Ад в Донецк: ВСУ помляха града тази сутрин с най-жестокия обстрел от 2014 г. насам (С ВИДЕО)

Има десетки пострадали, включително и дете, както и много разрушения след като 40 ракети от РСЗО „БМ-21 Град“ бяха изстреляни по цивилни в жилищните квартали, съобщи кметът на Донецк Алексей Кулемзин

Град Донецк бе подложен тази сутрин на най-масирания обстрел от 2014 г. насам, съобщи заместник-ръководителката на представителството на т. нар. Донецка народна република (ДНР) в Съвместния център за контрол и координация на въпросите, свързани с военните престъпления в Украйна, Наталия Шуткина.

Тя съобщи, че срещу града са изстреляни 40 ракети „Град“. Пострадали са централни райони. В момента работим за установяване на щетите; до момента те са немалко, тъй като зоната е гъсто застроена, посочи Шуткина.

Очевидци съобщиха за попадение на снаряд в купола на Преображенската катедрала, за прекъснат газопровод в жилищен блок, за пожари в заведение за обществено хранене и в няколко сгради на Донецкия национален технически университет, написа в Телеграм кметът на града Алексей Кулемзин. Изгорели са коли на паркинга край бизнес центъра „Столичний“, добави той.

Кметът на Донецк съобщи още, че по предварителни данни 15 души, включително дете, са били ранени по време на обстрела. Засега няма данни за смъртни случаи, каза още Кулемзин.

„Украинските фашисти извършиха поредното военно престъпление. Днес точно в 7 часа сутринта те подложиха центъра на Донецк на най-масирания удар от 2014 г. насам. 40 ракети от РСЗО „БМ-21 Град“ бяха изстреляни по цивилни“, написа Кулемзин в Телеграм и сподели снимки от пораженията.

„БМ-21 Град“ са изключително неточни съветски ракети, които са били изстрелвани на рояци с цел изпепеляване на обширни открити райони, където се е окопала и укрепила противниковата армия. Използването им от ВСУ срещу жилищни градски райони няма друга цел, освен масирани разрушения на принципа „където удари“ и стихийно масово избиване на колкото се може повече цивилни граждани.

Министерството на извънредните ситуации на ДНР потвърди, че спасителите са извадили ранена жена изпод развалините в една от жилищните сгради, тя е хоспитализирана.

По време на обстрела са пострадали детска градина, поликлиника и осем жилищни сгради. С пряко попадение е унищожен практически цял етаж от търговския център „Форум“, посочи представителството на ДНР в Съвместния център.

Междувременно броят на ранените продължава да расте, по последни данни на Щаба на териториалната отбрана, вече е потвърдено за 19 пострадали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ПУТИН,НЕ ЧАКАЙ,АМИ ГИ УНИЩОЖАВАЙ! СМЪРТ НА ФАШИЗМА! СМЪРТ И НА НАШИТЕ ,БЪЛГАРСКИ ФАШИСТИ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!!!

  2. Мръсна престъпна фашистка сган! Когато и да я приключиш- все е късно!
    Господ ги е опазил цивилните хора да няма убити.

  3. СМЪРТ ЗА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ И БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ

  4. Докато има наглосаксонци, невинни хора ще продължават да бъдат избивани. Ако пък са православни, ерекцията в хазарското царство е сигурна.

  5. Интересно. В „Правилните“ медии няма и дума за това. СлучаЕност или цензура?

  6. След като Русия се управлява от петата колона и предателя Путин така ще е!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *