Шефката на ДБГ хвърли Каракачанов на кучетата: Той и ВМРО прибраха 100 млн. евро от далаверата с българските паспорти! Скандални Разкрития:

„Предала съм на ДАНС категорични доказателства, че ВМРО и лично Красимир Каракачанов покровителстват мафията за издаване на български паспорти за македонци и украинци“. Това заяви Катя Матева, бивш директор на дирекция „Българско гражданство“, която подава сигналите още през 2016 г. Година по- късно обаче е дисциплинарно уволнена от поста си заради мнимо и мистериозно обвинение в престъпление по служба. Но и до днес Матева не знае какво съдържа това обвинение. То не е описано в документа за освобождаването й, нито пък са я привиквали в прокуратурата, както се прави в такива случаи.

Припомняме, че след избухването на скандала с паспортите тези дни, Каракачанов обвини Катя Матева в реваншизъм. Отмъщавала си, защото я уволнил. ВМРО-лидерът добави още, че свалил Матева от поста й, защото обслужвала интересите на ДПС, като издавала приоритетно турски паспорти. Тези обвинения на Каракачанов обаче се оказаха плоски лъжи.

Ето защо: В дирекцията за паспортите Матева е назначена като експерт още през 2005 г., а заповедта е подписана от тогавашния вътрешен министър Георги Петканов от НДСВ. През 2010 г., (т.е. при първото правителство на ГЕРБ) е избрана за директор на мястото на началника си, който се пенсионира. След като Каракачанов я уволнява през 2017 г., Матева не може да си намери никъде работа в държавните структури. Нещо повече: както тя, така и семейството й, са подложени на репресии от страна на лицата, чиито престъпления е разкрила.

„За периода от 2001 до 2016 г. дирекцията ни е издала едва 1200 български паспорта на турски гражданитова са предимно деца на изселници в южната ни съседка. За същия период обаче са издадени 70 000 български паспорта на македонци, 30 000 на молдованци и 5000 на руснаци.“, посочи громящата Каракачановите измислици статистика Катя Матева.

Първите сигнали до прокуратурата заради скандални нарушения при издаването на български паспорти на македонци датират още от 2013 г. Те са подадени от тогавашния зам.- министър на правосъдието Илия Ангелов.

Катя Матева

Три години по-късно, през 2016 г. своя сигнал до институциите подава и Матева. Направила го е единствено от желание истината да излезе наяве. Междувременно обаче, вместо далаверджиите от ВМРО и крадливият им лидер да бъдат изобличени, Каракачанов става министър на отбраната, а партията му – коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението. И да бъдат осъдени става невъзможно.

Преди няколко дни шефът на Агенцията за българите в чужбина – Петър Харалампиев, както и още 20 служители от ведомството бяха зрелищно арестувани с обвинение в корупция. Според прокуратурата, българските паспорти се продавали на македонци и други чужденци за суми от 5000 до 8000 евро парчето. По данни на разследващите, през последните 2 години са издадени поне 20 000 такива документа.

Каракачанов призна, че Петър Харалампиев бил лично негово назначение. Лидерът на ВМРО обаче отрича той или партията му да имат нещо общо с корупционната схема.

Журналистът и политолог Велизар Енчев обаче е категоричен и също твърди, че разполага с доказателства, че парите от продажбата на българско гражданство са отивали в „черната каса“ на ВМРО. По груби сметки, сумата, която са прибрали Каракачанов и хората му, възлиза на … над 100 млн. евро! Енчев е категоричен, че Каракачанов няма как да не е замесен, тъй като от 8 години насам именно негови кадри оглавяват Агенцията за българите в чужбина. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Добре де, ама защо в заглавието се споменава сума от 100 милиона евро, а в текста пише 100 000 ?? Един милион се пише с шест нули. От такива печатни грешки олекват и другите факти изнесени в публикацията.
    А що се отнася до Каракачанов той без всякакви условности е за затвора.

    • Благодарим за сигнала, Красимир! Грешката с изписването на 100 млн. е отстранена. Забележката ви относно достоверността на статията обаче е неуместна, защото този материал преразказва интервю на Катя Матева, което даде вчера (2 ноември) пред Антон Хекимян във водения от него Сутрешен блок на БТВ. А това, че ние, като журналисти, в бързината на писане сме пропуснали три нули, не може да е основание да се съмнявате в изнесените от дамата цифри и данни. Още повече, че тези данни вече ги е предала на разследването. Спорен ден.

  2. 100 милиона е малка сума. Половината документи да са незаконни, на 100 000 души цифрата е между 250 000 000 и 400 000 000 евро, което със сигурност надхвърля половин милиард лева. В касата имало 1 милион евро – с тия няма да си покрият режийните на партията за година.

  3. Спомням си много добре ,че още преди да година евентуално година и половина, четох във вашия сайт точно такава статия в която се казваше, за този проблем,не само на македонци и украинци ,а директно на известни терористи свързани с ислямска държава, за мен остава не ясно защо точно сега решиха да да го изкарат на яве този въпрос, за мен е загадка..

    • Вероятно защото точно в този момент Борисов иска да подаде оставка и да се спасява. Но напълно в негов стил, ще изкара виновни за това коалиционните си партньори – патриотите. Точно затова сега ще направи всичко възможно да ги дискредитира максимално. Така че да подаде оставка по причина, че няма с кой да се коалира. Спомняте ли си, че така постъпи и с Реформаторския блок. Откакто Тръмп взе властта в САЩ, неолибералните ментори на Борисов в Европа падатедин след друг. Скоро ще падне и създателката му Меркел, а после идва и негов ред. Борисов си дава сметка за това и ще го играе, че ГЕРБ се оттегля не поради политическата си и конюнктурна несъстоятелност вече, а защото няма достойни политически партньори за управление в лицето на останалите партии. Хитър е Борисов. Селски хитрец!

  4. НАПРАВО СЕ ЧУДЯ НА АКЪЛА ВИ!БОРИСОВ ЩЕ Е МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ ОЩЕ МНОГО ВРЕМЕ,ЗАТОВА РЕШАВА НАРОДА,А ТОВА СЕ СЛУЧВА ВЕЧЕ ТРИ ПЪТИ,НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ПОЕМЕ ТАЗИ ВИСША ОТГОВОРНОСТ,ПРЕКАЛЕНОМНОГО СА ОЦАПАНИ И ДОГАН СОКОЛА С НЕГОВИТЕ ОБРЪЧИ И БАНИЦИ,МИЛИАРДЕРА,ДЕТО НИКОЙ НЕ СЕ СЪМНЯВА В НЕГОВИЯ МОРАЛ,ТУРСКИ ШПИОНИН,И НА КОРНЕЛИЯ-ПРИВАТИЗАТОРКАТА НА ИМПЕКСИТЕ,ДЕТО СИ КРИЕ МИЛИОНИТЕ ПРИ СИНА В АМЕРИКА,А ТУК СЕ ПРАВИ НА ЗАСТЪПНИЧКА НА КАКВО ЛИ НЕ,САМО ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ СЪДА ,НО ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВДЕН,ЗАПОЧНА СЕ…

    • Мариетке- гербаджийска тролска парцалано! Така ти личи, че си платена, че чак вони! Ама нищо, де! Ти продължавай с троленето в същия дух. Никой не ти се връзва на тъпотиите. Тия опорни точки дето ти ги диктува ГЕРБ, вървяха преди 5-6 години. От тогава много вода изтече. Ама ти, п*тко загубена явно си спала по това време. Голям смях!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *