните сили пак корят шапка на гражданите, но с всяко ново разочарование, хората се радикализират и може да се събудят когато най-малко се очаква от нещо дребно и недогледано от кукловодите. Ще видим дали топката ще стане лавина, но има потенциал.

  2. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГРЪМНЕ БОКО И ЦОКО БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ФАШИСТИ МАФИЯ ГЕРБ

  3. НАТО ЕС САЩ СОРОС ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА ВЕЛИКА РУСИЯ

  4. НАРОДЕ НИ КРАЧКА НАЗАД ФАШИСТИТЕ ГЕРБ ИСКАТ ДА НИ ВКАРАТ ВЪВ ВОЙНА СЪС БРАТСКА РУСИЯ СЕГА Е МОМЕНТА ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ ОТ ЖИВОТА НИ ВСИЧКИ МАСОВО ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ БРАТУШКИТЕ СА С НАС НАТО И ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *