Александър Лукашевич обясни защо Русия не може да постигне мир със Запада

Русия никога не е затваряла вратата за диалог относно Украйна, но до момента Москва не е видяла в опонентите си конструктивен подход. Това заяви руският постоянен представител в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Александър Лукашевич на специално пленарно заседание на Постоянния съвет на ОССЕ, цитиран от ТАСС.

„Трябва да се отбележи, че Русия никога не е затваряла вратата за смислен, ефективен диалог, целящ намаляване на напрежението и предотвратяване на конфронтацията. Относно Украйна, ние винаги сме били готови за политически и дипломатически процес, който да премахне корените на трагедията, причинена от преврата в Киев през февруари 2014 г. Но този подход не включва да ни се предлагат за обсъждане някакви нереалистични „формули на Зеленски“, които на всичко отгоре Западът ни предоставя с ултимативен и заплашителен тон“, подчерта Лукашевич.

Според дипломата при сегашната ситуация диалогът трябва да бъде насочен към това „да се гарантира, че страните – членки на НАТО повече няма да използват Украйна и украинците като инструмент в борбата им срещу Русия“.

„Решението за мир трябва да бъде устойчиво и да не позволява конфликта отново да ескалира. Това е предложението на Москва и то досега не е посрещнато с взаимна и конструктивна готовност от нейните опоненти“, отбеляза руският представител.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Браво!
    С т@рористи, садисти, масови уб@йци- не се преговаря!
    Вие знаете как се процедира с такива!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *